URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2018, 12:02

Înapoi în trecut

Înapoi în trecut sursa foto: www.cotidianul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o ţară populată cu cetăţeni, un individ ca Darius Vâlcov, fost primar condamnat pentru corupţie, deci bun de promovat consilier al "premierei" Dăncilă, n-ar fi scăpat întreg după profanatoarea pledoarie care a legat teza Marii Eliberări a tâlharilor de amintirea celui mai glorios ceas al istoriei naţionale, de Marea Unire. "Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea", a spus penalul, argumentând de ce politicienii care i-au furat pe români în ultimele trei din cele zece decenii ale României Mari ar trebui să devină ori, după caz, să rămână, şi nepedepsiţi, şi onoraţi.

O neruşinare fără seamăn, mult peste gargara despre "momentul T 0" din fotbal a lui Mitică de la Ligă, comisă acum de prim-ministrul din umbră al României. Scandalos numai şi gândul că adevăraţii mari români, cei care au înfăptuit şi obţinut recunoaşterea Marii Uniri, Alexandru Vaida Voevod, Iuliu Maniu, I.C. Brătianu, dimpreună cu mai bine de 580.000 de oameni pieriţi în Marele Război, ar fi avut în inimi şi în minţi tocmai năzuinţa ca împlinirea Centenarului să izbăvească de osândă politicieni profund antinaţionali ca Dragnea şi Tăriceanu, analfabeţi irecuperabili ca Dăncilă, interlopi ca Manda, isterice de teapa Olguţei, campioane ale făţărniciei precum Firea!

Pentru aceştia s-au ostenit străbunicii noştri, prin frig şi noroi, la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia? Pentru ei s-au pus în fruntea poporului luminaţii, pe atunci, ierarhi? Pentru ei au făcut stăruitoare diplomaţie Brătianu şi Regina Maria pentru a obţine Tratatul de la Trianon? Ca pe 1 decembrie 2018 să se prindă în Hora Unirii hoţii cu păgubaşii? Pentru dansul lupului cu oaia?

La Centenar, România Mare şi mândră de odinioară nu numai că nu şi-a unit pe deplin provinciile prin autostrăzi, ci reîncepe să sufere de boli ale trecutului, numărând copii morţi de rujeolă, dar şi de probleme pe cât de noi, pe atât de umilitoare. Micul Paris a devenit un mare Voluntari, oraşe întregi rămân fără apă şi se sufocă în duhoarea gunoaielor, munţii sunt raşi, lacurile, ba şi Dunărea, acoperite de mizerii ca-n lumea a treia. Noua Românie bate recordurile, în schimb, la bugetari de lux, pensii speciale şi chiolhanuri groteşti, cum se anunţă cele cinci Zile ale Alexandriei lui Dragnea, ce bat la scor Scorniceştii ceauşişti.

În timp ce o gazetă din Olt îl elogiază pe Vâlcov, şi prin acesta, de fapt, toată tagma asupritorilor cocoţaţi în fruntea ţării, proclamându-l drept omul "de care are nevoie România", "un fel de Putin al nostru", războinic contra "grupurilor de interese de-afară, multinaţionale", eu cred că anunţul privind reluarea emisiei postului Radio Europa Liberă pentru România spune totul despre direcţia în care a deraiat ţara. Dar şi că singurele supape rămase locuitorilor ei - umorul, haz-de-necazul, băşcălia şi sudalma la adresa Partidului - vor mai fi posibile, nu peste multă vreme, doar în şoaptă, ca în vremea părinţilor noştri. Ne ducem, cu toată viteza, în trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cozi de topor
Daca e asa cum bat tobele indivizii de mai jos, avem dovada clara ca nemernici, cozi de topor, au existat si in acele vremuri. Concret, in "tara de 52 de milioane de oameni", tara artficiala "realizata" prin furt de teritorii si crime, situatia romanilor majoritari aflati pe propriul pamant, era DEZASTRUOASA!!!! La fel si situatia celorlalte populatii autohtone din taraile in care au ungurii au intrat cu japca. Intreaga situatie economico-sociala, sanatate, invatamant, infrastructura, etc, etc a fost un DEZASTRU !!!!!! Motiv pt care toate natiunile asuprite s-au revoltat si au luptat impotriva tiraniei adusa si instaurata de vremelnica ocupatie ungureasca.
Postat 26 Iulie 2018, 05:53 de Alcor
Calator in timp
Unul dintre marii deputati ai Marii Adunari Nationale, fiu de preot ardelean, in 1925, deci doar la partru ani dupa preluarea administratiei, a declarat ca, ,,pacat ca s_a unit Transilvania cu Romania si nu Romania cu Transilvania".
Postat 24 Iulie 2018, 17:22 de iahim
Ce ziceau inaintaii despre Unire acum aproape o suta de ani
„Unirea noastră cu România veche nu putea să urmărească în niciun caz scopul ca noi dincolo, cu cultura noastră vest-europeană, să devenim precum cei de aici: un morman de mizerie bucureşteană! Noi, politicienii din Ardeal, ne-am urmat şcolile într-o ţară cu 52 de milioane de oameni şi nu într-un stat balcanic cu 7 milioane de locuitori“, îi spunea Alexandru Vaida-Voevod, lider al Partidului Naţional Român din Transilvania, arhiepiscopului catolic Netzhammer, în decembrie 1921.
Postat 24 Iulie 2018, 14:28 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON