URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2018, 17:46

Finanţele Publice se laudă că până la sfârşitul lunii august vor restitui tuturor bihorenilor taxele de primă înmatriculare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marius Fandly, director adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, a anunţat miercuri, în cadrul reuniunii Colegiului Prefectural – structură informală formată din şefii de instituţii, administraţii, servicii, agenţii şi oficii guvernamentale din judeţ – că până la finele lunii august toate persoanele fizice şi juridice care din 2007 până anul trecut au achitat taxe de primă înmatriculare, botezate diferit de-a lungul ultimilor 11 ani, îşi vor primi banii înapoi.

Potrivit unei prezentări făcute de Fandly, până la data de 25 iunie la AJFP Bihor erau înregistrate 27.921 cereri de restituire a sumelor plătite ca taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare, timbru de mediu etc, pentru o valoare totală de 64 milioane lei.

Până acum, însă, deşi finanţistul a spus că „banii vin destul de regulat de la Administraţia Fondului de Mediu”, AJFP Bihor a transmis AFM doar 12.192 cereri de restituire, pentru o sumă totală de 28,7 milioane lei, iar suma primită este de numai 16,8 milioane lei, adică 58,54% din cea solicitată.

Tot la reuniunea de miercuri a Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Finanţelor a spus că au crescut încasările pentru veniturile bugetului general consolidat al statului şi pentru cele la bugetele asigurărilor sociale. Astfel, faţă de încasări totale programate de 82,16 milioane lei la bugetul de stat pentru luna mai a anului curent au fost încasate 86,03 milioane lei, adică cu 3,87% mai mult.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Legea zicea 5 ani
Brusc m-am trezit cu bani in cont. De unde aveau datele mele de cont? Dupa gedepereu? Eu nu am dat contul va nu îl aveam când am depus documentația. In fine, lu se poate face rău daca se vrea, e bibe că nu am mai stat inca 2 ani sa îmi recapăt banii luați abuziv
Postat 28 Iunie 2018, 12:24 de poiu
Penibil până la absolut.
Cu asta se ocupă Colegiul Prefectural? Unde vine câte unul, care ne anunță că banii furați prin "legi nelegale" urmează să fie restituiți?
Postat 27 Iunie 2018, 21:12 de CrisDumi
A pus biciul UE pe ei! Altminteri...
ADEVARUL, 20 mai 2018. Articol: ,,UE strânge România cu uşa ca să returneze mai repede banii din taxa auto [...]Comisia Europeană a decis să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu asigură rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziţionate din alte state membre. Dat fiind că normele româneşti aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii, este încălcată legislaţia UE (articolul 110 din TFUE). În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor române“, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, Comisia Europeană.
Postat 27 Iunie 2018, 19:19 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON