O firmă deţinută de controversatul afacerist salontan Dorel Ungur a ajuns inamicul public nr. 1 al localnicilor şi edililor din Husasău de Tinca, din cauza modului în care îşi bate joc de o lucrare bine plătită din banii publici.
Ce n-au reuşit comuniştii...
„Bunica mea, Pele Domnica, din comuna Husasău de Tinca, cu flotant în Oradea din februarie 2018, ar vrea să se întoarcă acasă în sat. (...) Are 90 de ani, este văduvă de veteran de război, face parte din ultimii ţărani asupriţi de comunişti rămaşi în viaţă din satul respectiv. A avut pământul confiscat, a rezistat comuniştilor, s-a refugiat din calea ruşilor, i-a luptat bărbatul în război şi uite că o doboară PSD-ul. (...) Constată că ceea ce nu au reuşit comuniştii a reuşit PSD-ul: să o scoată din casă!”, a scris redacţiei BIHOREANULUI orădeanca Cristina Popa, despre bunica sa, nevoită să se mute la Oradea din cauză că nu mai poate ieşi şi intra din şi în propria casă din satul în care a trăit aproape un secol.
Vârstnica locuieşte pe o stradă din satul Husasău de Tinca pe care la începutul primăverii au început lucrări de asfaltare ce trebuiau încheiate până la 1 mai, dar acestea nu numai că nu au fost finalizate, ci au şi fost făcute în aşa fel încât proprietarii caselor de pe o parte a străzii nu mai au deloc acces cu maşina în curte şi nici nu au cum să-şi are şi semene ogrăzile.
„De pe vremea comunismului nu s-a mai pomenit aşa ceva”, arată Cristina Popa, precizând că bunica sa e nedeplasabilă, ţintuită într-un scaun cu rotile, şi nu poate ieşi din şi intra în casă întrucât şanţurile de scurgere din marginea drumului au fost făcute prea late şi firma care execută lucrările nu a făcut podeţe şi căi de acces. “Cine a vrut să îşi lucreze ograda, a fost invitat de primar să îşi umple şantul din fața casei cu nisip sau lemne“, a explicat orădeanca, precizând că din luna mai firma nu a mai lucrat deloc, astfel încât “şanţurile au deja buruieni”.
„Sunt înnebunit de cap de oamenii ăştia”
Primarul din Husasău de Tinca, Mihai Faur, a confirmat problemele locuitorilor din satul centru de comună şi afirmă că la rându-i este nemulţumit de prestaţia constructorilor de la SC Extracom SRL Salonta, firmă deţinută de afaceristul salontan Dorel Ungur.
Potrivit edilului, firma a câştigat în urmă cu patru ani un contract în valoare de 5,3 milioane lei pentru asfaltarea străzilor din satul Husasău de Tinca, banii fiind asiguraţi de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, lucrările fiind începute în urmă cu trei ani, dar nefinalizate.
“Sunt înnebunit de cap cu oamenii ăştia, tot mută muncitorii şi utilajele pe la alte şantiere. Au făcut nişte greşeli pe care au fost de acord să le îndrepte, să zicem că-s acceptabile lucrările, dar baiul e că nu se ţin de lucru”, a declarat BIHOREANULUI primarul din Husasău de Tinca.
Acesta a adăugat că Primăria a penalizat firma „cu 1-2% din valoarea contractului”, iar apoi reprezentanţii acesteia „mi-au promis că-l finalizează în două-trei luni de zile, dar nu mai cred. Am vrut să reziliez contractul, dar atunci trebuia să reiau toată procedura de la început. Norocul meu e că s-a prelungit PNDL I cu doi ani, până în 2020”.
Ironic, primarul a mai precizat că, deşi SC Extracom SRL nu şi-a îndeplinit obligaţiile din contractul aflat în derulare, s-a înscris la o nouă licitaţie, organizată tot în baza PNDL, pentru asfaltarea străzilor din satele Miersig, Oşand şi Sititelec, contra unei sume estimate la 4,4 milioane lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.