URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Septembrie 2020, 12:39

Liceenii din Oradea, aşteptaţi să se înscrie în Academia EduBiz, ca să afle ce meserie li se potriveşte

Liceenii din Oradea, aşteptaţi să se înscrie în Academia EduBiz, ca să afle ce meserie li se potriveşte Mentorii EduBiz sunt foşti cursanţi ai programului organizaţiei (sursa foto: EduBiz)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liceenii orădeni care încă nu ştiu ce carieră să aleagă sunt chemaţi să-şi găsească talentele în Academia de Leadership EduBiz.

Tinerii se pot înscrie în acest program gratuit de formare, care durează un an, până pe 23 septembrie, pe site-ul www.edubiz.ro.

"Din 2013, o mie de tineri din Bihor şi Cluj au avut şansa să intre într-un program complex de leadership, creat pentru adolescenţi: se dezvoltă personal, emoţional, profesional, social, spiritual, intelectual, îşi fac prieteni, îşi identifică talentele, potenţialul, dezvoltă proiecte, descoperă activităţile şi profesiile care li se potrivesc şi în care pot excela", se arată într-un comunicat transmis de EduBiz.

Programul Academiei de Leadership EduBiz implică, întâi, participarea la diferite workshop-uri de auto-cunoaştere şi de dezvoltare personală, în care adolescenţii îşi dezvoltă competenţe de comunicare şi public-speaking, comunicare online şi competenţe digitale, orientare în carieră, branding personal, creativitate, design şi video, educaţie financiară şi nu numai. Toate aceste workshop-uri sunt interactive şi distractive, susţinute de specialişti din ţară şi din întreaga lume, dintr-o arie vastă de domenii.

Apoi, cursanţii vor face sute de ore de voluntariat, învăţând să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi, pe orfani sau pe vârstnici. În final, pentru a înţelege ce înseamnă meseria pe care şi-o doresc, vor participa la stagii de practică în companii din domeniile lor de interes. "Tinerii intră direct în companii, în cabinete, pe lângă profesionişti pentru a descoperi profesiile care li se potrivesc. EduBiz facilitează internship-uri în domeniile lor de interes, fie că e vorba de medicină, IT, inginerie, psihologie, arhitectură, business, drept, jurnalism. Aşa tinerii îşi pot da seama ce presupune cu adevărat meseria dorită. Teoria este una, însă doar trăind şi făcând anumite lucruri ne dăm seama ce este potrivit pentru noi şi dacă valorile, talentele şi competenţele noastre se pliază pe o anumită meserie", a mai transmis EduBiz.

Din cauza pandemiei de Covid-19 şi a restricţiilor impuse de autorităţi, programul EduBiz se va desfăşura anul acesta cu grupuri restrânse de cursanţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
o echipa extraordinara cu proiecte valoroase pentru tineri - Felicitari! ps - Parinti, terminati odata cu meditatiile prin care platiti imoral si ilegal profesorii! exista alternative, de exemplu Edubiz!
Felicitari Teodorei si celor care reprezinta inimoasa echipa a Edubiz pentru toate lucrurile minunate pe care le faceti pentru tineri, atat din tara, cat si din Moldova de peste Prut! ^^^*****daca vreti cu adevarat ca odraslele voastre sa se destepte si sa se descurce in viata, nu ii mai trimiteti la meditatii 4 zile/sapt, contribuind la plata ilegala a profesorilor si nemaivorbind de imoralalitatea acestui barbar obicei! trimiteti-va copiii la EDUBIZ, personal le-ad da MEDALIA DE AUR pentru EDUCATIA de CALITATE pe care o promoveaza de ani intregi, prin programe inovatoare, folositoare tuturor adolescentilor care vor sa fie adulti respectati pentru valoarea lor! ***** Succes mai departe si sper sa deschideti mintile multor parinti, blocati si incapabili sa aleaga ce este cu adevarat important pentru a-si pregati copilul pentru viitor.
Postat 03 Septembrie 2020, 20:15 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON