URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2021, 15:56

Judoka de la CSM Oradea au cucerit patru titluri naţionale la Finala Campionatului Naţional de Tineret de la Poiana Braşov

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii de la CSM Oradea s-au întors cu rezultate deosebite de la întrecerile Finalei Campionatului Naţional de Judo Tineret (sportivi sub 23 de ani), competiţie care s-a desfăşurat în Poiana Braşov, în perioada 6-9 mai.

Competiţia a avut loc cu respectarea strictă a protocoalelor şi regulilor cerute de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, Federaţia Internaţională de Judo şi Uniunea Europeană de Judo. Astfel, cazarea, masa şi competiţia au avut loc în sistem "Bulă". Toţi sportivii, antrenorii, arbitrii şi persoanele implicate în organizarea competiţiei au fost testate SARS - CoV 2. Au fost luate măsuri stricte pentru dezinfecţie, igienizare, distanţare şi purtarea măştii.

Pentru judo-ul orădean Finala Campionatului Naţional U 23 a reprezentat un real succes. În întrecerea masculină, sportivii de la CSM Oradea au reuşit să cucerească nu mai puţin decât trei titluri de campioni naţionali în întrecerea individuală, dar şi titlul de campioană naţională în întrecerea masculină pe echipe.

La individual, performerii clubului CSM Oradea, care au concurat cu succes, vineri şi sâmbătă, obţinând numai victorii, au fost: Robert Boldiş (la categoria 66 kg) – cu 4 succese, Adrian Olaru (la 73 kg) – cu 4 victorii şi  Alex George Creţ (la 90 kg) – cu 3 victorii. Cu toţii s-au clasat pe primul loc, au intrat în posesia medaliilor de aur şi au devenit campioni naţionali.

Apoi, duminică, în întrecerea rezervata echipelor, sportivii orădeni de la CSM au reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când au obţinut doar titlul de vicecampioni nationali. Anul acesta, în finala Campionatului Naţional au întâlnit aceeaşi echipă, CSM - FC Argeş Piteşti, pe care, de data aceasta au învins-o cu 3-2, cucerind titlul de campioni naţionali.

Beneficiind de primul tur liber, judoka orădeni au învins în semifinale echipa CSS – CFR - CSM Ploieşti, pe care a întrecut-o cu scorul de 3-2.

Clasamentul întrecerii masculine pe echipe a fost:
Locul 1: CSM  Oradea (campioana naţională)
Locul 2: CSM - FC Argeş  Piteşti (vicecampioană naţională)
Locul 3: CSM Cluj - Dinamo Bucureşti (medalie de bronz)
Locul 3: CSS – CSM - CFR Ploieşt (medalii de bronz)
Locul 5: CSS - Politehnica Iaşi        
Locul 5: CSS - Rapid Bucureşti    

Componenţa echipei CSM Oradea, pregătită de profesorii Emil Morar, Dan Fâşie şi Laszlo Szoke, alături de preparatorul fizic Emil Fălăuş, a fost urmatoarea: Robert Boldiş şi Cristian Penisoara (la 66 kg), Adrian Olaru şi Claudiu Neagu (73 kg), David Fodor şi Raul Dobocan (81 kg), Alex George Creţ şi Adrian Calmar (90 kg), Gabriel Farcaş şi Fabrizio Mucenica (+90 kg).

La competiţia de la Poiana Braşov au mai concurat şi un număr de şapte sportivi de la LPS - CSS Bihorul Oradea şi unul de la CS Crişul Oradea, sportivi foarte tineri, pregătiţi de profesorii Alexandru Goncearenco, Olimpia Ianc şi Ioana Hanas. Trei dintre ei s-au aflat foarte aproape sa urce pe podium, dar au pierdut meciurile din finalele pentru bronz, ocupând în final, locul 5. Este vorba despre: Gesica Fodor (la categoria 63 kg), Carina Jurca (+78 kg), de la LPS CSS Bihorul Oradea şi Iasmina Gyoker (70 kg) de la CS Crişul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON