URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Februarie 2021, 15:53

Încă un acord de recunoaştere încheiat de DIICOT în dosarul reţetelor false, respins de Tribunalul Bihor: "Sancțiuni nejustificat de blânde"

Încă un acord de recunoaştere încheiat de DIICOT în dosarul reţetelor false, respins de Tribunalul Bihor: 'Sancțiuni nejustificat de blânde' foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a respins acordul de recunoaştere încheiat de procurorii DIICOT cu doctoriţa orădeancă Ramona Şovre, acuzată de fraudă informatică şi fals informatic în mega-dosarul denumit generic "Lavanda Farm", vizând o fraudă de 2,7 milioane lei în dauna Fondului naţional de sănătate, prin decontarea unor reţete false. 

Instanţa a pronunţat pe 3 februarie hotărârea în cazul doctoriţei Şovre, acuzată că a întocmit 631 de reţete fictive în valoare de 201.094 lei, invocând pentru decizia luată faptul că sancţiunile dispuse de procurori în cazul ei - închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii - "sunt nejustificat de blânde".

Totodată, judecătorul a dispus retrimiterea dosarului la DIICOT Oradea "în vederea continuării urmăriii penale".

Soluţia nu este una definitivă, fiind atacată, deja, de procurori, la fel ca şi în cazul acordului de recunoaştere pe care l-au încheiat cu medicul Liviu Stamatian, acuzat că a semnat 760 de reţete în valoare de 106.513 lei. Și acest acord a fost respins în luna decembrie a anului trecut de Tribunalul Bihor, pe aceleaşi considerente, anume că sancţiunile stabilite de anchetatori sunt "nejustificat de blânde". 

Pentru diabetologul Larisa Dumbravă, condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, respectiv pentru doctoriţa Elvira Nemeth, care a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, Tribunalul Bihor a admis acordurile de recunoaştere, însă hotărârile judecătorilor au fost atacate de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor. 

În toate cele patru cazuri, verdictul final va fi dat de Curtea de Apel Oradea. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, la capătul unei anchete anevoioase, în locul trimiterii în judecată, procurorii DIICOT au început să încheie acorduri de recunoaştere cu medicii implicaţi în mega-dosarul denumit generic "Lavanda Farm", vizând o fraudă de 2,7 milioane lei prin decontarea unor reţete false de către reprezentanţii lanţului de farmacii Lavanda Farm. În circuitul care a dus la „îmbolnăvirea” fictivă a peste 3.000 de copii şi pensionari din Bihor au fost implicaţi atât medici şi farmacişti, cât şi patronii unor firme "fantomă". 

Afacerea a avut dublă miză: pe de o parte, fentarea bugetului de stat prin deduceri ilegale de TVA, iar pe de alta creşterea artificială a stocului de medicamente, a căror contravaloare a fost decontată fraudulos de CAS. Mecanismul a fost unul simplu: farmaciile se aprovizionau fictiv cu medicamente, care apoi dispăreau din stocuri în baza unor reţete gratuite sau compensate întocmite de doctorii angrenaţi în afacere, contravaloarea produselor fiind încasată în final de la CAS Bihor şi împărţită între membrii grupării. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Lupta cu hidra numita coruptie, nu e usoara
Cei care au crezut ca in lupta impotruva coruptiei, justitia se razboieste cu coruptii, constata ca nu e intodeauna asa.
Postat 08 Februarie 2021, 21:34 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON