URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2018, 16:59

Încă una! Lucrările de reabilitare a casei Róth din strada Vasile Alecsandri au fost finalizate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul Oradiei se transformă încet într-un muzeu în aer liber. Lucrările de reabilitare a casei Róth din strada Vasile Alecsandri au fost finalizate la începutul acestei săptămâni.

Reprezentativ pentru stilul secession orădean, imobilul proiectat de arhitectul Mende Valér și construit în anul 1912 se află în continuarea Palatului Moskovits și dispune de trei etaje şi mansardă.

Lucrările au fost executate de firma Conpila şi au implicat printre altele reparații ale tencuielilor exterioare, repararea și finisarea ancadramentelor, reabilitarea acoperișului, repararea jgheaburilor și burlanelor, repararea ferestrelor și a porții de acces după modelul original, desfacerea cablurilor montate de pe fațade şi demontarea signalisticii urmând a se finaliza refacerea calcanului.

Investiţia, în valoare de 205.500 lei a fost derulată prin Programul Multianual pentru Reabilitare Faţade şi a durat un an.

...urmează casa Kolozsváry

Programul de reabilitare faţade va continua cu reabilitarea casei Kolozsváry din strada Iosif Vulcan. Ordinul de începere a lucrărilor care vor fi executate tot de firma Conpila pentru suma de 320.600 lei a fost dat la începutul lunii iunie.

Lucrările vor dura 12 luni şi vor cuprinde printre altele desfacerea tencuielilor exterioare degradate la pereți și la soclu, aplicarea tencuielilor de renovare la cele două fațade dinspre străzile Republicii și Iosif Vulcan, reabilitarea acoperișului și a celor două calcane precum şi montarea jgheaburilor și a burlanelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitari, bihoreilor!
In 18 martie 2017 ati publicat un articol despre aceasta cladire. Ati postat si o fotografie. Asa am putut compara ce a fost cu ce este. A fost o superba tamplarie din lemn, acum este o porcarie de termopan! Nici macar un lemn stratificat! Asta in conditiile in care unui cunoscut care a reabilitat o cladire din centrul istoric i s-a pus in vedere sa fie totul ca in 1930, fara termopane, DOAR lemn! Cum ziceau stramosii, "Quod licet Ilie, non licet bovi"...
Postat 19 Iulie 2018, 10:20 de pinonel
se poate mai bine pentru oras
lucrarea a fost frumos si bine executata, daca n-ar fi existat unul ca bolojan, cu ambitie si incapatanare (de data asta asta vorbim de bine), probabil ca astfel de bijuterii ale orasului ar fi ramas in umbra. ne mândrim cu patrimoniul acestui oras minunat, pacat ca nu pun toti umarul la ridicarea lui si a judetului (adica udmr si psd). ***** va rog, scapati-ne de covrigul ala oribil din beton de la gara, mai bine puneti statuia lui Ladislau acolo, a lui mihai viteazul sau cine vreti voi, numai eliberati-ne de opera aia de prost gust!
Postat 17 Iulie 2018, 18:59 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON