URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2019, 17:10

Fostul director al Aeroportului Oradea: Cristina Antik, favorita UDMR, va deveni şefă printr-un concurs cu dedicaţie. Încă din vară s-a lăudat prin birouri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a criticat în termeni vehemenţi conducerea Consiliului Judeţean Bihor pentru că se pregăteşte să pună directoare la Aeroport o simplă contabilă de şcoală gimnazială, plantată în prealabil de UDMR în Consiliul de Administraţie, proaspătul fostul director Gheorghe Pasc, demisionar de la începutul lunii, a confirmat "trânteala" gândită de conducerea CJ în favoarea Cristinei Antik.

Într-o întâlnire cu câţiva jurnalişti, în care a făcut dezvăluiri incendiare - arătând că a renunţat la funcţie deoarece preşedintele CJ, Pásztor Sándor, i-a interzis să negocieze cu operatori aerieni low cost pentru reînfiinţarea unor curse externe pe Aeroportul din Oradea, dar şi că "la Judeţ" se dorea protejarea firmei UTI, care de peste un an întârzie finalizarea noului terminal, în schimb se doreşte inscripţionarea şi în limba maghiară a aerogării -, Pasc a afirmat că un alt motiv care l-a determinat să renunţe la funcţie a fost faptul că şi-a dat seama că şeful CJ, Pásztor Sándor, o voia pe Antik în locul său.

Comisie "de casă"

Pasc a spus că, încă din luna iulie, în aceeaşi zi în care a anunţat că îşi "depune mandatul", Cristina Antik, membră în Consiliul de Administraţie votată de consilierii judeţeni PSD-UDMR-ALDE la propunerea UDMR, "a mers prin birouri şi le-a spus la oameni că va fi noua directoare".

Pasc a afirmat că, tocmai fiindcă urma să fie aranjat concursul, reprezentanta Statului în Consiliul de Administraţie al Aeroportului, Doina Drăghici, funcţionară la Ministerul Finanţelor, a refuzat să facă parte din "comisia de selecţie" a viitorului manager. "Gândiţi-vă ce criterii au pus: să construiască un terminal nou, să achiziţioneze o freză nouă pentru deszăpezirea pistei... Deja există toate acestea", a spus Pasc, cu referire la "condiţiile" fixate pentru concurs.

Specialiştii, "neagreaţi"

Fostul director a dezvăluit, de asemenea, că în timp ce conducerea CJ, prin membrii obedienţi ai CA, preferă la managementul Aeroportului o contabilă de şcoală, specialiştii interesaţi să preia funcţia de director au fost ţinuţi la distanţă.

Pasc a spus că, pe lângă Antik, şi-au mai depus dosarele "un domn inginer de la Electrocentrale" (al cărui nume nu şi l-a amintit), precum şi un specialist în management aeroportuar, Marian Chivu, director operaţional al Aeroportului din Timişoara până în această primăvară, când a demisionat, ambele fiind însă respinse de CA. "Pe surse ştiu că (n.r. – acestuia din urmă) i-ar fi lipsit un cazier, ori cel de la Poliţie, ori cel fiscal. Dacă erau de bună credinţă, cei de la CA i-ar fi spus să-l aducă", a spus fostul director.

Mai mult, Pasc a arătat că un alt specialist, un român stabilit în Belgia, George Pruneanu, fost director de companii aviatice şi inspector la Autoritatea Aeronautică Civilă, a intenţionat să concureze pentru postul de director al Aeroportului Oradea, dar în mod bizar, dosarul trimis de acesta n-a mai ajuns la CA.

"Aeroportul din Oradea nu de contabilitate are nevoie, ci de management", a conchis Pasc, desfiinţând pretenţia preşedintelui CA, UDMR-istul Bimbo-Szuhai Tibor, cum că întocmirea criteriilor de concurs ar fi fost "binecuvântată" de un profesor de management în aviaţie de la Bucureşti. "Acel domn profesor este un teoretician, aici te loveşti de exploatarea unui aeroport, ai nevoie de un practician. Trebuia adus manager un practician, un specialist de la alt aeroport internaţional, de la Autoritatea Aeronautică, de la Direcţia Transport Aerian din Ministerul Transporturilor...", a spus Pasc.

CA de politruci

Pe de altă parte, fostul director al Aeroportului a denunţat supradimensionarea şi diletantismul Consiliului de Administraţie, numit prin votul majorităţii PSD-UDMR-ALDE care conduce Consiliul Judeţean.

Pasc a amintit că, deşi ar putea funcţiona mai uşor cu doar 5 membri, CA-ul Aeroportului are 7 componenţi, din care unul este reprezentantul Statului - Ministerul Finanţelor, iar ceilalţi politruci, începând cu preşedintele Bimbo-Szuhai Tibor, continuând cu Cristina Antik şi încă un reprezentant propus de UDMR, doi puşi de ALDE (din care "un inginer de la Ghenau", firma vicepreşedintelui CJ Traian Bodea, şi "un agent de asigurări"), precum şi unul de la PSD, "un consilier juridic la o firmă din Beiuş, Florin Dubău".

Pentru a sublinia lipsa de profesionalism a celor 7, Pasc a afirmat că în curând va fi publicat pe site-ul CJ raportul de activitate al acestora, pe care însă nu ei l-au întocmit, ci a fost pusă să-l scrie directoarea economică a Aeroportului, tocmai pentru că "membrii CA nu ştiu".

Tot aşa cum preşedintele CA, Bimbo-Szuhai Tibor le dădea ordine angajaţilor responsabili cu cu comunicarea CJ să dea comunicate despre activitatea Aeroportului, dar care trebuiau scrise în numele Judeţului. Vorba zicalei: prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ce prostie...
Ma intreb si eu. Ce abilitati deosebite are acest domn Bimbo, care mai mereu a fost pus in functii de conducere prin Oradea? Eu personal mi-l aduc aminte doar ca propagandistul ungur de la TVS, care facea emisiuni atat de stupide incat nici macar maghiarii de buna credinta nu le urmareau. De asemenea mi-l aduc aminte ca pe un gargaragiu care incerca sa o faca pe interesantul cand stateai de vorba cu el, incercand sa mascheze faptul ca este foarte limitat, in spatele unei aparente sobrietati. Iar acum raspunde de Aeroportul din Oradea, obiectiv de importanta strategica pe care ungurii l-au ocupat in mod definitiv in momentul in care o pun pe vaporoasa blonda la conducere. Asta in timp ce romanii sunt mai preocupati sa se f...ta unii pe altii.
Postat 20 Septembrie 2019, 09:49 de rowald
Va fi ce n-a mai fost vreodată !?!
Antik e în "colimator" și vrea să aibă o supapă de rezervă, dacă pățește ca alții și rămâne fără venituri în timp ce o să-i țină perna lui Kiss !?! Mang e "pe ducă" și va fi salutat cu rrgrete adânci, de foști colaboratori !?! Iar Pasztor o să intre în "conul de umbră" în care se ascund de regulă cei cu probleme de integritate, frustrații și victimele unui nou regim, ce bate deja la poarta "pensiilor speciale" din care să-și piată cumpăra de o pâine și de niște suplimente alimentare !?! Așa că, tot "scenariul" e în favoarea "contabilei" de la viitorul aeroport, care o să manegerieze câte un charter pe mandat !?!
Postat 20 Septembrie 2019, 09:07 de CrisDumi
Sdrence
alou ! chiar cred ca esti prost. CE ai facut tovarase pentru aeroportul Oradea ? Zero, nothing! o fosila buna la nimic O rusine a institutiilor care reprezinta imaginea unui Popor Pasculeeee, dai declaratii in presa..SARLATANE... AR TREBUI SA TE MUTI CU TOTUL din tara POATE nu vrei sA INTELEGI dar aeroportul este uN DEZASTRU rusineeee ca ai curaj sa faci declaratiii basinoase cand iTI BATI JOC de toti care sunt nevoiti sa calce in aeroport de 2 bani
Postat 20 Septembrie 2019, 02:20 de Hahaprostule
https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3832722
Se și vede dezvoltarea. Nu pot sa mai zic nimic de PASZTOR, că îl ia avocat pe DOSI Doseanu, dar pe Mang și Liviu de la Oradea , ce studii ii reprezintă? Pe Liviut toată Oradea îl știe drept sex-simbolul din Eminescu ( bine înțeles de când cu PSD, sa făcut cat un porc, oare porc și este ? ) Dar Mang ce are așa de bun ????
Postat 19 Septembrie 2019, 22:09 de Sandu1206
Nu-i bai
Orașul e in plina dezvoltare , autostradă nu avem și îi mulțumim PSD, aeroport nu avem și îi mulțumim UDeMeReu.
Postat 19 Septembrie 2019, 20:19 de Sandu1206
Parerea mea!
Ciobanul(adica pastoral) udemerist dupa mintea mea este doar o papusa din ansamblul de papusi hudemere, iar papusarul sef este tot baciul kiss, cat despre regizorul sef el se afla pe undeva prin hungaria revizionista. Pentru cei care astepta ceva de la procurori.... asteptati degeaba de la cei ce se afla azi prin procuratura. Asteptam o noua generatie care sa aiba ceva din spiritual de luptator pentru tara, natiune, astia de azi......:(.
Postat 19 Septembrie 2019, 19:54 de scortosul
DNA
Chiar nu intră DNA pe fir? Tare mă tem că afacerea asta se va lăsa cu ciomăgeală - din aia serioasă - din cauză că oamenii sunt sătui până peste cap de mânăriile lui Pasztor.
Postat 19 Septembrie 2019, 19:17 de Shogun
magyar mafia
chiar nu este nimen sa puna capat la acest partid mafiot? ciobanul nu se va impotrivii niciodata sefului sau din budapesta
Postat 19 Septembrie 2019, 18:25 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON