URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2017, 18:42

Florica Cherecheş, revoltată că ministrul Educaţiei vrea să impună începând cu clasa a V-a manuale de... Sport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a prezentat opiniei publice "proiectul" introducerii unui manual de sport începând cu prima clasă gimnazială, deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş, vicepreşedinte al Comisiei de specialitate a Camerei, critică dur intenţia oficialului.

"De parcă nu ar fi suficient că greutatea ghiozdanelor e aproape egală cu cea a elevilor din ciclul primar şi gimnazial, aceştia având mari probleme să şi le care la şcoală, iar părinţii fiind adesea nevoiţi să o facă în locul lor, ministrul Educaţiei ne-a anunţat triumfător noua apariţie din categoria manualelor: cel de Educaţie fizică şi sport, pentru clasa a V-a, în trei variante diferite!", explică parlamentarul bihorean într-un comunicat dat publicităţii vineri, în care aminteşte că sportul "înseamnă mişcare, nu teorie".

Cherecheş spune despre ideea ministrului că este ridicolă şi păguboasă, mai ales că "şcoala românească e oricum prea teoretică şi deloc orientată spre a dezvolta abilităţile practice ale elevilor", iar introducerea unui manual de sport nu numai că va înlocui mişcarea copiilor la orele de educaţie fizică, ci le va deforma şi mai mult coloana vertebrală adăugându-l în ghiozdane celorlalte manuale.

"Oricum nu se prea ţin orele de sport, fie din lipsa unei săli de sport sau a unui teren adecvat, fie din indiferenţa unor cadre didactice sau din trocurile care se fac între profesori, pentru a ceda ora de educaţie fizică pentru una de română sau matematică", subliniază deputatul liberal, care se declară revoltată că în aceste condiţii, în loc să facă mişcare, copiii vor fi puşi să înveţe teorie despre "Organizarea activităţilor motrice", "Dezvoltare fizică armonioasă", "Capacitate motrică" şi altele din această categorie, "de parcă am vrea să-i facem manageri sportivi sau profesori de educaţie fizică".

Cherecheş îi cere ministrului să "se lase de glume", să treacă la "lucruri serioase" şi să "nu arunce banii noştri pe fereastră", ci să-i investească în infrastructura şcolară, în dotări şi echipamente pe care părinţii sunt obligaţi să le plătească în ciuda pretenţiilor că şcoala ar fi gratuită.

"După ultimele declaraţii ale ministrului Pop, care admite că e posibil să nu prea fie folosit manualul, căci nici cel de Muzică nu e utilizat prea des, stau şi mă întreb care e utilitatea lui, în afară de a îngroşa conturile celor care l-au produs?", se întreabă retoric deputatul bihorean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON