URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Ianuarie 2015, 08:33

Investiţie de 825.000 euro. Primăria vrea să reabiliteze pereţii, şarpanta şi cupola Pasajului Vulturul Negru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria vrea să reabiliteze Pasajul Vulturul Negru din fonduri proprii. Deşi nu a lămurit nici acum situaţia lucrărilor de refacere a mozaicului făcut de mântuială şi nerecepţionat de la firma Marconst nici după aproape 2 ani de la expirarea termenului de predare, municipalitatea se înhamă la noi lucrări în incinta aceluiaşi ansamblu arhitectural.

Executivul local va supune aprobării Consiliului Local, în şedinţa din 29 ianuarie, studiul de fezabilitate al lucrărilor de reabilitare a paramentului, şarpantei şi învelitorilor pasajului.

"Studiul de fezabilitate a stabilit că este nevoie de lucrări de intervenţie în scopul consolidării structurilor existente, fiind nevoie de reînnoirea structurii portante şi restaurarea planşeelor boltite peste pasaj. Confecţia metalică a pasajului este în stare avansată de degradare, de asemenea există degradări de fizica construcţiei, în aceste cazuri fiind necesare intervenţii urgente, cu termen imediat", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Lucrările de consolidare vor fi urmate de înlocuirea învelitoarei de sticlă, refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale şi mutarea cablurilor de pe faţade în canalul tehnic. La fel, va fi îndepărtată tencuiala de ciment, vor fi refăcute decoraţiunile murale într-o nuanţă bej deschis, asemănătoare celei originale şi vor fi restaurate tâmplăriile originale.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni, iar valoarea estimată a investiţiei se ridică la 3,7 milioane lei, echivalentul a circa 825.000 euro. În cazul în care Consiliul Local va aproba indicatorii tehnico-economici, lucrarea va fi scoasă la licitaţie, urmând să fie postată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice încă din prima săptămână din februarie.

Conform planurilor municipalităţii, lucrările de reabilitare a mozaicului, abandonate de firma Marconst, vor fi reluate doar după refacerea cupolei şi a pereţilor. Aşa cum ar fi şi fost normal de la bun început...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
3,7 milioane lei EGAL 825,000 LEI...o fi ȘPAGA?!
"Palatul a fost construit între anii 1907-1909 pe amplasamentul unui vechi han orădean, Hanul Vulturul. " Acum dacă se reface sticlăria (tot la 13 ani?!) scapă și MARCONST de returnarea plăților și de garanție (ce motiv mai bun poți să ai să contești contestarea execuției dacă unii îți montează schele pe pavajul proaspăt (vorba vine) aflat în garanție ?! Ai noștri iau GĂLEATA și de la MARCONST și de la NEXT STAR...apoi se mai reface o dată pavajul ... DACĂ REUȘEȘTE BOLOJAN SĂ PROSTEASCĂ UE ȘI FACE REFACEREA PAVAJULUI TOT PE BANI EUROPENI...ÎL VOTEZ ...dacă mai candidează!!! UN șmen administrativ mai bun de atât nu cred că se poate. PARFUM!!!
Postat 21 Ianuarie 2015, 15:11 de Adi_Oradeanul
Ultima reabilitare a fost in urma cu 12-13 ani !!!
Astia de la PMO nu mai stiu ce sa inventeze, ca sa scoata parandaratul pentru zilele ce vor urma !!! Nu trebuie reabilitata nicio cupola, ci doar spalata, mai ales pe exterior !!! Sarpanta e in stare foarte buna iar acoperisul partial innoit !!!
Postat 21 Ianuarie 2015, 10:04 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON