URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 07 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2017, 13:25

Golf regal: Clubul de golf King’s Land din Ineu găzduieşte UAMT Golf Cup, un concurs cu premii de 7.000 de lei

Golf regal: Clubul de golf King’s Land din Ineu găzduieşte UAMT Golf Cup, un concurs cu premii de 7.000 de lei PENDULAŢI! La clubul de golf din Ineu copiii primesc lecţii despre sportul bazat pe un swing bun, adică lovitura specifică a acestui sport, astfel denumită datorită mişcării de pendulare a crosei

Pasionat de "sportul regilor", un orădean şi-a asumat misiunea de a revitaliza terenul de golf de la King’s Land din Ineu de Criş, care în ultima perioadă devenise sărac în jucători şi nu mai găzduia evenimente de profil.

După ce a oferit lecţii de iniţiere pentru copii, cu echipamente speciale care să le capteze interesul, Călin Păcurar organizează, cu sprijinul sponsorului principal UAMT, un concurs cu participare naţională şi premii consistente.

Prima lecţie

Terenul de golf a fost dat în folosinţă în urmă cu 7 ani în complexul King’s Land din Ineu de Criş, care mai are un aerodrom, un restaurant şi facilităţi pentru echitaţie. Terenul este unul dintre cele 8 amenajate în toată ţara şi printre puţinele care au un sistem de irigaţie pe toată suprafaţa. De anul acesta, de la 1 iulie, administrarea lui a fost preluată de Euromaidec Touring, proprietarul firmei fiind un mare pasionat de golf.

Călin Păcurar, organizator UAMT Golf Cup"Am învăţat în urmă cu 6 ani, iar 2 ani mai târziu m-a prins cu totul. Acum pot spune că pasiunea a ajuns la stadiul de nebunie. În vacanţe, oriunde mă duc, caut terenuri de golf să le încerc", spune Călin Păcurar (foto). Pentru clubul de la Ineu, orădeanul a pregătit un plan de "revitalizare" aşa încât să-i introducă pe cât mai mulţi în universul golfului, care a fost declarat sport olimpic.

Kids golf

O iniţiativă de succes a fost evenimentul "Prima lecţie de golf a copilului tău", oferită pro bono, gratuit, urmat de lansarea unor cursuri, de data aceasta plătite, pentru iniţiere. Ca să le facă micuţilor introducerea mai uşoară şi atractivă, Călin a achiziţionat un set special de antrenament pentru copii, cu crose şi mingi mari şi colorate. "Mişcarea de swing e aceeaşi, dar e mai uşor pentru ei să joace aşa la început", explică el.

Avantajele golfului sunt multe, acesta fiind un sport care presupune mişcare în aer liber şi care stimulează gândirea strategică. "Nu loveşti niciodată din acelaşi punct, din aceeaşi poziţie, eşti tot timpul altundeva pe teren. Trebuie să calculezi distanţa, de unde bate vântul, unde cade mingea, unde va rula mai departe...", zice Călin.

O lecţie de iniţiere individuală, de 45 minute, costă 50 de lei, preţ în care e inclusă şi folosirea echipamentelor. Se pot programa, însă, şi lecţii pentru grupuri mici, de câte 3 copii, la 60 de lei. Ca să se asigure că sportul devine accesibil pentru viitorii jucători, Călin a inclus un avantaj major pentru cursanţi, şi anume că după finalizarea trainingului aceştia pot folosi gratuit terenul de la King’s Land atunci când doresc.

Cupa de la Ineu

Noul administrator al clubului de golf de la King’s Land a organizat şi o seară pentru "ademenirea" adulţilor, cu vinuri, gustări şi lecţii scurte de golf. Atât cât să prindă gustul. "Vom avea lecţii gratuite de iniţiere pentru copii şi evenimente de socializare pentru adulţi o dată pe lună", spune Călin Păcurar, acestea urmând să fie anunţate la timpul lor pe pagina de Facebook King’s Land Club de Golf.

Săptămâna aceasta, în schimb, la Ineu va avea loc un concurs mare pentru începători şi profesionişti, UAMT Golf Cup, la care sunt aşteptaţi 25-30 jucători, femei şi bărbaţi, din Oradea şi din ţară, înscrierile fiind încă deschise. Concursul, programat sâmbătă începând cu ora 9, este organizat cu sprijinul sponsorilor şi partenerilor, UAMT Oradea, BMW Grup West Premium, ReWine.ro, MyDeck şi King’s Land Country Club.

Premii pentru pricepuţi

Concurenţii Cupei UAMT vor fi împărţiţi în trei categorii: Domni 0-18 stroke play net (cea mai avansată categorie), Domni 18-36 stableford (pentru începători, care vor avea dreptul să facă mai multe încercări pentru a introduce mingea în cupe), respectiv Doamne 0-36 stableford (în golf, femeile lovesc de la distanţe mai mici decât bărbaţii).

"Jocul de golf e printre puţinele în care un începător poate să adune mai multe puncte decât un avansat, deoarece punctajul se socoteşte în funcţie de nivelul jucătorului", explică organizatorul. Pe 12 august, cei mai buni competitori vor fi recompensaţi cu premii în valoare totală de 7.000 de lei, primul loc la toate cele trei categorii urmând să fie răsplătite cu câte o geantă de golf BMW de ultimă generaţie, iar locurile secunde cu genţi pentru transportul croselor pe avion. Căci, odată ce te prinde, golful te poate "urmări" peste tot...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5135 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON