URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Octombrie 2012, 17:10

Ioan Baş este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana", generalul de brigadă Ioan Baş este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Generalul de brigadă a fost numit în funcţia de inspector general al IGSU printr-o decizie (Nr. 698/11.10.2012) a primului ministru, publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Împuternicirea în această funcţie se face, conform legii, la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor şi poate avea o durată de până la şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită. Ioan Baş îl înlocuieşte la conducerea Inspectoratului pe colonelul Sorin Lucaciu, care a deţinut această funcţie din 2011.

"Am primit vestea cu plăcere. Încrederea care mi-a fost acordată mă onorează foarte mult şi sper să nu înşel aşteptările. Am în spate o carieră de 24 de ani şi consider că această funcţie este o recunoaştere a muncii mele", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Baş.

Noul şef al IGSU a mai afirmat că îşi doreşte să aplice un managment performant şi la nivel naţional. "Obiectivul primordial este să menţinem capacitatea operaţională a acestor instituţii şi să îndeplinim cu maximă eficacitate misiunile noastre", a precizat generalul de brigadă.

Acum în vârstă de 49 de ani, Ioan Baş a preluat funcţia de conducere a ISU Crişana în 2009, anterior fiind prim-adjunct al inspectorului şef, şef de stat major şi adjunct al Comandamentului Brigăzii de Pompieri Crişana în cadrul aceluiaşi Inspectorat.

Conform legii, comanda ISU Crişana va fi preluată de primul adjunct, inspectorul şef maior Sorin Mihai Caba.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
si la mai mare
Ma bucur ca adevaratii leaderi sunt apreciati in orice vremuri. Felicitari si cele mai calduroase urari de bine.
Postat 16 Octombrie 2012, 22:27 de si prenume
Felicitari
Respecte D-le BAS, mult succces!
Postat 14 Octombrie 2012, 01:59 de Un vecin din C12
Un om deosebit!
Un om de o moralitate impecabilă...integru...cu un bagaj profesional de exceptie şi cu o experienţă bogată dobândită în timp. Are toate calităţile pentru a indeplini această funcţie. Mult suces domnule general! Vă întreb stimate \"Pompi\" ce înseamnă pentru dvs. \"a avea suflet bun\"? A tolera \"căpuşele\"? Iar pentru dvs. \"fhf\"...câteva ore de limba română v-ar prinde bine...cam multe semne de întrebare aveti !
Postat 13 Octombrie 2012, 23:18 de pompier
hh
OARE NE INTREBAM NOI CONTRIBUABILI CATE INCENDII A STINS ACEASTA PERSOANA IN CEI 24 ANI DE CARIERA?????????? SI CE MERITE DEOSEBITE ARE?????????? IS NU MAI PERIATI OMUL CA RANANE FARA SCAME
Postat 13 Octombrie 2012, 11:42 de fhf
merita
indiferent de ce se spune merita din plin aceasta functie inca din 2011, dar se pare ca nu profesionalismul conteaza ci mai degraba afinitatile politice ... jos palaria domnule general si multe impliniri in noua functie! sa nu uitati isu crisana !!!
Postat 12 Octombrie 2012, 19:51 de mugur
felicitari
Felicitari! Mult succes !
Postat 12 Octombrie 2012, 08:55 de tomi
mda
Daca ar avea si suflet bun, ar fi perfect. Dar orice functie am avea, sa nu uitam ca nu-i suficient sa fim doar profesionisti buni, ci trebuie sa fim si oameni buni, sa avem suflet, sa discutam cu cei pe care ii conducem, pt ca astazi sunt "tari si mari", iar maine soarta se poate schimba...
Postat 12 Octombrie 2012, 08:33 de Pompi
FELICITARI
Felicitari ! Un om deosebit.
Postat 11 Octombrie 2012, 20:35 de R
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON