URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2015, 19:44

Grecu, "săltat" de procurorii DIICOT: Mihai Gabor e audiat într-un dosar legat de carduri măsluite și furt la “păcănele”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Audieri maraton la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea. 21 de persoane au fost ridicate, joi, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea şi sunt interogate într-o anchetă care vizează un grup criminal organizat transfrontalier, specializat în falsificarea de carduri şi fraudarea aparatelor de jocuri de noroc.

Potrivit unui comunicat al procurorilor, filiera a început să acţioneze din decembrie 2013, structurată pe două paliere: unul care se ocupa de clonarea cardurilor şi altul care realiza dispozitive cu care, apoi, membrii grupării "furau" la păcănele.  

Cele două paliere, spun procurorii DIICOT, erau coordonate de persoane diferite. "Unul din liderii grupării a coordonat, atât direct cât şi prin intermediul altor persoane, activitatea interlopilor care se ocupau cu falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată măsluite pe teritoriul Franţei şi Belgiei, membrii grupării achiziţionând cu acestea diverse produse electronice scumpe, uşor vandabile, precum şi cosmetice", se arată în informare.

Un alt lider al grupării coordona activitatea membrilor implicaţi în "păcălirea" aparatelor de joc. Concret, interlopii au realizat dispozitive care transmiteau impulsuri electromagnetice softului aparatelor de tip "slot machine", în aşa fel încât să ofere câştiguri jucătorului. Dispozitivele erau folosite, apoi, de alţi membrii ai filierei, pentru manipularea "păcănelelor", instalate la diverşi comercianţi, mai ales în zonele rurale din Bihor şi Maramureş, având complicitatea administratorilor ori a angajaţilor acestor localuri.

Câştigurile realizate de ambele paliere erau împărţite între cei implicaţi.

Joi, mai multe echipaje de ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, ai DGA Bihor şi din cadrul IPJ Bihor au efectuat 10 percheziţii domiciliare, la finalul cărora ofiţerii au ridicat pentru audieri 21 de persoane. Printre acestea, după cum a aflat BIHOREANUL, se află şi Mihai Gabor, alias Grecu, cunsocut exponent al lumii interlope, fost consilier local şi candidat la Primăria comunei Sântandrei.

La finalul audierilor, anchetatorii vor decide asupra măsurilor preventive, până la ora publicării acestei ştiri cel puţin o persoană fiind deja reţinută.

Acuzaţiile aduse interlopilor sunt: falsificare de instrumente de plată, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Ancheta, coordonată de procurorii DIICOT Oradea, beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar acţiunea de jois a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul DGA - SGA Bihor şi IPJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
....cam târziu!!!!
...........şi altele şi altele..........cum rămâne cu ele????se şterg sau sunt spre lauda lui Grecu?
Postat 19 Iunie 2015, 02:17 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON