URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2021, 15:00

Zborurile Oradea - Bologna se suspendă pentru o lună. Vezi de ce!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zborurile Oradea – Bologna, operate de Ryanair în baza contractului încheiat pe un an cu Primăria Oradea, se suspendă pentru o lună, până pe 1 Decembrie. Hotărârea, adoptată luni de Consiliul Local Oradea, a fost luată pe fondul scăderii numărului de pasageri, în contextul celui de-al patrulea val, mai violent, al pandemiei.

"Având în vedere scăderea numărului de pasageri pe ruta Oradea - Bologna, pe fondul pandemiei de Covid-19 am luat decizia să suspendăm zborurile în cursul lunii noiembrie, urmând ca perioada de contract cu firma Ryanair să fie prelungită cu o lună până pe 1 august 2022", a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

Decalarea termenului a fost oficializată luni de Consiliul Local, cu votul celor 19 liberali prezenţi în sală, printr-un act adiţional la contractul încheiat în anul 2020 de municipalitate cu firma Ryanair care beneficiază din partea municipalităţii de un sprijin financiar de 800.000 euro.

"Am avut dreptate!"

Suspendarea, fie şi temporară, a zborurilor de Bologna a fost sancţionată rapid de reprezentanţii opoziţiei. "S-a dovedit că am avut dreptate când am spus că Ryanair va pleca de pe Aeroportul Oradea. Când am spus asta am fost făcut penibil", a intervenit consilierul local Emilian Pavel, precizând că această cursă, care a fost "a doua ca atractivitate în perioada concediilor", a ajuns astăzi la "un grad de ocupare de 10%".

Primarul Florin Birta l-a contrazis pe Pavel: "Nu aţi avut dreptate. Ryanair nu pleacă. Ştiţi că suntem într-o perioadă epidemiologică nefericită, iar dacă vrei să pleci din România în alte ţări, venind dintr-o zonă roşie trebuie să te supui anumitor restricţii", a explicat primarul scăderea numărului de pasageri care a dus la suspendarea curselor spre Milano.

Birta a afirmat că situaţia de la Oradea este general valabilă şi toate aeroporturile din România se confruntă cu scăderi ale gradului de ocupare pe parte din cursele externe.

Un contract cu amânări

Conform contractului încheiat pe un an de către municipalitatea orădeană cu firma Ryanair, compania low-cost operează timp de un an 4 zboruri internaţionale cu două frecvenţe pe săptămână, spre Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze).

Restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au decalat în mod repetat implementarea contractului. Cursele operate de Ryanair trebuiau să pornească în decembrie 2020 dar au fost amânate pentru finalul lunii februarie, iar ulterior pentru iulie 2021.

În varianta inițială a știrii, dintr-o regretabilă eroare, a apărut indicat ca suspendat zborul Oradea - Milano (Bergamo) și nu Oradea - Bologna, cum va fi în realitate. Ne cerem scuze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bologna nu Bergamo
..dnle.Simai,cred ca ati vrut sa scrieti Bologna nu Bergamo...
Postat 25 Octombrie 2021, 16:07 de cetatean
RE: Bologna nu Bergamo
Mulțumim, am corectat între timp.
Postat 25 Octombrie 2021, 23:07 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON