URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Martie 2021, 12:38

Încă un șofer cu mașina confiscată, după ce a fost prins că a aruncat gunoaie ilegal în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii locali din Oradea au surprins sâmbătă în flagrant o persoană care arunca deşeuri de materiale textile, plastice şi vegetale dintr-o autoutilitară Fiat în zona livezilor din strada Suişului.

Şi amendat, şi cu maşina confiscată...

Contravenientul a fost surprins în timpul unei acţiuni de patrulare.

"Sâmbătă, 27 martie 2021, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului de Ordine Publică şi Rutieră care efectuau serviciul de patrulare în zona de responsabilitate de pe raza municipiului, au surprins în flagrant o persoană care depozita ilegal dintr-o autoutilitară Fiat cantităţi semnificative de deşeuri de materiale textile, plastice şi deşeuri vegetale pe strada Suişului din Oradea (zona Livezilor)", se menţioneză într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, poliţiştii locali au sesizat Garda de Mediu Bihor, instituţia abilitată să aplice sancţiuni în acest caz.

Inspectorii de mediu i-au aplicat contravenientului o amendă de 15.000 lei în baza Legii 1061 din 2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României. În plus, aceştia au dispus ca măsură complementară confiscarea maşinii.

Este al doilea bihorean care s-a ales cu mașina confiscată în nici două săptămâni. Pe 19 martie, un alt bărbat, din Lugașu de Jos, a rămas fără o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter, fabricată în 2014, după ce a fost prins aruncând gunoaie ilegal în apropierea unei balastiere din comuna Ţeţchea.

„Încurajez permanent agenţii Poliţiei Locale să fie prezenţi cât mai mult „la firul ierbii” şi să aibă toleranţă zero faţă de actele care contravin legii", a transmis viceprimarul Arina Moş.

Amenzi de peste 22.500 lei

Acţiunea de sâmbătă s-a derulat şi în baza protocolului de colaborare "Bihor Curat", încheiat între Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Garda de Mediu şi Inspectoratul de Poliţie, precum şi în baza protocolului de colaborare încheiat între Poliţia Locală Oradea şi Garda de Mediu.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în perioada 22 februarie - 29 martie, poliţiştii locali au verificat peste 900 de incinte de depozitare a gunoiului şi au solicitat operatorului de salubritate să intervină în 404 situaţii.

Agenţii au amendat, cu sume între 200 şi 500 lei, 57 de persoane surprinse că au depozitat deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate şi au aplicat sancţiuni pentru 170 de asociaţii de proprietari.

În intervalul menţionat, Poliţia Locală a încheiat 227 de procese verbale pentru încălcarea prevederilor HCL 861 din 2020 privind regulamentul de salubritate al municipiului Oradea.

Printre sancţiunile aplicate s-au numărat 46 de amenzi contravenţionale în valoare de 22.500 lei şi 181 de avertismente scrise.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
in sfarsit
Demult trebuiau aplicate asemenea masuri. Zona Suisului, pe partea dreapta spre Biharia e o mica groapa de gunoi cu tot felul de resturi din constructii. Acum sper ca se vor gandi de doua ori inaitne sa-si arunce gunoaiele pe camp. Eu i-as baga si in puscarie vreo 5 ani sa se-nvete minte.
Postat 29 Martie 2021, 14:05 de marius_ro
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON