URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2021, 18:00

Încă o pauză! Ryanair îşi suspendă zborurile de pe aeroportul Oradea din lipsă de pasageri

Încă o pauză! Ryanair îşi suspendă zborurile de pe aeroportul Oradea din lipsă de pasageri foto: Facebook, Ryanair
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania aeriană Ryanair îşi va suspenda, începând din 10 ianuarie, toate zborurile de pe Aeroportul din Oradea.

Cel puţin până la sfârşitul lui ianuarie!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, măsura va fi valabilă până la sfârşitul lunii ianuarie, dar există şi posibilitatea prelungirii ei.

"Ca urmare a situaţiei generată de pandemie, dar şi din cauza numărului mic de pasageri datorat restricţiilor de călătorie impuse, compania Ryanair îşi suspendă, din 10 ianuarie, toate cele patru zboruri de pe aeroportul Oradea. Suspendarea va fi valabilă până la finalul lunii Ianuarie, cu posibilitatea ca, în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse de COVID-19 care afectează direct rezervările înregistrate, să fie prelungită şi în februarie", a transmis Primăria.

Se adaugă la contract!

Potrivit comunicatului, Primăria Oradea şi Ryanair vor încheia un act adiţional la contractul de finanţare încheiat între părţi prin care perioada în care zborurile vor fi suspendate se va adăuga la cea contractuală.

"În cazul zborurilor care ies de sub contractul de subvenţie în iulie 2022, Dusseldorf, Londra şi Milano, ca urmare a demersului menţionat, acestea trebuie să opereze şi în luna august 2022, pentru a acoperi prevederile contractuale. Acest principiu va fi aplicat în situaţiile generate de pandemia de COVID 19 şi pentru a folosi cât mai eficient aportul financiar al municipalităţii, mai clar, pentru ca zborurile să vină cu pasageri, nu goale", se menţionează în comunicat

Având în vedere că pentru cea de-a patra destinaţie, Bologna, există deja o suspendare pe durata lunii octombrie, contractul va fi prelungit până în septembrie 2022.

"În funcţie de evoluţia pandemiei şi a variantei Omicron, există posibilitatea ca operatorul să mai anunţe suspendări ale zborurilor, însă important de menţionat este faptul că acesta îşi va respecta toate obligaţiile prevăzute de contractul de finanţare (număr de destinaţii, luni de operare, pasageri) şi că în momentul în care piaţa funcţionează aproape de normal, compania înregistrează grade de încărcare similare cu media europeană a companiei", au argumentat comunicatorii municipalităţii.

Restricţiile Omicron

De altfel, potrivit comunicatului Primăriei, compania aeriană Ryanair a anunţat că pe fondul evoluţiei tulpinii Omicron, numărul rezervărilor a scăzut drastic încă din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, fapt pentru care va fi nevoită să îşi reducă cu 33% capacitatea de zbor în cursul lunii ianuarie în Europa.

"Impactul pe care l-au avut restricţiile guvernamentale, interzicerea zborurilor dinspre UK spre Franţa şi Germania şi suspendarea zborurilor europene spre şi dinspre Maroc au scăzut traficul companiei de la 10 - 11 milioane de pasageri, la 9 - 9,5 milioane, în decembrie", se menţionează în comunicat.

Potrivit Primăriei, compania Ryanair va lua o decizie cu privire la reluarea zborurilor în cursul lunii ianuarie în funcţie de restricţiile impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de COVID-19.

Ajutor de 800.000 euro

Conform contractului încheiat în 2020, de către municipalitatea orădeană cu firma Ryanair, compania low-cost beneficiază de un ajutor de 800.000 euro pentru a opera timp de un an 4 zboruri internaţionale cu două frecvenţe pe săptămână, spre Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze).

Restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au decalat în mod repetat implementarea contractului. Cursele operate de Ryanair trebuiau să pornească în decembrie 2020, dar au fost amânate pentru finalul lunii februarie, iar ulterior pentru iulie 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sinuciderea aeroportului cu ajutorul CL/CJ
nu avem pretentia ca un bilet dus-intors pe extern sa fie 25 euro! poate fi 40-100 euro, pe continent, e clar ca e o chestie fortata sa ai tarife de dumping si prostie colosala! nu asa se face o strategie pe termen mediu si lung pentru ca asta inseamna sinucidere... ceea ce se si intampla a zecea oara pe aeroportul nostru.
Postat 24 Decembrie 2021, 18:53 de roger
Roger
Da, sau facut două sondaje , unde ai fost ?? Ce pot să-ți spun e că am călătorit în perioada asta, și avionu era plin, exista pasageri că sa fie mulțumită firma și cu 2 curse pe zi. Din păcate nu ne uitam la Debrecen unde situația e la fel in aceasta perioada de restricție și comentam aiurea în tramvai. Că sa te convingi te costa in perioada asta 25€ un bilet dus întors. Fa asta și o să te convingi, sa nu mai comentezi aiurea, sau ce auzi de la alții. Repet că să înțelegi, există pasageri destui pe Aeroportul Oradea, și mai bun se înmulțesc pe zi ce trece.
Postat 23 Decembrie 2021, 23:04 de Sandu2100
rusine si plini de penibil pentru CJ si CL
s-a facut vreodata vreun sondaj/chestionar in randul bihorenilor si salajenilor, aradenilor, satmarenilor, baimarenilor, chiar bistritenilor spre ce destinatii calatoresc? chiar nu exista statistici sau oameni capabili de strategii, cu experienta, care sa dezvolte odata parodia asta de aeroport din Oradea? continuam sa ne falim cu cladiri (nu servicii de turism!), apartamente umflate ca pret pentru investitori (adica speculanti)... si atat?!?
Postat 23 Decembrie 2021, 22:45 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON