URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2014, 18:05

Finanţele bihorene au raportat depăşirea planului la încasări pentru asigurările sociale de stat, de contribuţii sociale, şomaj şi sănătate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şedinţa de miercuri a Colegiului Prefectural (structură care reuneşte instituţiile deconcentrate ale Guvernului în judeţ) a prilejuit şefului Finanţelor bihorene, Ioan Mihaiu, să dea o veste bună conducerii Prefecturii: anul trecut, gradul de colectare a contribuţiilor la bugetul de stat şi la cel al asigurărilor sociale de stat a crescut în Bihor cu aproape 8%.

Astfel, în 2013, Finanţele bihorene au atras la bugetul de stat o sumă cu 0,66% mai mare (6,89 milioane lei) decât cea programată, adică 1.051 milioane lei în loc de 1.044 milioane lei.

De asemenea, la bugetul contribuţiilor sociale de stat, Finanţele au încasat în loc de 1.002 milioane lei, cât era programat, 1.099 milioane lei, ceea ce înseamnă 109,7% în plus.

La bugetul asigurărilor sociale de stat, creşterea încasărilor a fost de 8,64%, Finanţele judeţene încasând la acest capitol 761 milioane lei faţă de 700 milioane, cât era programat.

La bugetul asigurărilor de şomaj, faţă de suma programată (24,88 milioane lei) au fost încasate 26,6 milioane, ceea ce înseamnă o creştere de 6,91%, iar la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate au fost încasate 312 milioane lei în loc de 277 milioane cât era programat, ceea ce înseamnă o creştere de 12,62%.

Per total, creşterea încasărilor la cele două bugete, de stat şi de asigurări sociale (adică bugetul consolidat), a fost în 2013 de 7,87%.

Anul acesta, în primele patru luni, încasările totale la cele două bugete au crescut cu 4,68%, cele mai mari creşteri fiind la bugetul de stat (12,67%).

Instrumentele prin care s-au obţinut aceste creşteri sunt plăţile făcute de debitori după comunicarea somaţiilor, poprirea conturilor bancare şi valorificarea sechestrelor puse pe bunurile datornicilor.

Cifrele în sine nu sunt relevante decât pentru specialişti, dar le-a "tradus" chiar şeful Finanţelor. "Aceste cifre pot indica o creştere economică şi sper ca ea să continue", a spus Ioan Mihaiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ordin ... jupuiti cetatenii cinstiti cu taxe ... multe taxe ...fara numar
Marile realizari ale lui Pontache ...cresterea taxelor ,sa fie jupuiti cei care lucreaza ca sa putem plati electoratul asitat social din republica Las Fierbinti ...
Postat 29 Mai 2014, 17:09 de Johny B
Genială abordare, a crescut japca cu nişte procente !?!
Te lauzi cu servicile tale când numai umileşti cetăţeanul care pierde ore multe la ghişeu, când reuşeşti să scazi nivelul de impozitare în favoarea buzunarului contribuabilului, ori când taxezi cu aceeaşi râvnă şi pe amărăştean şi pe miliardar deopotrivă !?! Dar să aduci o asemenea abordare, în prezentarea activităţii dezastruoase de până acum, înseamnă că eşti idiot precum cei care te-au pus acolo ca director de deconcentrată, prefect sau orice ciocoflender plătit de tot neamul !?!
Postat 28 Mai 2014, 18:51 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON