URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2020, 20:11

Impozitul „amendă”. Proprietarii a 320 de clădiri neîngrijite din Oradea vor plăti anul viitor un impozit majorat cu 500%

Impozitul „amendă”. Proprietarii a 320 de clădiri neîngrijite din Oradea vor plăti anul viitor un impozit majorat cu 500% foto: arhiva
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarii a 320 de clădiri orădene neîngrijite vor datora anul viitor un impozit majorat cu 500%, a decis joi Consiliul Local, cu votul aleșilor liberali, în vreme ce cei ai PSD sau UDMR s-au abținut ori au votat împotrivă.

Scapă cine face...

Numărul orădenilor supraimpozitați ar fi fost mult mai mare, dat fiind faptul că în evidențele municipalității figurează 441 de clădiri aflate într-o stare tehnică degradată, dar, în cadrul aceleiași ședințe, consilierii au aprobat suspendarea aplicării aceste măsuri pentru 121 de imobile pentru că deținătorii lor au făcut demersuri oficiale pentru începere lucrărilor de reabilitare.

Pentru 9 clădiri proprietarii au obținut certificat de urbanism, iar pentru 112 imobile orădenii și-au scos obținut autorizația de construire. Proprietarii acestor clădiri vor rămâne în evidențe până la finalizarea lucrărilor, dar nu vor fi supraimpozitați.

La fel, conform hotărârilor luate joi, municipalitatea va mai supraimpozita cu 500% proprietarii unui număr de 42 de terenuri neîngrijite și cu 50% deținătorii a 15 terenuri construibile lăsate libere în zona centrală.

Suprataxarea funcționează

Primarul Florin Birta le-a mulțumit consilierilor locali care au aprobat supraimpozitarea proprietăților neîngrijite și a afirmat că măsura a început să dea roade. „Vă mulțumesc pentru votul acordat. Precum se vede, clădirile orădene sunt tot mai frumoase” a spus Birta.

Primarul a adăugat că „singura formulă de a-i constrânge pe proprietari să își reabiliteze imobilele sunt aceste impozitări”.

Potrivit evidențelor municipalității, numărul proprietarilor supraimpozitați este într-o ușoară scădere, deși verificările continuă iar Poliția Locală a introdus anul acesta în baza de date cu imobilele neîngrijite încă 42 de clădiri.

Concret, dacă în anul 2020 au fost supraimpozitați proprietarii a 349 de clădiri, anul viitor această măsură va fi luată împotriva deținătorilor a 320 de imobile, după ce 29 din cele trecute pe listă au fost reabilitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Clădirile neterminate din zonele C și D ...
... nu sunt supraimpozitate. De ce ?!? De acolo vin sponsorizările de partid ?!?
Postat 18 Decembrie 2020, 21:35 de CrisDumi
Foarte bine
Unii au uitat sa-si spele toaleta de 30 de ani , daramite de renovat. Nu vrei sa renovezi, te muti, nu faci tu un oras sa fie urat.
Postat 17 Decembrie 2020, 23:29 de Sandu2100
!!!
Manevre imobiliare
Postat 17 Decembrie 2020, 23:06 de Jancsy
Votul exclusiv al reprezentantilor PNL
...vor datora anul viitor un impozit majorat cu 500%, a decis joi Consiliul Local, cu votul aleșilor liberali.Ei ,nu fiti suparati,facem oradea frumoasa,si,mai mult,se amina din nou termenul de plata a ratelor:"Pe fondul pandemiei, simplii cetățeni ori oamenii de afaceri vor putea beneficia de o nouă scutire la plata ratelor, până în luna martie, inclusiv. Prelungirea intervalului va fi analizată de la caz la caz și va fi acordată doar acolo unde este o problemă de lichiditate, nu de solvabilitate.".Crestem odata cu tara...
Postat 17 Decembrie 2020, 22:40 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON