URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Noiembrie 2017, 09:37

Fostul şef al CNADNR, orădeanul Dorin Debucean, a murit de infarct, la câteva zile după ce a fost trimis din nou în judecată de DNA

Fostul şef al CNADNR, orădeanul Dorin Debucean, a murit de infarct, la câteva zile după ce a fost trimis din nou în judecată de DNA foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorin Gavril Debucean, fostul director orădean al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), între 2007-2008 în guvernarea Tăriceanu, a murit, duminică seara, după ce a suferit un atac de cord în locuinţa sa din Oradea.

Medicii Serviciului de Ambulanţă al judeţului Bihor au fost solicitaţi de familia lui Debucean în jurul orei 18.30 şi au încercat să îl resusciteze timp de o oră, dar fără succes, astfel că au fost obligaţi să-i constate decesul.

În vârstă de doar 50 ani, Dorin Gavril Debucean fusese eliberat condiţionat în această vară, după ce a executat o parte din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni la care fusese condamnat într-un dosar al DNA.

Lui Debucean i s-a reproşat că, în perioada în care a fost director al CNADNR, a aprobat şi efectuat mai multe plăţi preferenţiale către sucursala din Oradea a unei societăţi comerciale din Budapesta, dar şi că, în cursul anului 2008, a dispus vânzarea din patrimoniul companiei a unui teren în suprafaţă de 38.000 mp situat în Oradea şi a unor construcţii situate în Cluj-Napoca şi Feleac, judeţul Cluj, către o firmă orădeană, în schimbul sumei de 4.146.918 lei (1.115.702 euro), jumătate din valoarea reală a imobilelor.

Abia eliberat, Debucean a fost trimis din nou în judecată săptămâna trecută, tot într-un dosar al DNA, acuzaţia fiind de abuz în serviciu în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi un prejudiciu de 8.761.387 lei adică aproximativ 1,9 milioane de euro în dauna CNADNR.

Potrivit DNA, fostul director al CNADNR ar fi încheiat cu un avocat clujean două contracte de consultanţă juridică care prevedea că dacă CNADNR reziliază unilateral actul va fi obligată la penalităţi. În 2010, după plecarea lui Debucean de la conducerea CNADNR, noul manager a şi reziliat contractul, moment în care un executor judecătoresc a blocat conturile companiei şi a transferat penalităţile în contul avocatului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
DEȘERTĂCIUNE SUNT TOATEEEE!
Dacă a faptuit cum zice Statul de drept asta este! La ce i-a folosit? Din nou, dacă a făptuit există confiscarea extinsă! A funcționat la DV, funcționează la toti! Întrebarea însă rămâne! DE CE?
Postat 20 Noiembrie 2017, 20:10 de TDS
SINTETI MULTUMITI STALINISTI DNA?
ca ati bagat un om in groapa datorita masinatiunilor voastre demente in timp ce basescu iohannis macovei boc anastase blaga videanu ciolos rid asezati pe mormanul de bani furat de la poporul roman? asa soarta sa aveti si voi cu familiile voastre cu tot
Postat 20 Noiembrie 2017, 20:03 de BESTIA666
stiri in continuare
se stie ca a fost un smecheras si ilegalist. ideea este ca a murit, acum cine recupereaza prejudiciul de la familia lui? nu vreau sa fiu cinic, doar realist. astept sa citesc aceeasi stire si despre dragnea si tariceanu.
Postat 20 Noiembrie 2017, 15:47 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON