URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2014, 13:13

Judecătorul orădean Mircea Puşcaş, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, marţi, după două săptămâni de deliberări, în procesul judecătorului Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea, trimis în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi trei infracţiuni de fals în declaraţii, din care una în formă continuată, pentru fapte din 2009, respectiv 2011.

Filiera "Marghita"

Este vorba despre dosarul în care Puşcaş e acuzat că, în cursul anului 2009, ca judecător la Tribunalul Bihor, a pretins şi primit 1.500 de euro de la Ştefan Balla, un personaj cunoscut în zona Marghitei, profilat pe comerţ cu cereale, combustibil şi transporturi, care era judecat pentru evaziune fiscală. În schimbul banilor, magistratul i-a promis afaceristului că va interveni pe lângă colegii judecători ca să pronunţe o pedeapsă cu suspendare condiţionată atât la judecata în fond, cât şi în căile de atac.

De asemenea, în cursul anului 2011, Mircea Puşcaş, devenit între timp judecător la Curtea de Apel Oradea, a pretins de la acelaşi Balla, prin intermediul lui Marcel Piştuca (un prieten de-al său din Marghita, trimis de asemenea în judecată în dosar), 50.000 de euro ca să intervină pe lângă judecători din cadrul Curţii şi să-i determine să-l achite pe afacerist într-o altă cauză în care era judecat pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire.

În urma dezbaterilor, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au dispus condamnarea lui Puşcaş la 4 ani de închisoare cu executare. Totodată, intermediarului şpăgilor, Marcel Piştuca, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, magistraţii timişoreni l-au obligat pe judecătorul orădean la cheltuieli judiciare în valoare de 40.000 lei către stat, în timp ce complicele său trebuie să achite cheltuieli judiciare de 20.000 lei.

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Lele: „Sentinţă netemeinică"

Avocatul Alexandru Lele, apărătorul magistratului orădean a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că va uza de calea de atac deoarece consideră verdictul netemeinic.

„Această sentinţă nu se bazează pe probe, ci doar pe declaraţiile unui puşcăriaş, ale fostei sale soţii şi a unui colaborator frecvent al DNA", susţine Lele, care aşteaptă ca judecătorii Curţii de Apel Timişoara să-şi argumenteze decizia.

„Vrem să vedem cum a reuşit rechizitoriul DNA să convingă instanţa, în condiţiile în care procurorii nu au interceptări, nicio probă decât acele declaraţii, dintre care unele, cele date de colaboratorul DNA, se bat cap în cap. Nu înţeleg de ce acele neconcordanţe au fost ignorate de instanţă", a mai arătat avocatul.

"Salbă" de dosare

În paralel, Mircea Puşcaş mai este judecat şi la Curtea de Apel Cluj, tot într-un dosar al DNA Oradea, în care i se impută că a pretins de la doi traficanţi de ţigări, Petru Cocian şi Mihai Halas, să cumpere de la cumnatul său un autoturism marca BMW cu o sumă mai mare cu aproximativ 10.000 euro decât preţul real al maşinii, pentru ca, în schimb, să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Totodată, magistratul e judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar în care a fost trimis în faţa instanţei alături de comisarul Florian Rob, fostul şef al Poliţiei Rurale Ciumeghiu, denunţat de informatorul său şi de un alt hoţ, de la care ar fi pretins 1000 euro şi chiar o partidă de sex cu fiica unuia dintre ei, pentru judecătorul Mircea Puşcaş, cel care urma să pronunţe soluţia în dosarul lor.

În acest ultim caz, Curtea de Apel Cluj a dispus condamnarea poliţistului la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, şi totodată achitarea judecătorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
sa nu uiti
oh................oh ca ma blochez...rrrrr ceai patit,vai toti cei de la tribunal vas baga in puscarie,dar sti de ce ca ati bagat lumea la puscarie la comanda....in frunte cu maimuta ucigasa crina munteanu..............víai e e romanul.....mircea esti bagabond,dar si cel mai mare corupt din sistem.bardon ai fost.....nu vrei niste capre batrine ca nu am tap la ele....
Postat 21 Iunie 2014, 23:42 de costel
esti al meu iubit
CENZURAT
Postat 20 Iunie 2014, 15:25 de braileanu
sopon de puscarie
Un sfat pt prietenasu Mircica: fa exercitii cu spalatul la dus pt a nu scapa sapunul cand vei ajunge unde iti este locu'. stii vorba aia: degeaba iti ascunzi curu la perete , daca ai gura deschisa
Postat 18 Iunie 2014, 15:50 de Indianul talpa iute
firmituri
prea putin... urmatorul?
Postat 17 Iunie 2014, 21:55 de garcea
g
Nu e scris cu "S" ci cu "G"
Postat 17 Iunie 2014, 21:27 de oarecare
zau ne-a lispsit
ma refeream la artista .Are fata de asa articole . Cum arti numit-o : tanti mama lui nelutu? N-ai vazut bine este scris cu s
Postat 17 Iunie 2014, 20:10 de grauri
laurii cu galurii
tanti mama lui nelutu ne-ai cam lipsit . Da ala vrea sa castige toate procesele ? Pe criminala daca a scapat-o acum vrea rezolvarea favorabila a tuturor cazurilor ?
Postat 17 Iunie 2014, 19:43 de silviu
At
Asta este justitia din romania se ocupa cu luare de mita 99/
Postat 17 Iunie 2014, 14:58 de Ww
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON