URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2018, 14:21

La mulţi ani, Poliţia Bihor! Copiii s-au înghesuit să-i vadă pe mascaţi, o poliţistă le-a suflat bărbaţilor premiul “Poliţistul anului” (FOTO)

Sute de orădeni, adulţi şi copii de la mai mult de 15 şcoli orădene, s-au strâns, vineri, în curtea Cetăţii Oradea, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Micuţii s-au înghesuit în autospeciale, să pornească sirenele şi semnalele luminoase, au vizitat toate standurile cu tehnică de lucru şi au petrecut minute în şir la expoziţia organizată în premieră de conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor cu uniforme, arme, documente, obiecte şi fotografii vechi chiar şi de un secol, despre activitatea instituţiei.

Poliţişti pentru o zi

Printre vizitatori au fost, însă, şi foşti şefi ai IPJ Bihor, cum este chestorul Liviu Popa, judecat în prezent pentru corupţie, sau Lazăr Cârjan, care a stat mai bine de o oră să se uite cu nostalgie la imaginile din istoria instituţiei. "Multe le-am pus la dispoziţie din arhiva mea personală. De unele nici nu îmi mai aduc aminte", a declarat BIHOREANULUI chestorul Cârjan.

Într-una din sălile de la parterul Cetăţii, copiii au fost aşteptaţi cu concursuri interactive organizate pe teme de prevenire a criminalităţii şi pe teme rutiere, fiind răsplătiţi cu medalii, diplome şi dulciuri, dar şi cu legitimaţii de poliţişti pentru o zi şi insigne de poliţist junior. "Printre copiii cei mai mici, am împărţit şi baloane personalizate cu insigna Poliţiei Bihor şi sigla centenarului. Am avut peste 150 de baloane, toate au trecut", a explicat comisarul şef Ioana Indrieş, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. 

Vedetele au fost, ca în fiecare an, un câine poliţist şi mascaţii, care, începând de la ora 12.00, au simulat intervenţii pentru prinderea unor infractori periculoşi şi detonarea unui colet conţinând o bombă artizanală, demonstraţiile fiind urmărite cu entuziasm de micuţi, care aplaudau şi strigau la fiecare exerciţiu.

Poliţistul anului este… poliţistă

Andreea Lavinia Cosău, poliţistul anului în Bihor, 2018Tot vineri, 36 de ofiţeri şi 81 de subofiţeri au fost avansaţi în grad, la termen, iar şeful Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Alin Haniş, a acordat premiul pentru "Poliţistul anului" care, de astă dată, este o tânără: inspectorul Andreea Lavinia Cosău (foto), ofiţer în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. "Este o surpriză pentru toţi, cred, dar această tânără poliţistă s-a remarcat în anchete dificile, între care şi cea privind înşelăciunile prin metoda Accidentul. S-a dus personal după suspecţi în Bucureşti", a relatatat şeful Poliţiei.

Tot vineri, şeful IPJ Bihor a acordat 23 de scrisori de mulţumire, atât unor poliţişti merituoşi cât şi întregului Birou de Ordine Publică de la Poliţia municipiului Oradea care, a subliniat comandantul, s-a remarcat prin rezultatele deosebite în ultimul an.

"Profesia de poliţist e una cu care ajungi să te identifici, presupue un caracter tare, risc, o doză mare de curaj şi pregătire profesională permanentă. De aceea, de ziua lor, a tuturor poliţiştilor, am ales să-i cinstim, să-i recompensăm pe cei mai buni dintre ei, să-i încurajăm pe cei mai tineri şi să-i omagiem pe care au slujit cu credinţă şi onoare timp de câteva decenii", a explicat comisarul şef Haniş în discursul festiv cu care s-a încheiat şedinţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON