URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2023, 09:21

Hoție probată: Patronii azilului din Chișirid, învinși de familia orădencei căreia i-au furat casa 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Finalul de an a adus speranțe pentru bătrânii Bihorului: justiția i-a făcut dreptate orădencei Lenche Cuc, care a fost înșelată de soții Violeta și Tudor Dragoș, patronii azilului „Decență pentru bătrâni” din Chișirid.

Așa cum BIHOREANUL scria în 2020, bătrâna a ajuns în azil când nu se mai putea ridica de pe pat și avea mintea confuză și, cu toate acestea, după moartea ei, cei doi soți s-au împroprietărit pe apartamentul pe care îl avea în Oradea, folosindu-se de un contract de întreținere pe care l-ar fi semnat în fața notarului Ilie Drăgoiu.

Povestea era neverosimilă de la început și, în plus, Cuc făcuse un testament prin care își lăsa averea unui nepot din Germania. Familia defunctei i-a reclamat pe cei doi soți la Parchetul Bihor, deschizând totodată și un proces civil, pe care săptămâna trecută l-a câștigat definitiv, judecătorii hotărând să anuleze atât contractul de întreținere autentificat de notarul Drăgoiu, cât și pe cel de vânzare a apartamentului.

Asta înseamnă că cei care au cumpărat locuința de la soții Dragoș vor rămâne fără ea, chiar dacă au fost de bună-credință. Mai rămâne de văzut cum vor răspunde și penal făptașii, procesul fiind pe cale să înceapă la Judecătoria Oradea. Căci înșelăciunea, odată dovedită, trebuie nu doar „desfăcută”, ci și pedepsită...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cazul ing. Lokoshazi
Asteptam vesti bune si condamnarea celor care l-au „suprimat”si incinerat rapid pe dl.inginer expert auto Lokoshazi.Dansul sub nici un motiv nu ar fi dorit sa fie incinerat, intrucat avea un cavou in Cimitirul municipal si si-a exprimat dorinta mai multor vecini! Cum s-a primit autorizatia de incinerare? Apoi testamentul acela falsificat si alte multe faradelegi!Sper ca justitia va face dreptate !
Postat 31 Decembrie 2023, 08:29 de sorana
da
ce au facut patronii azilului este urat ! dar urat este si ce a facut familia ! adica au aruncat-o la azil si apoi dupa ce a murit repede fuga la mostenire ! Inteleg ca nu ati vrut sa va ingrijiti de ea ca e greu dar atunci de ce aveti pretentie la mostenire ? la placinte inainte si la razboi inapoi ? rusine familiei ! ati abandonat-o dar va trebuie apartamentul ei ? nu sustin ce au facut patronii dar nici ce afacut familia ! batranete haine grele iar daca mai ai si ceva ( bani , case ) atunci trebuie sa te feresti si de excrocii de pe strada si de excrocii din propia familie = lipitorile bune numai sa suga ...
Postat 29 Decembrie 2023, 23:53 de richard
Dragoiu ilie
Oare banii te fac fericit?!
Postat 29 Decembrie 2023, 23:52 de Valcov
Bagati hotii la puscarie
La multi ani, cu executare!
Postat 29 Decembrie 2023, 19:03 de Timi
Sa isi recupere banii si cumparatorii de buna credinta, tepuiti sa cumpere un apartament care nu era al vanzatorilor
Mai recupera banii acuma, daca nu i-au cheltuit. In rest, e bine cand justitia functioneaza si face dreptate!
Postat 29 Decembrie 2023, 11:47 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON