URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2022, 18:07

VIDEO: Filmare cu Bolojan apostrofat de proprietarul unei case din Aleșd, care îi reproșează că-i intră în curte cu centura. Ce i-a răspuns șeful CJ Bihor

VIDEO: Filmare cu Bolojan apostrofat de proprietarul unei case din Aleșd, care îi reproșează că-i intră în curte cu centura. Ce i-a răspuns șeful CJ Bihor colaj foto / capturi video Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un contestatar al președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a distribuit pe grupul de Facebook Oradea o înregistrare făcută cu telefonul pe viitoarea centură a orașului Aleșd, arătând cum un localnic i-a cerut liberalului ajutor pentru ca drumul să nu fie făcut prin curtea sa.

„Domnu' Bolojan, dați-ne explicații, ce șmecherii îs aici?”, i-a cerut omul, nemulțumit că ar urma să-i fie demolat gardul casei. „Nu e nicio șmecherie”, a primit răspuns de la Bolojan, care l-a asigurat că se va face o „optimizare” a traseului.

„Până-n casă...”

Filmarea a fost postată pe Facebook în cursul zilei de joi, 3 noiembrie, de către un anume Sorin Tiponuț, cu titlul „Gunoiule, nu crezi că te bate Dumnezeu?”. Întinsă pe 2 minute și 39 de secunde, înregistrarea video surprinde proprietarul unei case din orașul Aleșd, aflată în zona rezidențială ce urmează să fie străbătută, pe o lungime de 500 de metri, de șoseaua de centură a orașului, în construcție din luna august.

Nemulțumit că angajatul unei firme implicate în proiect a făcut măsurători de teren ce au inclus și o bucată din curtea casei sale, bărbatul din Aleșd i s-a adresat președintelui CJ Bihor, aflată pe teren, arătând că drumul ar urma să „muște” o porțiune din proprietatea sa, pe când vecinul ar fi scutit de expropriere.

„Domnu' Bolojan, haideți să vedeți ce limită o băgat aici, până-n casă, și peste drum deloc. Io am făcut lucrare frumoasă aici (n.r. – amenajarea curții), să nu-și bată joc așa! Îl favorizează pe vecinul, atuncea ne-om da în cap și-oi mere în pușcărie. (...) Să ia și la ăștia (n.r. – vecini), ce, ei îs șmecheri? Nu se face treburi din astea... Trebuia să-mi expropriați și casa, atunci. Și acolo (n.r. – la vecini) nu expropriază nimic. Domnu' Bolojan, dați-ne explicații, ce șmecherii îs aici?”.

„Nu e nicio șmecherie”

„Nu e nicio șmecherie”, i-a răspuns Bolojan, adăugând că „din punctul meu de vedere, aici se impune o optimizare, dar nu decid eu această chestiune. În câteva zile o să-i cer proiectantului să facă o ajustare”.

Localnicul, care i se adresează politicos președintelui CJ Bihor, a insistat, arătând că îi apreciază meritele ca primar al Oradiei și chiar l-a votat pentru a conduce administrația județeană: „Domnu' Bolojan, vă rog... Io știu că ai făcut foarte multe în oraș, și eu te-am votat, mă vede Isus dacă mințesc. M-am supărat că vecinii or venit și mi-or zis că mere până-n casă, eu de-aia m-am supărat...”. „Căutăm să vedem care este cea mai bună soluție”, i-a promis Bolojan.

Postarea lui Sorin Tiponuț, care distribuie regulat pe Facebook mesaje anti-Bolojan, a provocat reacții și comentarii diverse, unii comentatori raliindu-se insultelor la adresa președintelui CJ Bihor, alții sesizând, în schimb, că persoana care discuta cu acesta, și chiar i se adresa politicos, nu e aceeași cu cea care a postat filmulețul pe Facebook.

Vezi mai jos filmarea postată pe Facebook de Tiponuț!

„Li se dărâmau gardurile”

Contactat de BIHOREANUL, care i-a cerut lămuriri, Bolojan a arătat că ultima oară s-a deplasat în Aleșd în urmă cu o săptămână, tocmai pentru a soluționa problemele a trei localnici ale căror curți ar fi afectate de traseul șoselei de centură, de atunci datând și înregistrarea distribuită joi.

„Măsurătorile la fața locului s-au făcut în baza proiectului tehnic și în momentul de față se fac ajustări, pentru că pe traseu sunt trei case construite foarte aproape de drum. În cazul acestor trei case, pentru că pe drum, pe fiecare parte, trebuie să existe și o bandă de 2,75 metri pentru accesul și parcarea mașinilor riveranilor, și un trotuar de 1,5 metri, într-adevăr, după cum era gândit traseul inițial, li se dărâmau oamenilor gardurile”, a declarat Bolojan.

Problema vine din faptul că „Primăria Aleșd n-a avut o politică bună, pentru că nu a impus un aliniament, și atunci unele case sunt mai retrase, altele mai împinse spre drum. Trebuie să se facă ajustări, pentru axul drumului, zone de parcare și raze de girații, în așa fel încât soluția tehnică care va fi pusă în aplicare să fie cea mai bună posibil”, a declarat președintele CJ Bihor.

Concret, a spus Bolojan, administrația județeană dorește „ajustarea soluțiilor tehnice” astfel încât să fie evitată varianta ca drumul să „muște” din curțile celor trei case, iar deciziile tehnice ar urma să fie luate în cursul săptămânii viitoare, în cadrul comisiilor de specialitate ale CNAIR, cu care CJ Bihor este partener în proiectul șoselei de centură Aleșd.   

De precizat că proiectul prevede ca drumul să traverseze, pe o lungime de 500 metri, o zonă în care Primăria Aleșd a permis construirea de case, la 900 de metri distanță de varianta de traseu inițială, de acum un deceniu, motiv pentru care locuitorii au și făcut două proteste și au atacat în instanțe proiectul, cerând anularea lui.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
„Primăria Aleșd n-a avut o politică bună, pentru că nu a impus un aliniament, și atunci unele case sunt mai retrase, altele mai împinse spre drum."
Nu se poate impune de la judet, via CJB, o majorare de impozit celor nealiniati? In felul asta se face dreptate...Eventual verificat si regimul de inaltime, calorifere, chiuvete, wc-uri, fose? "Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot... ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?"
Postat 05 Noiembrie 2022, 20:12 de excalibur
Din pacate nu va plati el si gasca lui de escr*ci...
... vom plati noi.... https://www.monitorulcj.ro/actualitate/104091-milionarul-sile-puscas-despagubit-cu-232-de-milioane-de-euro-pentru-terenul-expropriat-de-primarie-in-zorilor?utm_source=defapt&utm_medium=facebook&utm_campaign=cross
Postat 05 Noiembrie 2022, 05:54 de pinonel
adi13
" pt mine ai doar mila " :::::))) tare asta , de parcă tu ai fi Isus ::::)))) spre fericire nu accept mila și bunăvoința altora. Ce faci tu e instigare la ură. Tu esti ala care pe Bihon împrăștii ură , acum ai fost executat acolo și ai venit aici
Postat 04 Noiembrie 2022, 12:58 de Sandu2100
@sănducu
Ce consumi?nu de alta, dar să știu să nu consum și eu.De când o opinie diferită, este instigare la ură?Oricum, pentru tine am doar milă.
Postat 04 Noiembrie 2022, 10:55 de Maikeltroll
adi13 aka Maikeltroll
Și pe Bihon ai fost cenzurat, oare de ce ? Nu e vorba de comentarii aniti-Bolo , e vorba ca tu răspândești ură . Nu-ti place, schimbă orașul.
Postat 04 Noiembrie 2022, 10:39 de Sandu2100
case nealiniate
Ajunge civilizatia si in Alesd?
Postat 04 Noiembrie 2022, 09:55 de testtest
Beep-beep
Da, poti sa-ti beep-beep si casa si gardul. La 3 metri e same shit. O sa plingi restul vietii ca nu te-a expropriat de tot. Doar te-a beep-beep. O sa-ti aduci aminte de asta in fiecare zi, cite zile ii mai avea, mai ales in alea electorale. E bine asa? E licentios?
Postat 04 Noiembrie 2022, 07:45 de excalibur
Cenzură?
N-am cum să nu observ cum dispar comentarii, mai ales comentariile împotriva lui Bolojan.
Postat 04 Noiembrie 2022, 07:10 de Maikeltroll
RE: Cenzură?
Nu dispar decât cele injurioase.
Postat 04 Noiembrie 2022, 18:21 de Moderator
adi13-bolnăvel
Mine nu o sa intre centura prin casă , stai liniștit, nu purta tu grija orașului pt ca nu ești capabil. Ăștia ca tine vor fi deranjați pt ca va deranjaza creierul.
Postat 03 Noiembrie 2022, 21:31 de Sandu2100
Obiectivitate.
Asa blestem ca Bolojan il critica pe blog (o tempora) pentru achizitia de tramvaie noi Siemens (din buget local caci fonduri europene nu existau). L-a acuzat de multe, lucruri care apoi le-a facut si el.
Postat 03 Noiembrie 2022, 21:21 de User anonimizat
@adi13
"Noroc ca Filip"... numai noroc nu a avut Oradea cu Filip, mai degrabă blestem!
Postat 03 Noiembrie 2022, 21:03 de andy
Asumarea responsabilitatii.
Zero, ca in cazul drumului din defileul Crisului, “nu decid eu”.
Postat 03 Noiembrie 2022, 19:52 de User anonimizat
Sorin Tiponut
Membru PZD , ce te aștepți de la el. Încinge spiritele, ii face pe prosti si mai proști.
Postat 03 Noiembrie 2022, 19:32 de Sandu2100
Mintea de pe urma
Taranii din Alesd chiar aveau impresia ca lucrurile "frumoase" din Oradea s-au facut fara sacrificii? Ghinion! Mai votati-l si spalati-va cu el pe cap!
Postat 03 Noiembrie 2022, 19:16 de oradeanbihor
Dragu' de el...
Trebe sa coboare El din caleasca sa "optimizeze" traseul...
Postat 03 Noiembrie 2022, 19:00 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON