URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2020, 12:39

Liceenii din Oradea, aşteptaţi să se înscrie în Academia EduBiz, ca să afle ce meserie li se potriveşte

Liceenii din Oradea, aşteptaţi să se înscrie în Academia EduBiz, ca să afle ce meserie li se potriveşte Mentorii EduBiz sunt foşti cursanţi ai programului organizaţiei (sursa foto: EduBiz)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liceenii orădeni care încă nu ştiu ce carieră să aleagă sunt chemaţi să-şi găsească talentele în Academia de Leadership EduBiz.

Tinerii se pot înscrie în acest program gratuit de formare, care durează un an, până pe 23 septembrie, pe site-ul www.edubiz.ro.

"Din 2013, o mie de tineri din Bihor şi Cluj au avut şansa să intre într-un program complex de leadership, creat pentru adolescenţi: se dezvoltă personal, emoţional, profesional, social, spiritual, intelectual, îşi fac prieteni, îşi identifică talentele, potenţialul, dezvoltă proiecte, descoperă activităţile şi profesiile care li se potrivesc şi în care pot excela", se arată într-un comunicat transmis de EduBiz.

Programul Academiei de Leadership EduBiz implică, întâi, participarea la diferite workshop-uri de auto-cunoaştere şi de dezvoltare personală, în care adolescenţii îşi dezvoltă competenţe de comunicare şi public-speaking, comunicare online şi competenţe digitale, orientare în carieră, branding personal, creativitate, design şi video, educaţie financiară şi nu numai. Toate aceste workshop-uri sunt interactive şi distractive, susţinute de specialişti din ţară şi din întreaga lume, dintr-o arie vastă de domenii.

Apoi, cursanţii vor face sute de ore de voluntariat, învăţând să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi, pe orfani sau pe vârstnici. În final, pentru a înţelege ce înseamnă meseria pe care şi-o doresc, vor participa la stagii de practică în companii din domeniile lor de interes. "Tinerii intră direct în companii, în cabinete, pe lângă profesionişti pentru a descoperi profesiile care li se potrivesc. EduBiz facilitează internship-uri în domeniile lor de interes, fie că e vorba de medicină, IT, inginerie, psihologie, arhitectură, business, drept, jurnalism. Aşa tinerii îşi pot da seama ce presupune cu adevărat meseria dorită. Teoria este una, însă doar trăind şi făcând anumite lucruri ne dăm seama ce este potrivit pentru noi şi dacă valorile, talentele şi competenţele noastre se pliază pe o anumită meserie", a mai transmis EduBiz.

Din cauza pandemiei de Covid-19 şi a restricţiilor impuse de autorităţi, programul EduBiz se va desfăşura anul acesta cu grupuri restrânse de cursanţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
o echipa extraordinara cu proiecte valoroase pentru tineri - Felicitari! ps - Parinti, terminati odata cu meditatiile prin care platiti imoral si ilegal profesorii! exista alternative, de exemplu Edubiz!
Felicitari Teodorei si celor care reprezinta inimoasa echipa a Edubiz pentru toate lucrurile minunate pe care le faceti pentru tineri, atat din tara, cat si din Moldova de peste Prut! ^^^*****daca vreti cu adevarat ca odraslele voastre sa se destepte si sa se descurce in viata, nu ii mai trimiteti la meditatii 4 zile/sapt, contribuind la plata ilegala a profesorilor si nemaivorbind de imoralalitatea acestui barbar obicei! trimiteti-va copiii la EDUBIZ, personal le-ad da MEDALIA DE AUR pentru EDUCATIA de CALITATE pe care o promoveaza de ani intregi, prin programe inovatoare, folositoare tuturor adolescentilor care vor sa fie adulti respectati pentru valoarea lor! ***** Succes mai departe si sper sa deschideti mintile multor parinti, blocati si incapabili sa aleaga ce este cu adevarat important pentru a-si pregati copilul pentru viitor.
Postat 03 Septembrie 2020, 20:15 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON