URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Aprilie 2021, 11:43

În Oradea incidenţa Covid-19 a crescut la 5 cazuri la mia de locuitori. În Bihor, aproape 170 de cazuri noi de îmbolnăvire şi încă 8 decese

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritățile din Bihor au informat marți dimineață că au fost identificate încă 169 îmbolnăviri cu Covid, după efectuarea a 624 teste în cursul zilei precedente, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 27,08%.

Astfel, bilanțul cazurilor Covid a ajuns în Bihor la 25.973, în timp ce totalul vindecărilor a urcat la 22.909, cu 117 mai multe decât erau luni dimineață.

În Oradea, incidenţa a urcat la peste 5 cazuri noi la mia de locuitori.

Jumătate, din Oradea

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele 169 persoane recent diagnosticate sunt din Oradea (89), Derna, Hidișelu de Sus, Marghita, Batăr, Cociuba Mare, Măgești, Sânmartin, Nojorid, Săcueni, Marghita, Aleșd, Aușeu, Batăr, Biharia, Bulz, Cărpinet, Cetariu, Chișlaz, Ciumeghiu, Dobrești, Beiuș, Valea lui Mihai, Oșorhei, Răbăgani, Remetea, Sântandrei, Tulca, Tăuteu, Vadu Crișului, Săcădat, Borș, Brusturi, Lunca, Salonta, Rieni, Finiș, Roșiori, Sînnicolau Român, Șimian și Girișu Negru.

Totodată, potrivit unui comunicat transmis de DSP şi Prefectura Bihor, numărul deceselor Covid a urcat la 1.096, ceea ce înseamnă că au mai murit încă 8 oameni afectați de infecție, la fel ca în ziua precedentă.

În structurile ATI Covid din Oradea se aflau la ora 8.30 a dimineții de luni 53 de persoane, fiind neocupate 16 paturi.

Oradea, incidență peste 5

În Bihor erau înregistrate marți dimineață 1.968 cazuri Covid active, iar în 11 localități incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, dar în nici una nu mai depășește 7,5: Valea lui Mihai (5,79), Vadu Crișului (5,25), Oradea (5,02 - în municipiu fiind 1.133 cazuri active), Mădăras (4,95), Sântandrei (4,62), Derna (4,49), Sârbi (4,31), Cetariu (4,17), Gepiu (4,16), Avram Iancu și Sânmartin (4,01).

În ce privește campania de vaccinare anti-Covid, în Bihor au fost administrate duminică 1.340 doze de ser pentru tot atâtea persoane, fiind raportate două reacții adverse. Până acum au primit ambele doze 37.517 persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent în județ au fost administrate 99.666 doze de ser dintr-un total de 107.484 primite, numărul celor pierdute prin erori de manipulare ori neprezentarea unora dintre persoanele programate fiind de 72.

Pe de altă parte, au continuat controalele pentru evitarea răspândirii virusului și în cursul zilei precedente, când polițiștii și jandarmii au verificat 2.460 persoane carantinate şi 1315 persoane aflate în izolare la domiciliu, precum și 63 de firme şi 58 de mijloace de transport în comun.

În total, oamenii legii au aplicat 82 de avertismente şi 102 amenzi în valoare totală de 58.450 de lei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Tocmai ne spuneau doi trăzniți de la MS, că vreo 2.000.000 de români au trecut deja prin boală.
Unii mai ușor iar alții cum au putut. Adică 10% din populație a făcut deja boala. OMS spune că 80% din populația planetei va trece pein Covid. Abia apoi se va putea vorbi de imunizare globală. Așa că, procentele astea "la mie" nu spun nimic.
Postat 06 Aprilie 2021, 17:19 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON