URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Aprilie 2020, 20:22

Jos pălăria! Trei medici și o asistentă din Bihor s-au oferit voluntar să-şi ajute colegii din Italia

Jos pălăria! Trei medici și o asistentă din Bihor s-au oferit voluntar să-şi ajute colegii din Italia foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La câteva ore după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat într-o declaraţie făcută luni că "România îşi arată solidaritatea faţă de alţii" trimiţând o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia, BIHOREANUL a aflat că patru dintre cei care vor pleca să-şi ajute colegii din țara cel mai greu încercată din Europa în lupta împotriva ravagiilor produse de coronavirus, sunt orădeni.

"Din echipa românească de 11 medici şi 6 asistenţi medicali fac parte şi doi colegi medici specialişti din UPU", a declarat BIHOREANULUI şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Încă un medic și o asistentă din echipa românească sunt orădeni, provenind de la secția ATI a Spitalului Judeţean din Oradea. "Asta înseamnă că avem medici de calitate excepţională", spune şeful UPU-SMURD Bihor.

Dr. Borcea a explicat că încă de acum o săptămână autorităţile române au început să organizeze misiunea medicală românească pentru Italia. "Dr. Raed Arafat a transmis un mesaj către cadrele SMURD săptămâna trecută, pentru a afla dacă se oferă voluntari. Eu sunt mândru de cei doi colegi că s-au oferit voluntari, sunt mândru că au acceptat, iar experienţa lor ne va folosi şi nouă aici", a spus dr. Borcea.

Şeful UPU-SMURD a afirmat că nu poate dezvălui acum numele celor doi colegi, din cauza felului în care reacţionează societatea din România la adresa cadrelor medico-sanitare implicate în lupta anti-Covid, dar a precizat că este vorba de "un bărbat şi o femeie, ambii cu o experienţă mare în misiuni medicale internaţionale".

Totodată, dr. Borcea a afirmat că gestul celor doi medici UPU-SMURD din Oradea va ajuta colegii rămaşi acasă să se perfecţioneze în practicile specifice pentru identificarea şi tratarea persoanelor cu coronavirus. "Vor putea comunica în permanenţă cu noi şi ne vor transmite toate cunoştinţele pe care le dobândesc muncind acolo", a spus şeful UPU-SMURD Bihor.

Dr. Borcea a afirmat că cei doi colegi ai săi vor decola de pe aeroportul din Timişoara marţi dimineaţă, la ora 8.00, şi vor ateriza la Milano. "În prima fază vor fi duşi într-un centru de instruire şi apoi vor lucra într-un spital".

De asemenea, şeful UPU-SMURD a precizat că durata misiunii echipei medicale din România care va munci voluntar în Italia este de 14 zile. "Sper să se întoarcă acasă cu bine şi în mod sigur experienţa lor ne va fi de folos şi aici", a spus dr. Borcea.

Amintim că Italia este ţara cea mai afectată de criza coronavirusului, înregistrând până luni seară 132.547 cazuri de persoane infectate, 16.523 decese şi 22.837 cazuri vindecate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cu ce e mai rau in Italia decat in Suceava
La suceava trebuiau sa mearga voluntari ca acolo e mai rau decat in Italia si mult mai multa nevoie de ajutor. Sau la Deva sau Bucuresti. Clar pt bani o fac nu din omenie.Asta cu voluntaru e reclama ca vezi doamne ce dovada de omenie dau ei. La noi cand o sa fie nevoie nici dracu nu o sa ne mai caute.
Postat 07 Aprilie 2020, 23:27 de Oradean20
Nu se duc pentru a ajuta ...
... ci pentru a lua "lumină" !?!
Postat 07 Aprilie 2020, 09:19 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON