URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Mai 2021, 12:30

La cererea CSM Oradea, Curtea de Apel a anulat decizia prin care Steaua București a fost desemnată campioană națională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înaintea jocurilor de la Oradea a finalei ediţiei 2020-2021 a Superligii Naţionale de polo, Curtea de Apel Oradea a anulat Hotărârea de anul trecut, din 2 iunie, prin care Federaţia Română de Polo a acordat medaliile şi a stabilit clasamentul Superligii Naţionale de polo pe apă pentru ediţia 2019-2020.

Prin această soluţie se anulează practic titlul de campioană naţională, acordat echipei CSA Steaua Bucureşti pentru sezonul precedent. Sentința poate fi, însă, atacaă de federație, deci nu este definitivă.

"Miercuri s-a admis cererea de anulare a titlului naţional, formulată de Clubul Sportiv Municipal Oradea", a transmis clubul orădean printr-un comunicat.

Soluţia pe scurt a completului este următoarea: "Admite acţiunea formulată de reclamantul Clubul Sportiv Municipal Oradea în contradictoriu cu pârâta Federaţia Română de Polo – Biroul Federal al Federaţiei Române de Polo. Anulează parţial procesul-verbal nr. 214/02.06.2020, întocmit de Biroul Federal al Federaţiei Române de Polo, respectiv pct. 3 pentru aprobarea decernării titlului de campioană şi decernarea medaliilor în Superligă. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la  Curtea de Apel Oradea. Pronunţată în şedinţa publică din 26.05.2021".

Reamintim că echipa CSM Oradea se situa pe locul al 2-lea în ierarhia la zi a Superligii Naţionale de polo, ediţia 2019-2020, la momentul suspendării competiţiei din cauza declanşării pandemiei Covid-19, ce a determinat autorităţile române să declare stare de urgenţă pe întreg teritoriul ţării. La acel moment, echipa de polo CSM Oradea avea cu patru meciuri mai puţin disputate decât prima clasată, cea declarată campioană naţională de Biroul Federal al FR Polo.

De asemenea, echipa antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu a câştigat Cupa României 2020, chiar în bazinul Steaua, şi a avut un parcurs internaţional solid, incluzând o calificare în semifinalele LEN EuroCup, existând toate circumstanţele de natură pur sportivă ca echipa orădeană să poată lupta pentru trofeu şi în Superligă.

"Prin această decizie se confirmă aşteptările CSM Oradea şi anume că  trofeele în sport se  decernează numai după disputarea competiţiilor, adică pe criterii exclusiv sportive. Nu se pot împărţi medalii şi stabili ierarhii în exteriorul terenului de joc (bazinului în cazul de  faţă) sau în orice alt mod ce poate fi catalogat drept subiectiv şi care  nu respectă principiile ce stau la baza activităţii sportive", au transmis conducătorii clubului bihorean la aflarea veştii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cererea necesară, dar nu suficientă!
La cererea clubului orădean, dar numai după judecarea în primă instanță apoi la Curtea de Apel și toate astea la un an de la depunerea aceleași cereri! Precizăm aceste amănunte trecute cu vederea în formularea din articol, pentru ca sa nu înțeleagă cei de la Steaua că ajunge să scrii o cerere și se rezolvă problema campioanei României la polo!
Postat 27 Mai 2021, 13:38 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON