URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă reacția Ministerului Educației a fost jenantă, ministra vorbind despre „reziliență” fiindcă rezultatele au fost similare cu cele din 2018, societatea s-a arătat de o indiferență vecină cu autismul. Ligia Deca a spus, practic, că suntem la fel de proști ca acum un cincinal, dar sindicatele dăscălimii, asociațiile de părinți și consiliile elevilor nu s-au băgat în dezbateri.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
06 Iulie 2017, 17:20

Încă o „realizare” ANI: Viceprimarul din Rieni, incompatibil deoarece a fost trei luni şi în Consiliul de Administraţie al şcolii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe cât de discretă a devenit faţă de marii rechini ai politicii şi administraţiei din România, pe atât de nemiloasă este Agenţia Naţională de Integritate, în ultimul an, cu aleşii locali din comune.

Între „trofeele” de ultimă oră ale ANI, conform unei liste date publicităţii în cursul zilei de joi, se numără şi un viceprimar din comuna bihoreană Rieni, Florin Popa, declarat incompatibil pentru că a încălcat prevederile Legii 161/2003, privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, prin faptul că „în perioada 26 septembrie 2013 – 31 ianuarie 2014 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rieni”.

Contactat de BIHOREANUL, Popa afirmă că nu ştia despre decizia ANI, din simplul motiv că nu a primit-o, dar că o consideră injustă. „Eu nu am primit nicio comunicare de la ANI. În primăvară am primit doar o adresă că mi s-a făcut o evaluare, în care se pomenea că am fost concomitent şi viceprimar, şi membru în Consiliul de Administraţie al şcolii din Rieni, timp de trei luni”, a declarat Florin Popa, care este viceprimar şi în prezent, la al doilea mandat.

Acesta a explicat că a devenit viceprimar în anul 2013, iar în luna septembrie, la fel ca aproape toţi viceprimarii de comună, a fost propus să devină membru în Consiliul de Administraţie al şcolii de către Consiliul Local, care a şi adoptat o Hotărâre în acest sens, iar acest act a primit aviz de legalitate.

„Eu nu ţineam să fiu în Consiliul de Administraţie, dar m-au propus colegii din Consiliu, şi Hotărârea a primit aviz de legalitate de la Prefectură. Abia devenisem viceprimar. După trei luni, când am citit legea şi mi-am dat seama că nu pot fi în Consiliul de Administraţie, am şi renunţat la această funcţie. N-am primit niciun ban, Primăria şi şcoala nu au semnat niciun contract, eu nu am nicio rudă în şcoală, nicio firmă care să facă un contract cu şcoala. Am vrut numai să reprezint Consiliul Local în Consiliul de Administraţie, nu am făcut nicio ilegalitate”, a declarat Florin Popa.

Viceprimarul din Rieni nu a precizat dacă va ataca sau nu în instanţă decizia ANI, din simplul motiv că nu i-a fost adusă, deocamdată, la cunoştinţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON