URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2020, 19:48

Finalizarea bretelei de ocolire a pasajului de lângă Piaţa 100 a readus la normal traficul pe şoseaua de centură (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de luni dimineaţă traficul dinspre Cluj nu mai este deviat pe străzile Universităţii şi Islazului. Breteaua de ocolire a pasajului de lângă Piaţa 100 a fost finalizată, astfel că traficul de pe şoseaua de centură se poate desfăşura în condiţii obişnuite.

Fără deviere

Constructorii au finalizat forarea celor 53 de piloţi care susţin grinzile pasajului şi urmează treacă la construcţia efectivă a structurii acestuia. "Termenul de finalizare a acestui pasaj este aprilie 2021, conform contractului, dar după discuţiile avute cu constructorul, dacă vremea ne va permite, estimăm că spre final de an circulaţia să se poată face deja pe deasupra pasajului, astfel încât traficul de pe centură să nu mai fie gâtuit", a transmis viceprimarul Florin Birta, printr-un comunicat. 

Lucrările, executate de firma Porr Construct pentru suma de 30,1 milioane lei au început în octombrie 2019.

Cu termen pe 12 octombrie

În paralel constructorii municipalităţii lucrează la amenajarea drumului colector al şoselei de centură delimitat de străzile Liviu Borcea şi Ciheiului şi modernizarea străzii Ion Irimescu, perpendiculară pe acesta.

"Noul drum colector va prelua o parte din traficul de pe centură, iar ieşirile de pe proprietăţile adiacente zonei de centură nu se vor mai face direct în şoseaua de centură ci în drumul colector, crescându-se astfel viteza de deplasare pe centură şi evitând posibilele accidente cauzate de aceste ieşiri direct în şoseaua de centură", a precizat Birta.

Lucrările la drum sunt executate de asocierea firmelor Drumuri Bihor şi Aquacons pentru suma de 2,5 milioane lei, acesta urmând să fi dat în funcţiune pe 12 octombrie, de ziua oraşului.

Atenţie, lucrări!

În ceea ce priveşte modernizarea străzii Ion Irimescu, până în prezent a fost realizat podeţul dalat în dreptul canalului ANIF CT 17, s-au racordat la drumul colector străzile Liviu Borcea şi Ciheiului şi au fost montate bordurile.

"Realizăm această stradă nouă pentru a fluidiza traficul de pe strada Grigore Mosil, care, având în vedere că în această zonă există o şcoală, se aglomerează la orele de vârf. O dată cu finalizarea lucrărilor, vom avea practic două ieşiri din această stradă, una la drumul colector şi una pe strada Nicolae Şova", a precizat, pe această temă, viceprimarul.

Municipalitatea intenţionează ca terenul viran de lângă strada Ion Irimescu, cu o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi, să fie transformat în parc.

Lucrările de modernizare a străzii cu o lungime de 374 metri, executate de asocierea firmelor Drumuri Orăşeneşti şi Proconsolution, în valoare de 1,1 milioane lei, urmează să fie finalizate tot până la 12 octombrie.

Aproape gata 

Tot în prima jumătate a lunii octombrie, municipalitatea urmează să dea în folosinţă drumul de legătură dintre Calea Aradului şi strada Ogorului amenajat prin spatele centrului comercial Era Park.

Până în prezent, constructorii au turnat pe drumul lung de 860 metri stratul de binder şi urmează să aştearnă şi stratul de uzură. "În acest moment 75 % din lucrare este executată şi estimăm că undeva la începutul lunii octombrie acest drum va fi dat în folosinţă", a spus Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, drumul va fi util şoferilor care vin dinspre Arad şi vor să circule spre Cluj sau Băile Felix fără a mai ocoli prin sensul giratoriu din Calea Aradului.

Lucrările, în valoare de 3,9 milioane lei sunt realizate de firma Porr Construct.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON