URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2011, 12:41

Horea Vuşcan susţine comunitatea "gay" şi îl acuză pe Radu Ţîrle de intoleranţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunitatea "gay" din România ar trebui să aibă aceleaşi drepturi ca şi restul românilor. Acesta este mesajul pe care Horea Vuşcan, preşedintele filialei judeţene a Mişcării Verzilor, a vrut să-l transmită marţi într-o conferinţă de presă, spunând că "drepturile omului nu pot să fie negociate". "Consider imoral ca statul să-ţi spună cum să-ţi duci viaţa în propriul cămin. Legile statului ar trebui să fie laice şi aceleaşi pentru toţi oamenii", a declarat Horea Vuşcan.

Vuşcan a mai declarat că Mişcarea Verzilor este singura formaţiune din ţară care a participat în 2010 la Marşul Diversităţii, pentru susţinerea drepturilor egale pentru homosexuali, adăugând că formaţiunea va fi alături de comunitatea "gay" şi anul acesta, pe 4 iunie.

În acest context, liderul Mişcării Verzilor din Bihor l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean de intoleranţă, folosindu-se de o înregistrare din timpul campaniei electorale din 2008, în care Ţîrle îşi prezenta nemulţumirea şi "protestul public" faţă de Marşul Diversităţii, spunând că "este o ruşine pentru Capitală autorizarea unor astfel de manifestări". "Am spus-o de mai multe ori. Nu putem accepta în România ca anormalitatea să devină normalitate", a mai spus Ţîrle referindu-se la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Comentând pe marginea acestor afirmaţii, Horea Vuşcan i-a cerut lui Ţîrle să fie mai tolerant. "Şi domnul Ţîrle face parte dintr-o minoritate şi nu este discriminat, având în vedere că majoritatea românilor sunt ortodocşi. Ar trebui să dea şi el dovadă de toleranţă", a afirmat Vuşcan.

"Domnul Ţîrle este stereotipul unui politician căruia nu îi este frică să discrimineze. Politicienii români din ultimii 20 de ani şi-au urmat propriile interese şi au făcut orice pentru a-şi păstra funcţiile. Niciodată nu au abordat subiecte sensibile şi nepopulare şi au susţinut drepturile omului doar trunchiat", a mai spus Vuşcan.

Preşedintele fililei locale a Mişcării Verzilor a mai afirmat că în Statele Unite toleranţa faţă de comunitatea "gay" este una mult mai mare decât cea a românilor. "În studiul făcut în România de Fundaţia Şoroş se arată mai multe lucruri îngrijorătoare. Două treimi dintre elevi nu ar dori colegi care să aibă altă orientare sexuală decât a lor, să fie bolnavi de SIDA, ori rromi", a mai spus Vuşcan, adăugând că românii ar trebui să fie în general mai toleranţi faţă de minorităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
popo
mai du-te in tarile calde . tu si pletosu ala . ala ti-a bagat ideile astea in cap . poi o sa va aleaga doar poponarii . aaaaaaaaaaaaa si cei care te sustin de la ziarele locale . bafta !
Postat 26 Mai 2011, 03:40 de popo
buscan poponautul
poponautule lasa-neeeee !!!!!!!
Postat 25 Mai 2011, 19:13 de com
gay
Normal c-o sustine, insasi el arata ca un ghei
Postat 25 Mai 2011, 00:02 de Dorel Potroaca
Popo-Gopo
Dedicatie: youtube com/watch?v=0P3JJNYPxys Melodia: Atentat Esti un Gay esti OK
Postat 24 Mai 2011, 16:00 de Rene
Popo-Gopo
Horia Vuscan, preşedintele filialei judeţene a Mişcării Guriștilor. Suna bine! Dedicatie: ?v=0P3JJNYPxys
Postat 24 Mai 2011, 15:59 de Rene
Du-te si te culca Horea!
Lasa-ne cu idioteniilea astea pro-gay. Ai probleme si nu-ti place p-aici? Du-te in Olanda sau in alt loc d-ala distrus ca acolo is bineveniti cei cu idei dinastea ca ale tale!
Postat 24 Mai 2011, 15:11 de Arni
boc
pai la cat de obosit arata in poza, cred ca o mai ia pe din dos cateodata.
Postat 24 Mai 2011, 14:45 de boc
Parada
La cum este trendul, in cativa ani va trebui sa fim toleranti cu vreo parada a pedofililor, caci si ei sunt bolnavi, o aberatie, si trebuie sa fim toleranti? Halal societate. Treaba lor ce fac in pat, si sunt tolerant atata timp cat nu sunt nevoit sa dau explicatii copiilor, pe strada, despre comportamentul lor vadit anormal! Haria Vuscan face o politica de 3 lei, incercand sa-si atraga comunitatea gay de partea lor. Am sa-l vad peste cativa ani, cu copilul in parc, pe o banca, incercand sa-i explice de ce nenea de vis-a-vis de ei se pupa pe gura sau se ling, desi sunt barbati! Horea, asta-i societatea in care vrei sa-ti creasca copilul sau ti se fîlfîie!
Postat 24 Mai 2011, 14:00 de Gigi
asa vrei sa iti fie si copiii?
ma simt insultat. deci dc sunt ortodox, trebuie sa ii accept pe dementii gay altauri de mine??
Postat 24 Mai 2011, 13:24 de mitru
GAY=Boala psihica
Dupa cum arata... poti zice ca e poponaut convins. Ne-ar putea dovedi contrariul daca s-ar impotri bolnavilor psihic sa faca manifetatii pe strazi in care sa isi promoveze boala....
Postat 24 Mai 2011, 12:49 de GAY=Boala psihica
O BUNA-CUVANTARE
SA AI PARTE SI TU SI COPIII TAI DE BUCURII gay !!! TOTI SA VA BUCURATI DE BUNE RELATII INTRE VOI SI CU VOI !!! SA AVETI CONTACTE MULTE SI PLACUTE SI SUS SI JOS INASA FEL INCAT SA FITI SATISFACUTI PE DEPLIN DE DRAGOSTEA SEXOASA !!! SA-TI SPARGA ROZETA TIE SI DRAGILOR TAI !
Postat 24 Mai 2011, 12:49 de BAH !
scarba !
pai la cum arata cred ca le-o suge constant si cand oboseste el amicii lui ii trag pe la spate bucurii !!!!!
Postat 24 Mai 2011, 12:44 de scarbitul de el !
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON