URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2015, 17:40

Ioan Mang s-a băgat în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul judeţean Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, a devenit, de marţi, cel mai nou membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), un organism înfiinţat cu scopul "asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează".

Între membrii ATOP, conform legii, se află şi şase consilieri judeţeni, aceştia fiind Viorel Mircea Pop, Ovidiu Bezi, Ovidiu Copil, Ionel Avrigeanu, în acelaşi timp vicepreşedintele CJ Bihor, Grim Andras şi, mai nou, Ioan Mang, ales în locul Valentinei Butişcă - PSD-ista care în iulie 2015 a demisionat din funcţia de ales judeţean pentru un loc în consiliul de administraţie al SC Băiţa Plai.

Potrivit lui Horia Carţiş, directorul de cabinet al lui Cornel Popa, membrii ATOP sunt remuneraţi cu 20% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, adică 1.323 de lei pe şedinţă. Conform legii, ATOP se reuneşte trimestrial dar şi de câte ori este nevoie.

Ioan Mang a fost propus marţi în şedinţa ordinară a CJ Bihor de grupul PSD şi validat cu 25 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă", prin vot secret.

Din ATOP mai fac parte, potrivit site-ului oficial al CJ Bihor, Adrian Bucur, ca reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor, şeful IPJ Bihor, Liviu Popa, subprefectul Iulius Delorean, precum şi trei reprezentanţi ai comunităţii: Mihai Sturza, Ioan Radu şi Derer Ferenc.

Organismul care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean este împărţit în mai multe comisii: de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii; de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali, respectiv pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului.

Tot în şedinţa de marţi, aleşii judeţului au fost de acord ca social-democratul Dumitru Gherman să preia locul Valentinei Butişcă în Comisia pentru protecţia socială, protecţia copilului, sănătate şi familie a CJ Bihor, iar Călin Maghiar, din acelaşi grup, să o înlocuiască în Colegiul Director al DGASPC Bihor. De asemenea, Traian Borz a fost votat în Consiliul de Administraţie al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
tds
sper sa scrie bihoreanul doar despre mang si satra lui. vad ca postaci precum TDS, grigore sau pop2 nu indraznesc sa il vorbeasca de rau pe marele pesedist coleg cu filip, primarul lor de suflet. nici macar un coment la subiectele despre mang din partea lor? bravo. mucles ca nu intra banii /postare.
Postat 30 Septembrie 2015, 14:08 de User anonimizat
Terminatorul
Pe unde se baga termina tot. Datorita lui, distinsei sotii si clicii de profesori afiliati am pierdut si trenul asta posibilii studenti pe capete. A realizat pana acum : Cluster IT Oradea, Drumul Oradea- Beius, Blocurile ANL din calea Aradului, Sala Polivalenta, Fuziunea Oradea- Sanmartin, a pus in umbra compania Xerox(copiaza mai repede) si lista continua.
Postat 30 Septembrie 2015, 06:55 de gigi1
oportunist...ca de obicei
...vad ca tds a primit NUP la comentarii despre sefu... e normal cata vreme vine "cascavalul". Despre mang ..absolut nimic. Este un nimeni si e pacat de latraii pe care ii asmuta tota ziua pe site-uri. O figura regretabila cu iz de pensionar parvenit!!!
Postat 30 Septembrie 2015, 06:52 de TC
.
de ce ati sters comentariul meu? nu va place parerea mea despre mang?
Postat 29 Septembrie 2015, 23:35 de David
RE: .
Acela nu era comentariu. Era doar o invectivă plus o instigare la o infracţiune. Caută-ţi mai bine cuvintele!
Postat 30 Septembrie 2015, 01:32 de Moderator
Super!
Comisia perfecta pentru Mang! Aici nu se face nimic! Insa grija mare cu notele de subsol!
Postat 29 Septembrie 2015, 19:28 de Universitarul_autentic
.
CENZURAT
Postat 29 Septembrie 2015, 18:24 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON