URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2017, 11:15

Groparii democraţiei

Groparii democraţiei foto: www.monitorulexpres.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin voia a 39,48% dintre cetăţeni, pe 11 decembrie 2016 în Parlamentul României au ajuns şase formaţiuni politice. Complicităţi trecute, incapacitatea de a convinge, dar şi indiferenţa unei uriaşe părţi a electoratului au trimis trei dintre ele - PNL, USR şi PMP - în opoziţie. Ştiinţa de a manipula, lipsa de scrupule şi talentul de a se camufla pretinzând că sunt ceea ce nu au vrut niciodată să devină le-au propulsat la putere pe celelalte trei - PSD, ALDE şi UDMR. Nu ştiu dacă aţi remarcat vreodată, dar ironia sorţii face că tocmai acestea sunt singurele care au în denumiri cuvintele "democrat", "democraţi" şi "democratică". Şi, totuşi, unica lor relaţie cu democraţia e ambiţia de a o desfigura şi chiar îngropa sub pretextul "reformei".

Mai limpede ca niciodată s-a văzut acest lucru săptămâna trecută, când PSD-ALDE-UDMR şi-au scos măştile, profanând doliul naţional pricinuit de funeraliile Regelui, pentru a vandaliza osatura oricărei societăţii democratice, abolind domnia legii, punându-şi propria majoritate deasupra acesteia.

Într-un iureş dement, profitând de atenţia pe care oamenii decenţi şi-au îndreptat-o către ceremonii, dar mai ales de indiferenţa funciară a celor pe care nu-i interesează niciodată altceva decât metabolismul personal, cele trei partide au schimbat regulamentul Camerei Deputaţilor, lăsând opoziţia fără dreptul de a se exprima în plen. Pare bizar aportul UDMR la această barbarie, dar numai cine nu cunoaşte îndeaproape acest partid, specializat în a deplânge cu orice ocazie taman nesocotirea drepturilor minorităţilor, nu ştie că atât scopurile, cât şi metodele nu îi sunt cu nimic diferite de ale tovarăşilor din marele PSD.

Tot pe repede înainte, deputaţii celor trei formaţiuni au votat apoi legile justiţiei, care practic readuc procurorii sub control politic, iar în pasul trei, programat săptămâna aceasta, senatorii le vor adăuga noi amendamente, şi mai nimicitoare.

Cu mult mai grav este, însă, că sub pretextul necesităţii de a respecta o Directivă Europeană, abatorul legislativ PSD-ALDE-UDMR va măcelări şi Codul de procedură penală, aşa încât acesta va institui cenzura asupra procurorilor şi presei deopotrivă, pentru a face imposibilă urmărirea penală şi judecarea nu doar a corupţilor, ci şi a hoţilor, violatorilor, ucigaşilor, traficanţilor de droguri şi de carne vie. Oamenii legii vor avea, practic, mâinile legate, nemaiputând să adune probe, ba chiar vor fi obligaţi să le distrugă, nu vor mai putea valorifica denunţuri şi mărturii, nu vor putea sancţiona martorii mincinoşi, nu vor mai putea aresta corupţii nici măcar prinşi în flagrant...

Toate aceste monstruozităţi, care vor face din România o ţară unică nu doar în Europa, ci în întreaga lume, sunt comise în numele majorităţii. Merită repetat: în numele acelei majorităţi indiferente, care şi-a băgat votul în urnă şi de atunci nu simte nici că i-a fost deturnat spre o Fake-Democracy, în care însăşi libertatea riscă să fie abolită, nici că acel vot poate fi - Doamne fereşte! - chiar ultimul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Spiritul si litera legii
TDS, eu ma refer la spirit iar matale o dai inainte cu litera. Asisderea cu fabula. Mai incet cu spirtul, ca nu asa vei reusi sa fii spiritual!
Postat 20 Decembrie 2017, 22:24 de User anonimizat
CU MINE NU TE PUNE LA SA-uri
Fă BULĂ, îți recomand încă o dată să te documentezi cum e la societatile pe acțiuni! Dacă azi nu îti iese mâine îți dau citatele exacte din Legea 31 și Regulamentul 6 CNVM!
Postat 20 Decembrie 2017, 12:25 de TDS
Speranta lui TDS
Bai, TuDoSe, voi sperati sa fiti lasati sa interpretati legea si directivele europene numai in stilul vostru PZD-ist. De exemplu, spune-mi, cand si de ce e nevoie de doua treimi din votul actionarilor?
Postat 20 Decembrie 2017, 08:47 de User anonimizat
super
un articol deosebit natie trezeste tot ce i adormit in tine
Postat 20 Decembrie 2017, 04:45 de Rumanu
STRADA SPERANȚEI
Fă, BULĂ, mai citește o dată Legea 31 și Regulamentele CNVM și vezi despre cvorumuri la AGOA, AGEA, prima / a doua convocare! Dar ideea cu câți tre' să voteze o fuziune e bună, vezi fuziunea propusă de CÂRMACI-ul BIG!
Postat 19 Decembrie 2017, 23:46 de TDS
Dictatura DemonCratiei
Intr-o democratie pura alegerile electorale si referendumurile ar trebui sa fie ca o adunare extraordinara a actionarilor. Deciziile de fuziune sau dizolvare a societatii nu se poate lua fara o majoritate de doua treimi din totalul alegatorilor. Ce face acum parlamentul este o fuziune cu dictatura si o dizolvare a democratiei. De asta pentru stapanii politici de ieri, care sunt si cei de azi, e suficient numarul de voturi dat de sclavii comunismului. Restul, care din motivul ca nu au vazut nici un proiect politic capabil sa se califice pentru guvernare nu s-au dus la vot, astazi nu sunt reprezentati in nici un fel in parlament. Dar nici un simulacru de democratie din lumea aceasta nu va putea impiedica aceasta majoritate, care nu a avut cui sa dea votul, sa nu iasa in strada sa ceara socoteala acestor politruci pentru ce au facut cu democratia pentru care s-a murit in '89. Fereasca-i Dumnezeu de desteptarea romanilor! Asteptam cantecul cocosului de la Cotroceni!
Postat 19 Decembrie 2017, 21:22 de User anonimizat
Daca am fi avut 100% prezenta la vot ... tot aceste partide ar fi ajuns in Parlament !?!
Nu de alta dar ... este evident, nu avem nimic altceva ca alternativa !?! Iar daca ar fi existat vreo alternativa, ar fi fost si mai rau, modelele "chichi-rau" ar fi fost mai multe !?! Asa ca ... acum traim varianta cea mai buna fata de oricare alta !?!
Postat 19 Decembrie 2017, 19:27 de WinDos
Hotu' striga hotu'
Tocmai ce am văzut la știri că primarul liberal al Timisoarei a fost surprins cu mașina pe linia de tramvai într-o zona in care nu ar fi avut voie la care explicația lui a fost că i s-a dat o derogare prin hotărâre de consiliu, cică sa ajungă 'mai repede' pe șantierele in lucru! Adică dacă primăriile încalcă legile și comit abuzuri, fiind acoperite de hotărâri de consiliu, e democratic?
Postat 19 Decembrie 2017, 18:44 de User anonimizat
MAI CA LA ȚARĂ
...prioritar o avea grad de comparație? Ca cum ( !!! ) am zice " mai excepțional " !
Postat 19 Decembrie 2017, 17:32 de TDS
Libertatea este mai prioritara decat democratia
Democratia este cea mai moale forma de autoritate descoperita pana acum, e buna dar are limitarile ei, si trebuie sa aiba si limitari in a nu putea confisca libertatile altora. Democratia totusi poate sa fie abuziva: in mod democratic cu vot cinstit, 5 milioane de pensionari, 4 milioane de angajati la stat si inca 3 milioane de asistati social pot vota ca ceilalti 5 milioane de angajati la privat sa fie impozitati diferentiat, economia sa fie afectata, dar nu si ptr ei. Democratic socialism poate aparea in care o majoritate de saraci si patura medie neinteleapta sa voteze impotriva dreptului la proprietate si libertatii altora, discriminand pe baza de venit si cerand ca altii ce au venituri mai mari sa fie supra-impozitati, sa le fie confiscate veniturile, averile, proprietatile. Socialismul democratic nu e mai bun doar pentru ca e democratic.
Postat 19 Decembrie 2017, 16:39 de unu
Dracnea
Solutia sa nu se asterne noaptea peste Romania e sa scapam pasnic de Dracnea,dar cum e posibil asta ? cam aici e cheia.....
Postat 19 Decembrie 2017, 14:54 de suporter_oradean
Excelent articol...
...dar incomplet! In vara lui 2016, 27,7% dintre numarul total al oradenilor cu drept de vot ne-au pricopsit cu birtinezul, ,,ales” cica de 71% dintre oradeni! La consiliul local pnl a obtinut 42.241 de voturi dintr-un total de 188.945, adica 22%, dar are 2/3 din consilieri si taie si spanzura cu votul lor! La judet se stie, la fel stau lucrurile. Pe toti i-au ales mesele, nu masele! Si totul pt. ca am acceptat, n-am protestat, ca la adapostul ,,economisirii” fondurilor alocate alegerilor sa avem alegeri locale/parlamentare intr-un singur tur, validate chiar daca s-ar prezenta la vot un singur alegator.
Postat 19 Decembrie 2017, 12:10 de pinonel
!?
Groparii ingroapa morti! Daca suntem un popor de morti.... sa aiba spor, ce poti spune! Stati in case sa poata sa va fure linistiti, ei nu se fac ca va fura, ei chiar va fura! Somnul ratiunii naste monstrii care conduc Roamnia azi! Somn adanc natie!!!
Postat 19 Decembrie 2017, 11:50 de scortosul
CHIAR ȘI MOȘ CRĂCIUN SE ÎMBRACĂ ÎN ROȘU
De data aceasta autorul chiar și-a dat jos masca ! Partizan la infinit și înapoi ! Din postările de pe FB era destul de clar că susține USR ! Ai cu cine, nu-i așa ? Nicușor Dan, Clotilde, Goțiu dormitor și alții.Asta este ! PSD a ieșit anul trecut la alegeri pe locul I ! Aici văd că este importantă participarea efectivă la vot ! În cazul lui Bolojan nu se pune. Ce să zic? Trupa lui Rusu-Dehelean-Duma e bună ( by the way, în continuare mă întreb care este sursa din care se întrețin unii USR-iști ????!!!!) ! Ceilalți sunt tot felul de ciumați ! SĂRBĂTORI FERICITE !
Postat 19 Decembrie 2017, 11:47 de TDS
@ Adrian Cris
Felicitari pentru un articol de exceptie. Apreciez din plin cum ai pus punctul pe I dar din pacate vor reveni acei postaci, lipitori de afise ai guvernarii majoritare si vor improsca din nou cu noroi. Oamenii care ies in strada sunt ignorati complet de acei asa-zisi politicieni. Se pare ca am ajuns la nivelul Mexicului, Rusiei si alte state similare unde evolutia inseamna regres. Singura solutie ce ramane e reluarea evenimentelor din '89, doar ca de aceasta data mai pasnic, avand in vedere apartenenta la UE si NATO cat si sprijinul statelor membre. Speram totusi sa nu se ajunga acolo, dar cum in '89 am iesit din casa, o sa repet acest lucru daca e necesar.
Postat 19 Decembrie 2017, 11:28 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON