URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2011, 17:37

Gheorghe Funar şi-a adus "teoriile conspiraţiei" la Oradea: Românii vor fi lichidaţi şi înlocuiţi cu evrei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sediul filialei judeţene a PRM a găzduit joi lansarea cărţii "Holocaustul împotriva românilor", un volum de peste 700 de pagini, cu coperţi tricolore, ce cuprinde numeroase declaraţii politice şi materiale prezentate de-a lungul timpului de secretarul general al PRM şi fost primar al Clujului, Gheorghe Funar.

Cartea "tricoloră"

Cartea a fost prezentată de profesorul Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor, care a afirmat că volumul cuprinde scrieri atât din domeniul politic cât şi administrativ, care tratează realităţile ultimilor 21 de ani din România. "Cartea este de fapt un document de istorie trăită, care va putea fi folosit la scrierea istoriei ultra-contemporane", a afirmat Mihai Drecin.

În prezenţa protopopului de Oradea, Dorel Rusu şi a 20-30 de membri ai PRM Bihor, Gheorghe Funar şi-a început discursul de prezentare a cărţii, care a durat mai bine de 40 de minute, afirmând că este conştient că volumul lui îi va şoca pe cititori. "Titlul este unul şocant, dar l-am ales pentru a-i trezi pe români la realitate. Ceea ce i se întâmplă poporului român de 21 de ani încoace este cel mai mare Holocaust din lume", a început Funar.

Atac la evrei

Fostul primar de Cluj-Napoca şi-a continuat discursul cu atacuri la poporul evreu, care ar fi încercat mereu să pună stăpânire pe alte state, iar acum ar încerca să se mute în locul românilor. Printre ideile lui Funar se numără şi cea potrivit căreia, evreii au pornit cel de-al Doilea Război Mondial, ca atare provocând Holocaustul. "Evreii, trăind mereu în spaţii mici şi căsătorindu-se între ei, cu neamuri apropiate au avut probleme de sănătate. Şi au pus la cale al Doilea Război Mondial ca să-şi cureţe naţia", le-a povestit Gheorghe Funar celor prezenţi, un public uşor impresionabil.

Secretarul general al PRM i-a purtat apoi pe ascultători prin toată istoria recentă a României, susţinând că toţi preşedinţii României şi ai partidelor politice sunt evrei. El şi-a continuat "parada" de supoziţii cu faptul că se încearcă otrăvirea românilor, lichidarea economiei, agriculturi şi a tradiţiei. "Peste câţiva ani când datoria României va ajunge la 200 de miliarde de dolari, datorie pe care nu o vom putea plăti, se va înfiinţa un tribunal internaţional care va decide că vor lua o parte din România, şi anume Ardealul. Pentru că este grădina Maicii Domnului şi are bogăţii mari", a susţinut Funar.

Românii, lichidaţi

Principala "teorie a conspiraţiei" susţinută de Gheorghe Funar este aceea că evreii vor să lichideze toţi românii şi să pună stăpânire pe ţară. "S-a pus la cale exterminarea poporului român şi mutarea Israelului în România", a afirmat Funar, adăugând că în ultimii 20 de ani, peste 1 milion de evrei au căpătat "în secret" cetăţenie română. Fostul primar al oraşului Cluj-Napoca a afirmat, spre sfârşitul discursului său, că unica soluţie este "o răscoală". "Trebuie să ne trezim la realitate şi singura soluţie este o răscoală. Să ne unim cu toţii şi să-i măturăm", a mai spus Funar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@Montesquieu (II)
1. Despre ”constipaţi” `telectuali: Cei care nu pot combate afirmaţii în mod pertinent, deci şi în mod ştiinţific şi imparţial; 2. Despre arendaşul Mochi Fischer, cel care i-a adus la disperare a ţăranii din satul Flămânzi, generând astfel declanşarea răscoalei de la 1907. Bibliografie: ”lovendal.net”; 3. Unul care se pretinde a fi un Montesquieu, nu apelează la limbaj de mahala. Apelând la metode de politruc nazist, sau boşevic ne indică ce eşti de fapt! Apropo, tot ”specialişti” ca tine au încercat să îl facă şi pe Avram Iancu, ca fiind bolnav psihic? 4. De bolnavii de iredentism nu te ocupi un pic ...”doctore”? Bye-bye!
Postat 14 Mai 2011, 17:46 de Anonymus
Bai...Anonymus...
Oameni buni... credeti-ma ca stiu ce vorbesc. Sunt medic. Omul prezinta o patologie psihiatrica si necesita tratament. Nu e o rusine. E o problema. Si trebuie remediata. Insa problema e mai complexa. El ar putea sa aibe o scuza fiind bolnav. Insa sustinatorii sai, ce scuza au? Cineva a spus odata ca "politicienii rai sunt trimisi in parlament de cetatenii buni care nu merg la vot." In momentul in care aceasta natiune va avea o maturitate a gandirii politice, cat si un simt civic suficient de dezvoltat, vom avea si o clasa politica pe masura. Printr-o selectie naturala, si un proces de evolutie firesc. Pana atunci, ii las pe cei ca Anonymus sa citeasca despre teoriile constipatiei, si sa se pregateasca pentru 2012.
Postat 14 Mai 2011, 16:04 de Montesquieu
Intelepciune, inainte de toate!
Funar versus Tokes, creatii ale extremismului de prost gust care a facut si face atata rau romalior si maghiarilor, in egala masura. Sa cautam, cu totii, intelepciunea la intersectia inteligenteii cu toleranta si cumpatarea.
Postat 14 Mai 2011, 13:35 de safe
@karton
1. Care din afirmaţiile dlui Funar le poţi combate pertinent, deci şi în mod ştiinţific şi imparţial? 2. Ce ne poţi spune despre arendaşul Mochi Fischer, care prin refuzul oricărei oferte de a semna contractele cu ţăranii din satul Flămânzi, a dus la declanşarea răscoalei din 1907? Bibliografie: ... Szervusz.
Postat 14 Mai 2011, 01:47 de Anonymus
antisemitism
acum ar trebui ca organele abilitate sa se autosesizeze in legatura cu acest MARE PORC antisemit care scuipa chiar si pe mentorul lui VADIM cel care a ridicat la Brasov o statuie in memoria a unui cetatean evreui ar tu anonymus ramai anonim
Postat 14 Mai 2011, 00:14 de karton
@Montesquieu
I. Care din afirmaţiile dlui Funar le poti combate în mod pertinent? Unul care se pretinde a fi un Montesquieu ar şti să o facă. Apelând la metode de politruc nazist sau boşevic ne indică ce eşti de fapt! Să luăm câteva exemple: 1. Tu (&co) câtă apă de robinet bei zilnic? Evident, fără a fi (ultra-)filtrată? Le întrebi şi pe bravele inspectoare de la DSP Bihor? 2. Despre produsele alimentare, mai puţin ...conforme, care se găsesc în comerţ, nu puţine provenite din import şi comerţ intracomunitar ce ne poţi spune? Tu ştii să citeşti o etichetă? II. Elvtárs: pe ”specialiştii” în tot felul de segregări pe criterii etnice (şcoli, familii, mediu economic/social ş.a.) şi care ne decimează populaţia, să îi trimiţi la Clinica de psihiatrie! Szervusz!
Postat 13 Mai 2011, 23:05 de Anonymus
Consult psihiatric
Cred ca aceasta persoana ar trebui supusa cat mai repede unui consult psihiatric si internat de urgenta pentru tratament. Patologia de care sufera il face incompatibil cu functia detinuta.
Postat 13 Mai 2011, 22:18 de Montesquieu
timp
ungurii, sigur nu mai au puterea de a face rau, chiar daca in destule mintii bolnave, colcaie idei revizioniste ! kakatu' de ungaria mare (tara artificiala, creata cu ajutorul austriecilor) a murit. pe de alta parte insa se stie ca iredentismul unguresc naste monstrii.
Postat 13 Mai 2011, 20:17 de @emil
Holocaust
"S-a pus la cale exterminarea poporului român şi mutarea Israelului în România" ........acestia sunt demnitari nostri care voteaza legi.......... reprezinta natiunea Romaneasca in parlamentul european. Parerea mea e ca mai repede vor veni extraterestri decat unguri...evrei...sau alte natiuni sa extermine populatia romaniei.
Postat 13 Mai 2011, 18:39 de emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON