URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă reacția Ministerului Educației a fost jenantă, ministra vorbind despre „reziliență” fiindcă rezultatele au fost similare cu cele din 2018, societatea s-a arătat de o indiferență vecină cu autismul. Ligia Deca a spus, practic, că suntem la fel de proști ca acum un cincinal, dar sindicatele dăscălimii, asociațiile de părinți și consiliile elevilor nu s-au băgat în dezbateri.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
31 Martie 2020, 17:33

Handbaliştii de la CSM Oradea se pregătesc acasă şi sunt sceptici în ce priveşte reluarea campionatului

Handbaliştii de la CSM Oradea se pregătesc acasă şi sunt sceptici în ce priveşte reluarea campionatului (foto: Roby Boros)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflaţi pe primul loc în Seria D a campionatului Diviziei A, la momentul întreruperii campionatului, handbaliştii de la CSM Oradea se numără printre sportivii echipelor care regretă foartă mult această situaţie de inactivitate competiţională apărută în luna martie, după ce au avut un parcurs bun în ultimele etape, încununat cu obţinerea calificării, deja, pentru turneul semifinal.

Elevii antrenorului George Tăutu şi-au întrerupt activitatea pe 16 martie, odată cu acutizarea problemelor apărute de pe urma extinderii epidemiei de coronavirus.

"Jucătorii au plecat acasă. Încercăm să menţinem totuşi legătura cu ajutorul social media. Fiecare face o activitate fizică individuală, dar nu pot să spun că au primit un program anume. Este o situaţie fără precedent, este foarte greu să te pregăteşti acasă. Bineînţeles, poţi să faci pregătire fizică individuală, dar tehnica, relaţia şi acţiunile de adversitate nu le putem exersa", a declarat antrenorul principal al "roş-albaştrilor", George Tăutu. 

Tehnicianul este circumspect în privinţa reluării campionatului, acolo unde elevii săi s-au descurcat destul de bine în acest sezon. "Este o situaţie dificilă deoarece nu ştim cu ce ne vom confrunta din punct de vedere al campionatului. Din păcate, nu avem niciun reper. Sper totuşi ca munca baieţilor să fie apreciată, deoarece au muncit să ajungă pe locul 1. Cu acestea, aş dori să le mulţumesc şi să îi felicit pentru munca depusă şi pentru implicarea în formarea echipei, deoarece a fost un an în care am avut foarte multe schimbări, mulţi jucători tineri care au fost integraţi în echipă", a mai precizat tehnicianul orădenilor.

Reamintim că echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea este liderul Seriei D din Divizia A, la capătul celui de-al III-lea tur din sezonul regulat, având 46 de puncte, după 18 partide disputate, jocuri în care a înregistrat 15 victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri. Handbaliştii bihoreni au cu patru puncte mai mult decât ocupanta poziţiei secunde, Unirea Sânnicolau Mare şi cu şase mai mult faţă de Universitatea Craiova, formaţie situată pe locul III.

"Împreună cu colegul meu Cristi (n.r. Cristian Gherman, antrenorul secund), care s-a implicat foarte mult în reclădirea unei echipe care să fie fruntaşă, am reuşit să ne atingem obiectivul nostru, acela de a participa la turneul semifinal. Sper ca munca noastră să se materializeze într-un fel sau altul şi să ne revedem sănătoşi cât mai repede pe terenul de handbal", a conchis Tăutu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON