URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2012, 11:35

Fostele vedete ale echipei naţionale de fotbal au jucat duminică la Suplacul de Barcău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala Sporturilor din Suplacul de Barcău a fost duminică seară gazda unui meci demonstrativ de toată frumuseţea, în care fostele mari vedete ale naţionalei sau ale Stelei, câştigătoarea Cupei Campionilor la Sevila, au etalat întregul arsenal tehnic.

Belo', Lupu, Ganea, Bumbescu, Pena, Lucică Bălan, portarii Gherasim şi cantautorul Rafael au făcut un show de zile mari în faţa unei asistenţe care a umplut sala până la refuz, contribuind din plin la un succes de excepţie al spectacolului.

Partida a fost organizată de comunitatea slovacilor şi cehilor din România, la iniţiativa profesorului de sport şi deputatul Adrian Merka, preşedintele Uniunii, candidat pentru un nou mandat.

Super-vedetele care încântau publicul în anii 80-90 au făcut legea pe teren pasând cu o lejeritate fenomenală, cu scheme care au atras ropote de aplauze din tribune. Scorul a fost deschis în minutul 7 de Lupu, care a trimis o scăriţă de efect, de la circa 12 metri. Până la pauză, Belo şi Ganea au jucat "cap-cap" în careul gazdelor şi ultimul a înscris.

Gazdele au nădăjuit că pauza poate fi un sfetnic bun, dar de marcat au marcat tot tricolorii prin Ganea după care Bumbescu a dus scorul la 5-0. Fostul fundaş de fier a trimis mingea în poartă prinr-o deviere de călcâi, după care a marcat cu un şut în colţul lung. La 5-0, Lupu, ajuns liber în momentul în care Belodedici era vârf, a mai dat un pas de gol, dar lui Merka, adversar în acest meci, iar Adrian a înscris pe lângă Rafael, împietrit de greşeala lui Lupu, care îi zâmbea complice.

Până la final, Nicolae Tivadar şi-a creat două mari ocazii dar le-a ratat cu reluări peste poartă din trei-patru metri, iar Bumbescu a trimis din plonjon, cu capul, mingea ştergând bara.

Scorul final, 1-5, n-a mai contat. Lumea s-a distrat copios, iar copii au scandat din nou: "Belo! Belo!"

Încă în recuperare după operaţia pe cord, antrenorul echipei, Emeric Jenei, a transmis printr-un mesaj tactica de joc, iar SMS-ul suna cam aşa: "În prima repriză faceţi tot ce puteţi ca să le daţi aversarilor cât mai multe goluri, iar în cea de-a doua faceţi ce-aţi făcut în prima".

Bumbescu şi-a asumat rolul de şef de vestiar, iar când a luat loc pe bancă, cu tibia uşor însângerată, a transmis colegilor sfaturi prin intermediul staţiei de amplificare din sală: "Belodedici! Treci la locul tău în apărare (...) Lupu! Atenţie la cine pasezi că faci un-doi cu ei în careul nostru (...). Ganezule, numai cu călcâiul pasezi!".

A rezultat o seară de neiutat pentru localnici, în care vedetele inegalabile ale fotbalului nostru au arătat că sunt cu adevărat oameni. Dar ce oameni...


Selecţionata Suplacul de Barcău - Selecţionata României 1-5 (0-2)

Au marcat: Lupu, Ganea 2, Bumbescu 2

Suplacul de Barcău: Şalanki, Vanda - Tivadar, Merka, Tripon, Ciordaş, Ciordaş jr, Juhaniac, Mintaş,

România: Gherasim, Rafael - Belodedici, Ganea, Lupu, Bumbescu, Bălan, Pena, Savadoşi, Târgoveanu, Clement.

A arbitrat: Iulius Timar

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON