URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Februarie 2021, 15:20

Handbal masculin: CSM Oradea parcurge cea mai proastă perioadă de la înfiinţare

Handbal masculin: CSM Oradea parcurge cea mai proastă perioadă de la înfiinţare (Sursa foto: Csmoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de handbal masculin CSM Oradea parcurge cea mai proastă perioadă din 2003 încoace, de când a luat fiinţă Clubul Sportiv Municipal. Trupa pregătită de antrenorul George Tăutu a ajuns la capătul clasamentului în Seria C a ligii secunde (Divizia A).

Înfrângeri în al treilea turneu

La cel de-al treilea turneu din Seria C a Diviziei A, desfăşurat în weekend, între 19 şi 21 februarie, la Odorheiu Secuiesc, handbaliştii orădeni au disputat doar două partide. Meciul cu Academia Minaur Baia Mare, programat pentru sâmbătă, nu a mai avut loc, deoarece maramureşenii nu s-au prezentat la acest eveniment.

În schimb, vineri şi duminică "roş-albaştrii" au întâlnit echipele CSU Politehnica Timişoara şi CSM Sighişoara, pierzând de fiecare dată.

În prima dispută, cea de vineri, CSM Oradea a dat piept cu CSU Politehnica Timişoara, o vecină de clasament, pe care nu a reuşit s-o învingă, chiar dacă la pauză conducea cu 18-14. În partea secundă, bănăţenii au întors situaţia de partea lor, câştigând jocul cu 31-27.

În acest duel, Alexandru Farcaş a fost cel mai bun marcator al echipei orădene, cu 8 goluri. L-a urmat Adrian Szasz, cu 4 reuşite, şi Răzvan Radu, autor a 3 goluri.

Apoi, duminică, în ultima etapă a turneului, bihoreni au dat peste ocupanta poziţiei a doua a clasamentului, CSM Sighişoara, formaţie în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinşi cu scorul de 28-42, după ce şi la pauză cei din Sighişoara conduceau cu 24-16. Adrian Szasz a fost de această dată cel mai eficace, cu 9 goluri, în timp ce Alex Farcaş a înscris de 6 ori, iar Florin Breban – 3 goluri.

Două victorii, 7 înfrângeri

În urma acestor înfrângeri, CSM Oradea se situează pe locul al 7-lea din totalul de opt poziţii în Seria C a Diviziei A, cu un bilanţ dezastruos, de două victorii şi şapte înfrângeri şi cu un golaveraj de -45.

Pe ultima poziţie se situează Academia Minaur Baia Mare, echipa care însă nu s-a prezentat la două turnee.

Antrenorul principal al CSM Oradea, George Tăutu, are însă o explicaţie pentru această situaţie. "Suntem o echipă tânără, fară experinţă, exceptând 2-3 seniori care au mai jucat la nivel înalt (Liga 2 şi Liga 1). Din păcate, acest turneu ne-a arătat nivelul pe care nu ni-l doream, dar aceasta este realitatea. Am sperat că la acest turneu vom juca mult mai bine decât la precedentul, dar, din păcate, deocamdată atât putem", a precizat Tăutu.

Conform tehnicianului, media de vârstă a echipei orădene este de 20-21 de ani, iar din lotul de 21 de jucători, 14 sunt orădeni.

Jucătorii mai experimentaţi sunt Alexandru Farcaş, Ghiţă Mateaş, Răzvan Radu, portarul George Duma şi Alexandru Potera. 

Următorul turneu al handbaliştilor orădeni în campionatul Diviziei A este programat în perioada 17-21 martie, când CSM va disputa patru partide, cu cei de la Odorheiu Secuiesc, Cluj, Turda şi CNOPJ Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
handbalul acum!
urmeaza si ceilalti! polo, judo si restul. asta e rezultatul transformarii clubului in cs baschet! numitul sere are interesul desfiintarii celorlalte sectii ca sa ramana doar baschetul. si pun umarul toti responsabilii din sectiile csm care stau ghiocel si nu isi apara sporturile in fata lui sere. spor la ciordit in continuare sere!
Postat 23 Februarie 2021, 23:05 de tititeasca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON