URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2021, 15:53

Încă un acord de recunoaştere încheiat de DIICOT în dosarul reţetelor false, respins de Tribunalul Bihor: "Sancțiuni nejustificat de blânde"

Încă un acord de recunoaştere încheiat de DIICOT în dosarul reţetelor false, respins de Tribunalul Bihor: 'Sancțiuni nejustificat de blânde' foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a respins acordul de recunoaştere încheiat de procurorii DIICOT cu doctoriţa orădeancă Ramona Şovre, acuzată de fraudă informatică şi fals informatic în mega-dosarul denumit generic "Lavanda Farm", vizând o fraudă de 2,7 milioane lei în dauna Fondului naţional de sănătate, prin decontarea unor reţete false. 

Instanţa a pronunţat pe 3 februarie hotărârea în cazul doctoriţei Şovre, acuzată că a întocmit 631 de reţete fictive în valoare de 201.094 lei, invocând pentru decizia luată faptul că sancţiunile dispuse de procurori în cazul ei - închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii - "sunt nejustificat de blânde".

Totodată, judecătorul a dispus retrimiterea dosarului la DIICOT Oradea "în vederea continuării urmăriii penale".

Soluţia nu este una definitivă, fiind atacată, deja, de procurori, la fel ca şi în cazul acordului de recunoaştere pe care l-au încheiat cu medicul Liviu Stamatian, acuzat că a semnat 760 de reţete în valoare de 106.513 lei. Și acest acord a fost respins în luna decembrie a anului trecut de Tribunalul Bihor, pe aceleaşi considerente, anume că sancţiunile stabilite de anchetatori sunt "nejustificat de blânde". 

Pentru diabetologul Larisa Dumbravă, condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, respectiv pentru doctoriţa Elvira Nemeth, care a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, Tribunalul Bihor a admis acordurile de recunoaştere, însă hotărârile judecătorilor au fost atacate de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor. 

În toate cele patru cazuri, verdictul final va fi dat de Curtea de Apel Oradea. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, la capătul unei anchete anevoioase, în locul trimiterii în judecată, procurorii DIICOT au început să încheie acorduri de recunoaştere cu medicii implicaţi în mega-dosarul denumit generic "Lavanda Farm", vizând o fraudă de 2,7 milioane lei prin decontarea unor reţete false de către reprezentanţii lanţului de farmacii Lavanda Farm. În circuitul care a dus la „îmbolnăvirea” fictivă a peste 3.000 de copii şi pensionari din Bihor au fost implicaţi atât medici şi farmacişti, cât şi patronii unor firme "fantomă". 

Afacerea a avut dublă miză: pe de o parte, fentarea bugetului de stat prin deduceri ilegale de TVA, iar pe de alta creşterea artificială a stocului de medicamente, a căror contravaloare a fost decontată fraudulos de CAS. Mecanismul a fost unul simplu: farmaciile se aprovizionau fictiv cu medicamente, care apoi dispăreau din stocuri în baza unor reţete gratuite sau compensate întocmite de doctorii angrenaţi în afacere, contravaloarea produselor fiind încasată în final de la CAS Bihor şi împărţită între membrii grupării. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Lupta cu hidra numita coruptie, nu e usoara
Cei care au crezut ca in lupta impotruva coruptiei, justitia se razboieste cu coruptii, constata ca nu e intodeauna asa.
Postat 08 Februarie 2021, 21:34 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON