URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2019, 14:55

Fostul patron al Green Pub, Coriolan Pop Bruchental, şi un asasin extrem de periculos, „săltați” cu mascații după mai multe furturi în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un hoţ care a dat în ultima perioadă mai multe spargeri în Oradea şi complicele lui au fost prinşi după acţiuni ample ale poliţiştilor bihoreni, desfăşurate în weekend-ul trecut, a anunţat, marţi, Poliţia Bihor.

Potrivit unui comunicat, cei doi - un bărbat de 43 de ani, din localitatea Hârlău, judeţul Iaşi, şi un bărbat de 57 de ani, din comuna Ip, judeţul Sălaj -, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, au fost reţinuţi duminică, în Oradea.

BIHOREANUL a aflat că infractorii prinși nu sunt fitecine: ieşeanul de 43 de ani se numeşte Constantin Cojocaru şi este un individ extrem de periculos, condamnat în trecut pentru crime şi jafuri armate, iar complicele lui (sălăjanul 57 de ani stabilit în Oradea) e nimeni altul decât Coriolan Pop Bruchental, soţul fostei deputate Ionela Pop Burchental, finul lui Vasile Blaga şi fost acţionar al clubului Green Pub din Pasajul Vulturul Negru.

Potrivit surselor ziarului, Pop Bruchental avea rolul să transporte hoţul şi stătea de pază, în vreme ce Cojocaru era responsabil cu furturile.

Spargere de 50.000 de euro

Potrivit Poliţiei Bihor, indivizii sunt bănuiţi că, în noaptea de 7 spre 8 iulie, între orele 23 şi 6, au pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuinţă din Oradea, de unde au sustras un ceas de mână bărbătesc şi două portmonee cu acte personale, carduri bancare şi 2.600 lei, provocând un prejudiciu în valoare de circa 10.000 lei.

Individul de 43 de ani este bănuit că, în noaptea de 13 spre 14 iulie, a intrat tot prin escaladare şi efracţie, într-o locuinţă din Oradea, de unde au furat bijuterii din aur, DVR-ul sistemului de supraveghere video şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 50.000 euro.

"Bărbatul de 57 de ani este bănuit că l-ar fi transportat la şi de la locul faptei pe bărbatul de 43 de ani şi ar fi asigurat complicitatea morală şi materială în timpul şi imediat după comiterea faptei", arată comunicatul.

În aceeaşi noapte, de sâmbătă spre duminică, cei doi au mai dat o spargere, intrând în efracţie într-o altă casă din Oradea, de unde au furat o scară folosită pentru a putea escalada şi pătrunde în locuinţa respectivă, cauzând un prejudiciu apreciat la 2.000 lei. "Poliţiştii bihoreni au recuperat în proporţie de 80% prejudiciul cauzat", arată comunicatul.

Infractor celebru

Duminică, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar luni au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorul solicidând ulterior arestarea indivizilor, pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat. În timp ce Cojocaru a fost arestat pentru 30 de zile, Pop Bruchental a fost doar plasat sub controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cojocaru a fost prins în Piaţa Rogerius, cu mascaţii, dat fiind că este extrem de periculos. Individul, zis "Passaris al României", după nu­mele unui cunoscut criminal grec, Konstantinos Passaris, a avut condamnări pentru jafuri armate, şi chiar omoruri, fiind considerat cel mai "titrat" infractor ieşean, originar din Tansa, Belceşti.

În 2015, ziaruldeiasi.ro scria despre el că a fost închis pe viaţă la Gherla pentru un dublu asasinat la o casă de amanet din Bucureşti, după ce fusese condamnat pentru 18 fapte penale în Grecia, din care cinci omoruri. Potrivit sursei citate, în 2004, Cojocaru era căutat pentru două evadări, uciderea unui poliţist, cât şi pentru multe înşelăciuni şi tâlhării. Individul a fost supranumit "Pisica", după uşurinţa cu care s-a urcat pe zidurile a două închisori din Serbia, de unde a evadat prin anii 2000. "Încarcerat de două ori, Pisica a reuşit să evadeze de fiecare dată, iar odată chiar a ucis un poliţist aflat pe urmele lui", scrie sursa citată. Anul trecut, el a fost prins din nou, în Iași, și urma să fie extrădat în Germania. 

Nu este foarte clar traseul lui Cojocaru, însă presa ridică mai multe semne de întrebare privind aflarea lui în libertate.

Contrabandist politic

La rândul său, Coriolan Pop Bruchental este fostul soţ al fostei deputate PDL Ionela Pop Bruchental şi fin de cununie al politicianului Vasile Blaga. El are, de asemenea, un trecut plin. Ionela Pop Bruchental a divorţat de Coriolan Bruchental în 2006, înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul "Floriol", pentru contrabandă cu ulei, împreună cu un amic cu care aducea zeci de transporturi de ulei în ţară cu documente falsificate, aplicând o ştampilă confecţionată chiar de ei cu antetul "Vama Română", ca şi cum ar fi achitat taxele vamale.

La vremea respectivă, Pop Bruchental s-a predat pentru ispăşirea pedepsei abia după ce a fost dat în urmărire generală şi a executat până la urmă doar 2 ani şi 7 luni, fiind eliberat în 2009 pentru bună purtare.

În 2012, el şi-a deschis localul Green Pub, unul dintre cele mai mari pub-uri din Pasajul Vulturul Negru, însă a ieşit din acţionariat în vara anului trecut, când, spun sursele ziarului, ar fi avut mai multe probleme penale în Germania. De asemenea, spun surse judiciare, Bruchental a mai fost bănuit şi în alte cauze penale.

De precizat că la acţiunea de duminică au fost mobilizate forţe poliţieneşti importante: poliţiştii Biroului de Combaterea Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Continuă ancheta pentru documentarea activității infracționale a celor doi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
1234
Sunt tot ce ai spus plus multe altele, adica ROMANI!!!
Postat 17 Iulie 2019, 09:05 de AnaConda
????
Daca nemernicul ala a fost condamnat pt crime (asdar, mai multe... si una inseamna prea mult, plus jafuri), cum de e liber ????? Cei care fac legile si cei care decid astfel de sentinte sunt in toate mintile ? Sunt corupti ? Sunt incompetenti ?
Postat 16 Iulie 2019, 20:50 de 1234
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON