URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2021, 18:41

Fotbal: Meci greu pentru CAO, sâmbătă, la Sânmartin, în derby-ul județului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest sfârşit de săptămână este programată o nouă etapă cu jocuri în Liga a III-a, competiţie unde judeţul are trei reprezentante. Este vorba despre runda a 16-a, antepenultima, care se va desfăşura sâmbătă de la ora 17. În cadrul ei, va avea loc şi derby-ul judeţului Bihor la fotbal, în care se vor întâlni cele mai bune echipe, CAO 1910 Oradea şi CSC Sânmartin.

Confruntarea dintre cele două este programată la Stadionul Comunal din Sânmartin. Cu toate că cei de la CSC Sânmartin au pierdut ultimul joc, pe terenul liderului, la Baia Mare, ei au avut și meciuri bune, ca de exemplu când au învis SCM Zalău în deplasare, cu 3-0, dar şi Progresul Şomcuta, acasă, cu 3-1.

De cealaltă parte, CAO vine la acest meci după ce sâmbătă trecută a realizat scorul campionatului, 8-1, cu maramureşenii de la Şomcuta Mare.

Se anunţă, astfel, un meci deschis oricărui rezultat, cu CAO 1910 Oradea obligată să învingă, dacă îşi doreşte să ajungă la barajul de promovare, iar cu o formaţie gazdă, CSC, dornică de a răzbuna eşecul de săptămâna trecută de la Minaur.

Deşi nu se confruntă cu probleme de lot, toţi jucătorii fiind apţi, antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş, este conştient de dificultatea partidei. "Întâlnim o echipa bihoreană, cu gândul doar la victorie. Noi venim după un joc şi un rezultat foarte bun, în timp ce Sânmartinul vine după o înfrângere la Baia Mare, unde se ştie, şi-a menajat o parte din lot, tocmai pentru acest derby local. Noi însă suntem încrezători, alcătuim un grup puternic şi dorim să facem un joc bun, iar în urma lui să obţinem şi un rezultat bun", a precizat tehnicianul orădenilor.

Jocul dintre CSC Sânmatin şi CAO 1910 Oradea va fi arbitrat la centru de Răzvan Lădar, din Zalău.

Situată pe locul 3, cu 27 de puncte, CAO speră să se impună sâmbătă, dar aşteaptă şi paşi greşiţi din partea primelor două clasate. Liderul, Minaur Baia Mare va juca la Bistriţa, pe terenul echipei de pe locul 4, ACS Unu FC Gloria, formaţie care teoretic mai deţine şi ea şanse de baraj.

Şi SCM Zalău, de pe locul 2, va juca în deplasare, doar că o va face în judeţ, pe terenul celor de la Sportul Şimleu Silvaniei.

Cea de-a treia echipă din Bihor componentă a Seriei a 10-a din Liga a III-a, Luceafărul Oradea va evolua sâmbătă, de la ora 17, la Satu Mare, pe terenul echipei locale CSM. Meciul va fi arbitrat de timişoreanul Caudiu Gaitin.


Programul etapei a 16-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal (sâmbătă, ora 17):

CSC Sânmartin - CAO 1910 Oradea

Progresul Şomcuta Mare - FC Someşul Dej

CSM Satu Mare - Luceafărul Oradea

Sportul 2007 Şimleu Silvaniei - SCM Zalău

ACS Unu Fotbal Club Gloria - Minaur Baia Mare

Clasament:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON