URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2013, 13:36

În premieră, Universitatea a primit calificativul maxim de încredere din partea ARACIS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Conducerea Universităţii din Oradea a primit joi o veste bună de la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior: pentru prima oară în istoria ei, Universitatea a primit calificativul de încredere ridicată, adică maximul pe care ARACIS îl poate oferi.

Stabilirea calificativului s-a făcut în urma vizitei instituţionale pe care o comisiei ARACIS a făcut-o la Universitatea din Oradea în luna octombrie, când au fost evaluate 19 programe de studii, dar şi modul în care funcţionează întreaga instituţie.

"Ne bucură enorm această veste. Universitatea din Oradea merită acest calificativ pentru că în Universitate există o cultură a calităţii. Acest calificativ este dovada că sunt respectate procedurile şi regulamentele impuse învăţământului superior", a declarat, joi, rectorul Constantin Bungău, pentru BIHOREANUL.

Obţinerea calificativului maxim nu înseamnă neapărat că Universitatea va avea vreun privilegiu, dar se va bucura de o reputaţie mai bună în rândul instituţiilor de învăţământ superior. "Din punct de vedere al finanţării, nu pot să spun dacă va influenţa, pentru că nu există în România o metodologie de finanţare pentru anul următor", a mai spus Bungău.

Preşedintele ARACIS, Ioan Curtu, va fi prezent, vineri, la Universitatea din Oradea, pentru a-i înmâna rectorului Constantin Bungău certificatul oficial al gradului de încredere ridicată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
coruptie
Este inca o dovada ca la noi totul se poate cumpara, se poate plagia(vezi Mang, Labau, Mutiu care sunt supertitratii acestei bombe urat mirositoare de pseudoinvatamant. Poate ne explica d-nul Costel caruia nu prea ii sta bine cu tichia de margaritar pe cap ( sau d-nul Mermeza !!!???) cum iubita sotie -fosta submediocra profa de liceu s-a facut in 2 ani farmacista la Sorbonica si in 5 ani a ajuns prof univ. plin? Halal sa va fie ARACIS-tilor corupti, exemplul suprem al formei fara fond!
Postat 06 Ianuarie 2014, 08:22 de alina
catre universitarii oradeni
Inca o dovada ca nu diploma il face pe om intelectual este extazul Dvs in fata unui rezultat ce reprezinta o noua dovada a formei fara fond! Rezultatul muncii voastre presteaza de zor la casele de marcat de la supermarketurile locale, lucreaza la banda in firmele de pe platforma industriala, pazeste portile universitatii sau ale altor institutii sau isi plimba nepotii. Ajunge o simpla dictare aplicata tuturor absolventilor domniilor voastre (poate si unora dintre Dvs?) ca sa aveti calificativul corect ...
Postat 20 Decembrie 2013, 10:36 de Dr Haus
da o Casa a Studentilor pe cand?
Barny Casa Studentilor se mai lasa mult asteptata daca tot suntem un centru Universitar cu pretentii
Postat 20 Decembrie 2013, 02:10 de JOHN
Calificativu lu peste
Si ce daca e orasu nostru ? Faptu ca o fabrica de diplome primeste nu stiu ce kkt de la nu stiu ce organizatie dubioasa, tre sa ma faca mandru ?? Ce oameni muncesc acolo ? Si la Medelin muncesc oameni, da asta nu ma face mandru sa fiu contemporan cu traficantii de droguri. Faptu ca 99 la suta din scoala asta e constituita din spaga, tarani adusi pe pile si scoate imbecili pe banda, pe post de someri cu diplome, nu cred ca e de mandrie ! Esti spalata rau pe creier !
Postat 20 Decembrie 2013, 01:04 de Gondor
La Mulți Ani!
La Mulți Ani Universitatea din Oradea! Unii, în răutatea lor nativă, te-ar dori dispărută sau dincolo de gardul temeteului (pentru puriști sau cheretiți,cimitirului). Bine că nu mor caii când vor câinii!
Postat 19 Decembrie 2013, 23:54 de Bihoreanu'
cata rautate
Nu pot sa cred cata rautate! de ce macar o data nu va bucurati!??? este orasul nostru! Este universitatea care ne reprezinta! si probabil acolo au muncit oameni! si...cu siguranta acolo sunt si valori!
Postat 19 Decembrie 2013, 20:14 de aaa
Acest calificativ este dovada că sunt respectate procedurile şi regulamentele ...
Adica un fel de ISO; Nu are nici o legatura faptica cu nivelul calitatatii obiective ci doar cu procedurile si regulile prestabilite in cadrul activitatilor specifice de aplicare a calitatii ... precum diferenta intre teoria formelor de calitate si practica fondului calitatii ... bine ar fi sa ma insel dar, din nefericire, absolventii se rup de ce au invatat pentru a face loc bajbaielilor unei societati care penduleaza intre impactul economic, cel social si de mediu pe de o parte si, pe de alta parte, impactul realitatii burtilor goale si flamande ... ...
Postat 19 Decembrie 2013, 18:47 de Land
super!
FELICITARI UNIVERSITARILOR! MERITA UNIVERSITATEA DIN ORADEA ....MULT MAI MULT!
Postat 19 Decembrie 2013, 16:24 de POPESCU
Felicitări
Felicitări tuturor angajaților U Oradea precum si colaboratorilor.
Postat 19 Decembrie 2013, 15:25 de Ioan
agramata
„dar, insa” rezultatul „culturii calitatii” in persoana Adrianei Totorean!
Postat 19 Decembrie 2013, 15:19 de domnul Trandafir
Detalii?
Ar fi frumos sa prezentati detaliile raportului Aracis. Care sunt specializarile care au contribuit la acest calificativ si care sunt specializarile care se vor mandri pe nedrept cu acest rezultat. In rest ma lasa indiferent califacativul.
Postat 19 Decembrie 2013, 14:11 de Observer
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON