URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2023, 16:00

Hop și Sîrca! PSD Bihor vrea blocuri în loc de parc industrial la intrarea în Sântandrei, la 2 ani după ce decizia a fost luată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproape 2 ani după ce decizia a fost luată, PSD-istul Florian Sîrca a anunțat miercuri că este împotriva amenajării unui parc industrial pe amplasamentul de 30 hectare de teren din Calea Sântandreiului.

Nu vor parc industrial!

Social-democratul își dorește pentru acel amplasament construcția de locuințe. „Dacă (n.r. - liberalilor) tot le place să facă afaceri și dezvoltă un hotel (n.r. - în zona străzii Armatei Române), le propun un plan de afaceri: să întocmească un Plan Urbanistic General, să extindă rețele, să dezvolte școală, grădiniță, parc și o clinică și pe urmă să scoată amplasamentul la licitație pentru construirea de blocuri”, a cerut pesedistul.

Devenit dezvoltator imobiliar după ce și-a dat demisia din Poliție, Sîrca este de părere că amenajarea unui cartier de blocuri este cea mai bună variantă.

„Pentru Sântandrei, locul este zonă de locuit, iar pentru Oradea este dosul gării, unde vizavi avem o zonă extrem de verde, din cartierul Ioșia”, a arătat Sîrca.

Doar la 40 de kilometri de Oradea

Ca să-și întărească poziția, pesedistul a inițiat pe propriul portal de pe internet un sondaj de opinie prin care consultă orădenii cu privire la destinația pe care ar dori să o dea amplasamentului celor 30 de hectare din Calea Sântandreiului.

„Sondajul este deja pe internet. Întrebarea «Ce ați dori ca Primăria Oradea să dezvolte pe Calea Sântandreiului, pe 30 hectare de teren primite de la Ministerul Justiției?» are trei răspunsuri: «Parc industrial», «Dezvoltarea edilitară a rețelelor și infrastructurii de drumuri și servicii sociale (spații pentru servicii medicale, creșă, grădiniță, școală) și vânzarea către dezvoltatorii imobiliari pentru construirea de blocuri de locuințe» și «Alte propuneri», cu menționarea acestora”, a explicat pesedistul.

Social-democratul a promis că va face în septembrie municipalității propuneri concrete pe baza consultării publice pe care o derulează.

Florian Sîrca susține că pe viitor zonele industriale vor trebui amenajate în jurul inelului metropolitan care înconjoară comunele limitrofe din jurul orașului. „În următorii 20 de ani va trebui să le ducem la 40 de kilometri de Oradea pentru că trebuie să avem spațiu”, a declarat acesta, cu precizarea că măsura va trebui aplicată doar pentru viitor.

După 2 ani...

Demersul privind mobilarea cu blocuri a celor 30 hectare de teren din Calea Sântandreiului pare unul tardiv, amplasamentul fiind deja în curs de predare de către Ministerul Justiției către municipalitatea orădeană, strict pentru amenajarea unui parc industrial, după demersuri vechi de aproape 2 ani.

Cu toate acestea, Sîrca este de părere că destinația acestuia poate fi încă modificată.

„Orice Hotărâre de Consiliu Local ori Hotărâre de Guvern pleacă până la urmă de la o decizie politică, deci, dacă se dorește, se poate modifica destinația terenului”, a spus Sîrca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Da,...minte de bugetar...
Chiar ca e o mandrie de bloc pe Densuseanu!!!! In oras se aproba construirea de supermarketuri hypermarketuri si blocul construit de PMO se face pe centura cu privelistea spre statia de epurare. Cei care vor sta in acele apartamente vor sti la minut mersul trenurilor. Sa nu mai vorbim de stilul folosit in acest proiect! Poate e unul Art Nouveau??!!...:)
Postat 10 August 2023, 14:55 de Clau1
precum multi altii
nu il am pe Sirca si PSD la prieteni asa ca nu particip la sondaj, dar votul mi-ar fi ptr parc industrial. Care, sa fim onesti, daca se face, industria moderna e nepoluanta, asa ca sigur va include " «Dezvoltarea edilitară a rețelelor și infrastructurii de drumuri și servicii sociale (spații pentru servicii medicale, creșă, grădiniță, școală) și vânzarea către dezvoltatorii imobiliari pentru construirea de blocuri de locuințe» ". Si in cel de pe Borsului parcelele sunt disponibile la vanzare, nu doar inchiriere, s-au tras utilitati, infrastructura, drumuri, s-au facut si servicii sociale (Cresa!) si se fac si blocuri ptr locuinte. Daca se depune proiect ptr ceva finantare externa si facem infrastructura ca parc industrial in faza 1, tot e un castig, si in jur poti sa adaugi in continuare blocuri de locuinte pe parcele alaturate, care nu s-au liciat. Si in Grigorescu sunt case langa parcul industrial si e un urbanism civilizat. Deci avem de ales intre A si B, unde B e 90% din ce e inclus in A, si C unde nu avem idei, dar le cerem de la public.
Postat 09 August 2023, 19:28 de unu
La fel ca Bolojan ...
... Sârca a devenit arhitect, urbanist și consultant în dezvoltare imobiliară. Auzi trăznaie ... cartier de blocuri, nici la oraș dar nici la țară. Ca să-i poată caza pe nepalezii și birtinezii în tranzit pe la noi prin zonă.
Postat 09 August 2023, 18:42 de KP
"Râde ciob de oală spartă"
Și pmo se lauda cu bretea suplimentare de urcare de pe Borșului spre podul Densușianu prin vechiul poligon moto și ghici ce a ieșit: mândrie de bloc!
Postat 09 August 2023, 17:59 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON