URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2017, 13:48

Liberalii acuză: "Consiliul Judeţean este în hibernare de vară. În afară de imagine nu face nimic!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul opoziţiei liberale din Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu, a tras linie sub primul an de guvernare PSD-UDMR-ALDE la nivelul judeţului. "În afară de imagine şi PR (n.r.- public relations), Consiliul Judeţean nu face nimic!", a concluzionat Avrigeanu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Liberalul a enumerat principalele trei promisiuni făcute bihorenilor de actuala conducere a CJ în vara anului trecut - de la asfaltarea tuturor drumurilor din judeţ şi construirea a 31 kilometri de piste pentru biciclete la amenajarea de bazine didactice pentru înot - şi a arătat că nu s-a ales nimic de ele.

"În ce priveşte asfaltarea drumurilor, e adevărat că au început de curând lucrările la drumul Lăzăreni - Căpâlna, dar şi acolo cu întârziere. S-au pierdut trei luni în care se putea lucra", a spus liberalul.

Avrigeanu a deplâns nu doar starea proastă a drumurilor, unde conducerea judeţului ar putea invoca lipsa de fonduri, dar şi faptul că, lăsate în paragină, acestea sunt pline de buruieni şi au nevoie doar de o mână de gospodar.

Nici piste, nici bazine...

Despre promisiunile privind amenajarea de piste pentru biciclişti spre Apuseni, dar şi pentru a lega localităţile din jurul Oradiei, liderul opoziţiei liberale a spus că acestea s-au blocat în faza de proiect. "În afară de Studiul de Fezabilitate nu aţi auzit nimic şi nici nu o să auziţi", a afirmat Avrigeanu.

Potrivit liberalului, preşedintele CJ Pasztor Şandor s-a hazardat să promită anul trecut construirea de piste pentru biciclişti fără să existe măcar o estimare a investiţiei, iar la finalizarea SF-ului a realizat că exproprierea terenurilor ar costa mult peste posibilităţile financiare ale judeţului, aşa încât proiectul va fi cel mai probabil abandonat.

Avrigeanu a criticat inclusiv proiectul privind amenajarea de bazine pentru înot, arătând că inclusiv acolo unde acestea se pot materializa, CJ nu face decât să risipească banii.

"Investiţia de la Nucet este cel mai bun exemplu. Şi cea mai mică comună din judeţ are o populaţie mai mare. Proiectul face parte din lista lungă a deciziilor greşite luate de-a lungul timpului, cum ar fi construirea de blocuri ANL în localităţi fără specialişti, de săli de sport în comune fără tineret şi amenjarea de parcuri în păduri!", a spus Avrigeanu.

Trei propuneri liberale

Liderul opoziţiei a arătat că, pentru a trezi conducerea judeţului din "hibernarea de vară" în care se găseşte, liberalii au depus până acum trei proiecte de hotărâri care ar urma să fie dezbătute în plen.

Astfel, în urmă cu trei săptămâni, grupul PNL a cerut în scris transformarea clădirii Policlinicii Mari în palat administrativ pentru CJ, astfel încât judeţul să nu mai fie nevoit să caute chirie de mii de euro pentru Instituţia Arhitectului Şef, dar şi reabilitarea faţadei Filarmonicii de Stat.

De asemenea, săptămâna trecută liberalii au depus un proiect prin care propun renunţarea la achiziţionarea de către CJ a castelului de la Cighid şi a 5 hectare de teren contra sumei de o jumătate de milion de euro, cerând în schimb identificarea în zonă a unei suprafaţe similare pe care judeţul o are în proprietate sau pe care o poate primi în administrare gratuită de la unul dintre consiliile locale, aşa încât banii ar putea fi folosiţi, mult mai eficient, pentru construirea unei clădiri noi, cu toate facilităţile necesare pentru tinerii cu dizabilităţi.

Bolojan bănuieşte rea-voinţă

Prezent la conferinţa de presă, liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, şi-a arătat din nou disponibilitatea de a sprijini CJ în procesul de reabilitare a clădirii fostei Policlinici Mari.

"Noi suntem dispuşi să susţinem preluarea acestei clădiri pentru reabilitare. Primăria poate întocmi documentaţia şi acorda împrumut pentru lucrări. În cazul clădirilor-monument, împrumutul poate acoperi şi 100% din costuri, iar al celor care nu sunt monument este de 50%. Poate intra şi Consiliul Judeţean în acest program, dacă nu are resurse. Dar dacă este vorba de rea-voinţă nu avem ce face...", a spus primarul Oradiei.

Liderul PNL Bihor a arătat că într-o situaţie similară este şi clădirea Filarmonicii. "Am avut discuţii cu reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice, care au garantat că dacă o reabilitează Consiliul Judeţean nu riscă nimic. Episcopia se obligă ca în cazul în care va câştiga clădirea în instanţă să returneze toţi banii cheltuiţi pe reabilitarea ei", a zis liberalul.

Bolojan a adăugat că pe lista clădirilor nereabilitate aflate în proprietatea CJ se mai numără şi clădirea Teatrului de Păpuşi din strada Vasile Alecsandri, dar a admis că imobilul nu arată la fel de rău ca şi celelalte două.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Liberul opoziţiei din Consiliul Judeţean
Puţul gândirii acestui exemplar (sper că, pe cale de dipariţie) nu a secat întâmplător. Sondor fiind, a ajuns să -(şi) sugă propriile resurse până la epuizare, oferindu-şi astfel suficient spaţiu liber în care vântul gândirii să îngrijoreze meteorologii. Era necesară explicaţia redactorului referitoare la PR, ca să înţeleagă şi avrigeanul abrevierile pe care le foloseşte. Referitor la bazine, mai bine tăceai! Eşti şi aşa suficient de bornzat! Noroc că l-ai luat şi pe luciosul de la partid care, mai nou, oferă credite pentru orice (doar cu buletinul).
Postat 04 Iulie 2017, 16:25 de eutanasiu
!!!!!
@suporter_oradean: Ce " m-am " mai râs ! Ba " mă " râd în continuare ! Pe tine nu te-ar prinde o slujbă ( știu eu, ceva cu limbi ) în PMO? Doar că sarcina ta ar fi grea, deaorece în CLO sunt liberali destui ! PS: mă refeream la limbi de pantofi !
Postat 04 Iulie 2017, 15:12 de TDS
o tigara,o cafea
Ce bine e la stat,trai pe cinste ca bugetar. La CJ Bihor sunt salarii de 7,8 chiar 10,11 mii de lei pe luna net si ce fac domnii de acolo ? Vin la birou ,aprind tigara se uita unii la altii ca prostii si se intreaba ce facem azi ? Ce sa fac ? Merg la cafea. Cam asta se lucreaza la CJ Bihor. Locul ideal si pt TDS, ar gasi aici un job sa-i lustruiasca pantofii lui Mang si Bodea pt 5000-6000 lei pe luna neto.
Postat 04 Iulie 2017, 14:35 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON