URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Februarie 2021, 14:51

Jenant: lănțișorul din aur al unui pacient Covid decedat în Spitalul Municipal din Oradea a dispărut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episod jenant pentru Spitalul Municipal din Oradea, devenit unitate anti-Covid din primăvara anului trecut. În timp ce o parte a personalului medico-sanitar face eforturi pentru tratarea pacienţilor, o alta este fie neglijentă, fie de-a dreptul hoaţă: unui pacient decedat i-a dispărut o bijuterie din aur pe care rudele voiau s-o păstreze ca amintire. Faptul este confirmat de managerul unităţii, care a chemat Poliţia, dispunând totodată şi o anchetă disciplinară.

Furt de la bolnavi

Unei persoane care a decedat recent în secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea, unde se afla infectată cu Covid în stare gravă, "i s-a furat un lanţ din aur", a sesizat BIHOREANULUI chiar un angajat al unităţii spitaliceşti.

Potrivit acestuia, pacientul fusese internat în 7 februarie, iar în data de 13 februarie s-a constatat că lanţul din aur a dispărut din cutia de valori unde era păstrat, acest lucru fiind constatat după ce familia a cerut bijuteria, pe care voia s-o păstreze ca amintire.  

Angajatul spitalului a afirmat că "în ultima vreme au mai dispărut din cutia de valori" şi alte obiecte personale ale pacienţilor, între care un telefon, fiind bănuite mai multe infirmiere, care ar urma să fie concediate.

"Am sesizat Poliţia"

Recent instalat în funcţie, managerul Spitalului Municipal, Laurenţiu Chiană, a confrmat BIHOREANULUI "dispariţiile unor bunuri ale pacienţilor" şi spune că a constatat "erori grave" în procedurile de preluare şi păstrare a obiectelor personale predate de bolnavi.

"Vă pot spune că am sesizat Poliţia pentru a face cercetări, deocamdată nu ştim dacă este vorba despre un furt sau despre altceva, dar am dispus şi o cercetare administrativă de către Comisia de disciplină a spitalului. Am constatat erori grave în ce priveşte respectarea procedurilor de păstrare a efectelor bolnavilor", a spus Chiană.

Managerul a explicat că la internare, dacă bolnavii vin cu aparţinători, acestora li se comunică să preia obiectele personale de valoare, deoarece spitalul nu poate răspunde decât de cele predate expres. "Acestea se păstrează într-o cutie aflată într-un fişet metalic la care avea acces mai multă lume şi care se putea deschide foarte uşor", spune Chiană, adăugând că ancheta Poliţiei şi cea administrativă ar urma să stabilească cine poartă răspunderea "dispariţiei" lănţişorului.

"Am mai avut situaţii în care au dispărute anumite lucruri. Tot recent nu s-a găsit o carte de identitate care ulterior a fost găsită pe secţie. Asemenea dispariţii sunt favorizate de faptul că nu se respectă procedurile, uneori nu se fac nici procese-verbale de predare-primire a bunurilor", a mai spus Chiană.

"Personalul implicat", din afara Municipalului

Pe de altă parte, managerul a afirmat că "toate persoanele implicate în acest caz" sunt angajaţi cu contracte pe perioadă determinată.

Aşa cum presa locală a mai arătat, în contextul numeroaselor îmbolnăviri ale medicilor, asistentelor şi infirmierelor proprii, Spitalul Municipal a făcut angajări pe câte 6 luni din rândul salariaţilor altor spitale din judeţ, precum cele din Beiuş, Salonta, Marghita, Aleşd.

"Noi nu vom mai prelungi contractele încheiate pe perioadă determinată acestor persoane", a precizat Laurenţiu Chiană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON