URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2022, 13:37

„Înverzește” strada Căpșunilor: Al doilea parc din cartierul orădean Episcopia va avea 5.000 mp (FOTO)

„Înverzește” strada Căpșunilor: Al doilea parc din cartierul orădean Episcopia va avea 5.000 mp (FOTO) sursa foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a votat joi amenajarea unui parc nou în zona străzii Căpșunilor din Episcopia.

Noul spațiu verde se va întinde pe o suprafață de aproape 5.000 mp și va fi al doilea parc amenajat de municipalitate în acest cartier. Pe terenul cu pricina crește o pădure de salcâmi, care va fi păstrată.

„Întreaga amenajare are la bază asigurarea unui habitat sustenabil, prin intervenții cât mai puțin invazive, păstrarea pădurii de salcâm și punerea ei în valoare prin intervenții de toaletare și amenajarea unei zone de relaxare destinată amplasării hamacelor și plimbării pe aleea pietruită”, se arată în documentele care însoțesc hotărârea Consiliului Local. De asemenea, se vor mai planta 49 de arbori din speciile chiparos, păr ornamental, castan roșu și arbore de mătase, 445 arbuști și plante perene.

Potrivit unui comunicat transmis de Primărie vineri, noul parc va avea și loc de joacă, un teren multifuncțional de sport și o pistă de alergare. Locul de joacă va fi acoperit cu tartan și va avea diverse echipamente de joacă făcute din materiale naturale și durabile în timp, care nu necesită eforturi mari de întreținere: un balansoar pe arc, un leagăn cu două locuri, un leagăn tip cuib, un complex de joacă tematic, un balansoar cu patru locuri, un carusel, două trambuline îngropate.

Terenul multifuncțional de sport va fi acoperit cu tartan și va avea nocturnă, la fel ca pista de alergare care îl va înconjura. În zonă va fi amplasat mobilier urban, coșuri de gunoi, o masă de ping-pong, două mese de șah cu scaune și o cișmea.

„Este cel de-al doilea parc care va fi realizat în cartierul Episcopia, după cel de pe strada Rectorului, aflat în curs de amenajare”, a transmis municipalitatea.

Lucrările vor costa 2,8 milioane lei, cu tot cu TVA, și vor avea un termen de execuție de 4 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Strada Căpșunilor a înverzit demult
Știți de ce? Pentru că nu-i asfaltată! E foarte eco. Doar pământ, pietre, praf. Niciuna din străzile care ajung la parc sunt asfaltate. Poate vine primaru să taie o panglică și vede cum se trăiește la periferie...
Postat 26 Noiembrie 2022, 05:55 de Vio_427
Alo comentatori
Unde sunteți sa ne explicați de betoane, ca Bolojan Birta nu fac parcuri??
Postat 25 Noiembrie 2022, 17:29 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON