URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2021, 08:03

Greutățile istorice: Lucrările de la Catedrală s-au oprit din nou, într-un zid surpriză

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la parcarea park and ride din centrul civic se dovedesc un adevărat coșmar șantieristic.

După ce săpăturile în zona către Crișul Repede au fost sistate în urmă cu două săptămâni pentru lucrările de descărcare arheologică a unui zid de biserică din secolul XIII, constructorii s-au lovit și de istoria recentă.

Muncitorii s-au oprit într-o conductă magistrală încadrată de un zid din beton masiv care traversează zona fără să fi avut traseul marcat pe schițe (foto). Prin urmare, săptămâna trecută șantierul s-a restrâns în două zone libere de sarcini, în așteptarea încălzirii vremii, când va putea fi oprită furnizarea agentului termic și executată devierea conductei.

Asta dacă nu cumva între timp mai ies la iveală și alte vestigii care să oblige la noi sistări...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Complexitate.
În Viena se face o parcare sub Neuer Markt. Piața asta, pe lângă că este una dintre cele mai vechi, găzduiește într-o latură Cripta Capucină, locul de veci al împăraților habsburgi. În timpul lucrărilor au dat peste niște ruine romane, lucrările au continuat cu delimitarea spațiului. Controversele nu au lipsit, o frumoasă fântână baroc urmând să fie relocată. Dacă acolo se poate, într-un centru patrimoniu mondial UNESCO, cred că se poate și la noi. Totul ține de organizare, evident că aici mai avem mult de învățat. Utilitatea și amplasarea parcării este mai importantă decât cea de pe Independenței, deoarece este la marginea unei centuri ocolitoare a centrului, deocamdată imaginară.
Postat 18 Martie 2021, 15:59 de User anonimizat
De la Casa de cultură până la catedrală e loc suficient.
Sunt vreo 200 m cel puțin pe o lățime de 70-80 m chiar. În subteran până la prima manta a Terrei dacă ai cu cine și cu ce. Iar deasupra refăcut tot pământul de sol și parc cu mii și mii de flori, după chipul și cipul de android al lui Florin. De primarul Birta nu zic nimic.
Postat 18 Martie 2021, 12:07 de KP
Având în vedere că de la săpătură la alta se descoperă tot mai multe, trebuie decis un lucru elementar.
Decizia asta trebuie luată însă de cineva care știe cum se cheltuie banul public, nu de către niște edili care s-au dovedit că sunt paraleli cu realitatea. Trebuie închise imediat toate lucrările pentru această parcare și retrasă orice finanțare. Trebuie renunțat cu totul la acest proiect. Pentru că e foarte clar. Autorizația de lucrări încalcă orice lege care prevede protecția monumentelor istorice. A fost dată "pe repede înainte" fără studii geotehnice actualizate la zi și fără recomandările de "descărcare" ale "specialiștilor" adevărați. Plus că proiectanții știau foarte bine ce se va găsi pe acolo, dar în superficialitatea lor au susținut că zona e iberă de sarcini. Vorbim deja de un proiect mort.
Postat 18 Martie 2021, 10:27 de KP
Incredibil!
Traseul căminului de beton era vizibil de pe terasa CEC, nu era o surpriză.
Postat 18 Martie 2021, 09:21 de User anonimizat
Proprietar retele necunoscute: PMO
Era de asteptat ca bugetarii pmo asistati de tantalaii de neinlocuit de la termoficare sa nu stie pe unde le merg retelele de distributie. De ce sa stie ei pe unde trec ca si asa afla ei cand o sa crape? Noroc ca nu merg tramvaiele pe langa ele ca sa nu crape din cauza vibratiilor cum sustin miseii ca ar fi crapat robinetii de pe traseele reabilitate anul trecut, noroc! Mai sunt cei de la CAO si sa nu mai vorbim de cei de la IRE
Postat 18 Martie 2021, 09:02 de scortosul
Cosmar pt santierul parcarii
Prilej de bucurie pt cultura si pt istorie.
Postat 18 Martie 2021, 08:17 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON