URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2019, 18:26

Hai la Târgul Corvinilor din Lugaşu de Jos! Organizatorii pun la bătaie o Dacia Sandero, dar şi alte zeci de premii pentru vizitatori (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mii de produse aduse de peste 140 de comercianţi îi aşteaptă pe vizitatorii noii ediţii a Târgului Corvinilor - Târgul de 500 ani, care a început, joi seară, în comuna Lugaşu de Jos.

Deschiderea oficială a Târgului a avut loc joi după-amiază, la conacul Zichy din localitate. Festivitatea a fost condusă de primarul comunei, Sorban Levente, înconjurat de copii şi tineri în straie populare românești și maghiare, avându-i alături pe reprezentanţi ai Consiliului Județean Bihor, aleși județeni, dar și oficialități locale. 

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu peste 146 de standuri cu cărţi vechi, fotografii sau cărţi poştale, mobilier sau chiar obiecte de artă, alături de straie, ştergare ori covoare populare, dar şi de mâncăruri tradiţionale. 

Organizatorii pregătesc participanţilor, negustori şi mușterii deopotrivă, patru zile pline de spectacole şi concerte, tombole zilnice cu premii atractive, constând în electrocasnice şi scule pentru grădinărit, inclusiv un atoturism Dacia Sandero care îşi va găsi stăpânul duminică, la ultima tragere la sorţi.

Tot duminică după-amiază va avea loc şi prima ediţie a raliului rablelor, la care s-au înscris 12 concurenţi, având ca premiu un butoi de combustibil. 

Până atunci, însă, vizitatorii se vor bucura de concerte live, spectacole de muzică şi dansuri populare, jocuri antrenante, ateliere de creaţie, dar şi de demonstraţii de mânuire a unor arme medievale. În fiecare seară, pe scena din târg vor urca nume cunoscute. Culiţă Sterp, supranumit "Ricky Martin al manelelor", Dani Mocanu, ale cărui piese au strâns peste 10 milioane de vizualizări YouTube, Văru’ Săndel, Cabron, Elie White şi Andreea Bălan, cea din urmă alături de Petrişor şi dansatori, cu cel mai nou spectacol, "Paradis", sunt doar câţiva dintre artiştii care vor susţine spectacole în cadrul evenimentului.


Program Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani 2019

Vineri – 23 august

17.00 - 19.00 După amiaza copiilor + Spectacolul copiilor pe scenă
19.00 - 21.00 Select Band
21.00 - 22.00 Concert Culiţă Sterp
22.00 - Discotecă în aer liber

Sâmbătă – 24 august

10.00 - 16.00 Muzică ambientală
16.00 - 17.00 Prefix Band
17.00 - 20.00 Tonik Band
20.00 - 21.00 Cabron
21.00 - 22.00 Concert Ellie White
22.00 - Discotecă în aer liber

Duminică – 25 august

12.00 - 13.00 Muzică ambientală
13.00 - 16.30 Parada Portului Popular
16.30 - 17.00 Sebes Körös menti Pacsirták néptánccsoport
Marele Premiu al Ardealului - Derby-ul rablelor
17.00 - 18.00 Văru Săndel
18.30 - 20.00 Ansamblul Artistic Profesionist "Crişana"
20.00 - 21.00 Dani Mocanu
21.00 - 22.00 Show Paradis Andreea Bălan şi Petrişor
22.00 - Foc de artificii

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON