URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2017, 17:12

Lemnele, mai căutate decât bijuteriile: Cinci transporturi clandestine au fost confiscate şi doi bihoreni s-au ales cu dosare penale

Lemnele, mai căutate decât bijuteriile: Cinci transporturi clandestine au fost confiscate şi doi bihoreni s-au ales cu dosare penale foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se apropie iarna, iar lemnele de foc au ajuns mai căutate de hoţi decât bijuteriile. În decurs de câteva ore, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au întocmit două dosare penale şi au confiscat nu mai puţin de cinci transporturi ilegale cu material lemnos.

Un transport cu 3,4 metri cubi de lemne de foc, de esență fag, a fost oprit la ora 18.20, în localitatea Tărcăița, două transporturi cu 5,8 metri cubi de fag şi carpen a fost ridicat din trafic în Finiş, iar alte două transporturi cu 6 metri cubi de gorun, carpen şi fag au fost confiscate în Măgeşti şi Cuieșd.

În toate cazurile, materialul lemnos a fost predat ocoalelor silvice de stat, iar transportatorii s-au ales cu amenzi între 1.000 şi 5.000 lei.

Totodată, doi bihoreni s-au ales cu dosare penale pentru tăiere ilegală și furt de arbori. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Ineu, bănuit că în cursul lunii august ar fi tăiat ilegal patru arbori specia gorun, şi un tânăr de 25 ani din Copăcel, care ar fi tăiat un stejar, cu diametrul de 42 cm, în noaptea de 6 spre 7 septembrie, dintr-o pădure de pe raza localității bihorene Surduc.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acţiunile au fost organizate de poliţişti din cadrul Polițiilor Aleșd, Beiuș, Secţiile Poliție Rurală Oradea, Beiuș, Ștei şi au avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice, siguranța traficului rutier și menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 45 de persoane, au fost controlate 36 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 8.675 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bihoreanule
Cand o sa ai masina si o sa cada un copac putred pe ea nu cred ca o sa mai zici asta. Si da sa greșit cu copacul de la gojdu
Postat 19 Septembrie 2017, 02:32 de sandu1200
Defrisari de Oradea
Unii ar spune ca e de inteles avantul autoritatilor oradene in a defrisa tot ce e copac care risca sa cada.. indiferent ca e sanatos sau nu..
Postat 18 Septembrie 2017, 20:05 de User anonimizat
Oare
Unii ar spune că Bolovan e de vina.
Postat 18 Septembrie 2017, 19:48 de sandu1200
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON