URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2015, 14:37

Fostul director adjunct al Finanţelor Bihor, Dorel Pătcaş, a fost arestat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţinut joi seară de procurorii DNA Oradea pentru suspiciuni de corupţie, Dorel Pătcaş, fost director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale  Bihor şi director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, a fost prezentat, vineri după-amiază, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

În urma dezbaterilor întinse pe mai bine de trei ore, instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a funcţionarului pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanţei nu este, însă, definitivă, avocatul finanţistului, Bogdan Meşter, anunţând deja că o va contesta la Curtea de Apel Oradea.

"Clientul meu a dat explicaţii punctuale pentru fiecare acuzaţie în parte şi, în plus, am depus acte medicale care dovedesc faptul că nu suportă regimul de arest preventiv. Acest om are două intervenţii chirurgicale pe cord deschis, este extrem de bolnav", a explicat avocatul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Dorel Pătcaş a fost reţinut de procurorii DNA şi inculpat pentru patru infracţiuni de luare de mită într-un dosar în care procurorii DNA au dispus reţinerea şi pentru un alt vameş, Florian Şandor, fost şef al serviciului inspecţie fiscală al DJAOV Bihor, în prezent inspector vamal în cadrul Biroului Vamal de Interior Oradea, pentru complicitate la luare de mită.

Vineri, după expirarea ordonanţei de reţinere, Şandor a fost eliberat, procurorii luând în cazul său măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Dorel Pătcaş este acuzat că a încasat taxe de protecţie în valoare totală de 42.000 euro şi peste 12.000 lei de la patru oameni de afaceri. Şpăgile ar fi fost plătite atât în perioada în care Pătcaş a condus Vama, cât şi ulterior, când a coodonat activitatea de inspecţie fiscală de la Finanţe.

Citiţi pe această temă şi articolul De ce a fost reţinut fostul director de la Finanţe şi Vamă, Dorel Pătcaş: şpăgi de peste 42.000 euro de la evazionişti

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
of,of..........
poate ar fi mers si domnul asta la miting..........si l-au oprit!!!! of, of.........
Postat 07 Noiembrie 2015, 22:55 de ADINA
Am asteptat asta noapte pana la 3 stirea asta !
Maine ma imbat...e o stire pe care o astept de un deceniu ! E a doua oara dupa arestarea Varanului, cand simt ca intr-adevar lucrurile incep sa se miste bine in tara asta ...
Postat 07 Noiembrie 2015, 20:51 de Je-suis-DNA
DEFINIŢIE
FUNCŢIONAR PUBLIC, BOLNAV ÎN FAZĂ TERMINALĂ, IAU ŞPAGĂ PENTRU ORICE.Cam asta ar fi definiţia tuturor celor aflaţi în situaţia Pătcaş.Ar fi de dorit să i se alăture şi Aurel Pătcaş din PMO.
Postat 07 Noiembrie 2015, 19:00 de eutanasiu
Corupția : boala grea
Ciudat cum toti se îmbolnăvesc cand trebuie sa stea la beci! Cand au luat șpaga nu erau bolnavi? Si daca is bolnavi, de ce nu stau acasa si lasa pe altii sănătoși sa lucreze ?
Postat 07 Noiembrie 2015, 14:55 de justice4all
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON