URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2021, 18:10

Fotbal feminin: ACS United Bihor a câştigat la "masa verde" jocul din deplasare cu Onix Râmnicu Sărat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbalistele de la ACS United Bihor au recuperat punctele pierdute pe teren propriu, fără joc, cu Onix Râmnicu Sărat, la masa verde.

Formaţia pregătită de Raul Bălăiban s-a deplasat la Râmnicu Sărat pentru jocul din etapa a 11-a a Ligii a II-a, având ca obiectiv victoria, pentru a-şi putea menţine poziţia secundă din clasament care asigură participarea la barajul de promovare în primul eşalon.

Cei aproximativ 600 de km au fost parcurşi în mai bine de zece ore, având în vedere infrastructura rutieră precară, dar, în ciuda eforturilor, inclusiv financiare, ale echipei bihorene, meciul nu a mai avut loc.

Delegaţia bihoreană aborda cu încredere jocul ce trebuia să se dispute duminică de la ora 11, însă, în cele din urmă, United nu a trebuit să depună efort pentru obţinerea victoriei. Motivul? Gazdele nu au putut îndeplini cerinţele ROAF, asigurând, la ora începerii jocului, doar unul din cei doi medici necesari startului de meci. Al doilea cadru medical a sosit la teren cu câteva minute după ora limită, iar brigada de arbitri, aplicând regulamentul, nu a mai dat drumul la joc, echipa bihoreană urmând să aibă câştig de cauză la masa verde.

Interesant este însă faptul că, în tur, United a pierdut în condiţii similare, partida programată pe terenul din Tileagd, la care a fost prezentă ambulanţa şi medicul delegat, dar a întârziat al doilea medic. La acel joc, clubul bihorean a sărit în ajutorul adversarelor împrumutându-le un rând de echipament (oaspetele au avut echipament asemănător cu cel al gazdelor, iar conform ROAF riscau pierderea meciului în caz că nu-şi schimbau tricourile), însă, în cele din urmă a pierdut la masa verde.

"Ne-am dorit mult să jucăm, dar se pare că punctele din disputa cu Onix nu se câştigă pe teren în acest sezon. Ne pare rău pentru adversarul nostru, mai ales că am trăit şi noi sentimentul de frustrare cauzat de neîndeplinirea condiţiilor organizatorice", a precizat Raul Bălăiban, antrenorul formaţiei bihorene care-şi menţine poziţia secundă în clasamentul seriei a 3-a şi are şanse foarte mari de a ajunge la barajul pentru promovarea în prima ligă.

"Încheiem o săptămână foarte grea, în care misiunea primordială a fost să găsim resursele financiare necesare efectuării deplasării la meci. În cele din urmă, am reuşit să câştigăm punctele puse-n joc, iar acum privim încrezători spre ultimele două meciuri rămase de disputat. Suntem foarte aproape de o performanţă nesperată, prezenţa la barajul de promovare, care poate fi socotită ca un succes pentru întreg fotbalul bihorean", a declarat şi preşedintele clubului, Ficuţ Csaba.

În altă ordine de idei, ACS United a depus vineri, la Primăria Aleşd, un proiect pentru atragerea de fonduri nerambursabile, mizând pe sprijinul autorităţilor locale.

"În condiţiile în care, în primele cinci luni ale acestui an, am fost singurul club local care a avut activitate, reprezentând cu cinste urbea, dar şi judeţul Bihor, în fotbalul naţional, mizăm pe înţelegerea şi sprijinul factorilor de decizie din Aleşd. Sumele solicitate sunt pentru respectarea cerinţelor prevăzute de protocolul medical, prevenirea răspândirii Covid-19, dar şi pentru a putea duce la bun sfârşit acest sezon în care am putea obţine cel mai important rezultat din ultimii ani pentru întreg fotbalul bihorean", susţine conducătorul clubului aleşdan.

ACS United Bihor a efectuat deplasarea la Râmnicu Sărat cu următorul lot: Cioară Adriana - portar, Gheban Bianca, Farcaş Adriana, Chise Carla, Tyioran Maria, Moza Andreea, Zugun Ramona, Goga Georgiana, Tocai Alina, Barta Barbara, Ciule Bianca, Covaciu Diana, Crăciun Kinga, Marghină Bianca - jucătoare de câmp.

Miercuri, echipa bihoreană ar fi trebuit să joace, pe teren propriu cu Măgura Bacău, dar meciul nu va avea loc (clubul din Bacău a anunţat FRF că nu se poate prezenta la meci), urmând să fie câştigat tot la masa verde. În aceste condiţii jocul din ultima etapă, cel cu Poli Timişoara, devine crucial pentru United în lupta pentru accederea la barajul de promovare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON