URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Aprilie 2020, 12:59

Se caută soluţii pentru elevii bihoreni care nu au acces la internet. Şeful IŞJ Bihor: "Important este să se păstreze o legătură între elev şi şcoală"

Se caută soluţii pentru elevii bihoreni care nu au acces la internet. Şeful IŞJ Bihor: 'Important este să se păstreze o legătură între elev şi şcoală' sursa foto: jurnalul.antena3.ro

După ce, prin ordin al ministrului Educaţiei, lecţiile online au devenit obligatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a început pregătirea unui plan judeţean, pe care să-l respecte deopotrivă profesorii şi elevii.

Şeful IŞJ Bihor, Alin Novac Iuhas, a declarat joi pentru BIHOREANUL că poartă discuţii cu toţi directorii de şcoli din judeţ, tocmai pentru a identifica problemele care împiedică lecţiile online şi a căuta soluţii.

"Noi, în Bihor, şi până acum am desfăşurat activităţi în online, dar acum este reglementat acest mod de predare, cu care până acum nu ne-am mai confruntat. Voi discuta cu colegii directori, să vedem punctual ce soluţii putem găsi împreună cu administraţiile locale, astfel încât fiecare elev să poată beneficia de aceste activităţi", a declarat Novac Iuhas.

Ordinul 4.135 al Ministerului Educaţiei prevede că directorii şcolilor trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, pentru a-i ajuta pe elevii care nu au dispozitivele necesare pentru a participa la lecţiile online. "Acest ordin reglementează ce are de făcut fiecare unitate de învăţământ. Până mâine (n.r. vineri) vom elabora un plan judeţean şi fiecare unitate îşi va elabora un plan local de acţiune, prin care va stabili organizarea şi monitorizarea acelor activităţi. Sunt sigur că colegii mei vor găsi soluţii de a ţine legătura şi de a avea interacţiune cu elevii", a mai spus şeful IŞJ Bihor.

Novac Iuhas a admis că în mediul rural şi, mai ales, în comunităţile defavorizate, elevii cu acces la internet sunt mult mai puţini decât în mediul urban. Şeful IŞJ Bihor spune că dascălii ar putea să vorbească la telefon cu aceşti elevi, care n-au laptopuri ori internet. "Important este să se păstreze o legătură, să nu existe o ruptură între elev şi şcoală", a precizat Novac Iuhas.

Cert este că în momentul de faţă nimeni nu ştie câţi dintre elevii bihoreni nu au condiţiile necesare acasă pentru a putea participa la lecţiile online. Şi, chiar dacă Ordinul 4.135 îi obligă pe părinţi să "ia toate măsurile necesare pentru a asigura accesul şi participarea preşcolarului / elevului la activităţile de învăţare online", este evident că în familiile sărmane prioritatea părinţilor în aceste zile nu este cea de a cumpăra laptopuri pentru copii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON