URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 10 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
11 Iulie 2017, 19:00

Festival internaţional de dans sportiv, la Oradea. Concurează 200 de perechi din ţări precum Rusia, Olanda şi Portugalia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul de Dans Sportiv Stephany organizează în perioada 17-22 iulie un Festival internaţional dedicat promovării dansului sportiv de performanţă, cu sprijinul financiar al Primăriei Oradea şi Consiliului Judeţean Bihor.

Evenimentele - care urmează să aibă loc în Oradea şi Băile Felix - sunt organizate sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv şi Federatiei Române de Dans Sportiv.

Cel mai bun fotoreporter

Festivalul va debuta luni, 17 iulie, la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea, unde, la ora 11, în prezenţa autorului, va fi vernisată expoziţia fotografului Rob Ronda din Olanda, cel mai reputat fotoreporter de dans sportiv din lume. Vernisajul expoziției, care va cuprinde 110 fotografii color, se va ţine în sălile de expoziţii dedicate colecţiei de tehnică şi artă fotografică "Ştefan Tóth István", intrarea fiind liberă.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Foto Art, Rob Ronda fotografiază dansul sportiv din anul 2004, de când a început să combine cele două preocupări personale: dansul şi fotografia. "Călătoresc în toată lumea să fotografiez competiţii de dans sportiv şi astfel prin imaginile mele îmi exprim pasiunea pentru dans. Arta fotografică poate fi un instrument important pentru a transforma o imagine frumoasă într-una şi mai interesantă. Este posibil să evidenţiez  şi mai mult subiectul atâta timp cât nu e exagerat. Mă bucur pentru faptul că una din fotografiile mele a fost valorificată ca inspiraţie pentru o pictură care a devenit apoi copertă de carte", a declarat Rob Ronda.

Cele mai importante locuri unde a fost invitat să fotografieze reputatul artist fotograf olandez au fost: Ostrava (Republica Cehă): Campionatul de dans latin 2005, respectiv Singapore (Republica Singapore) în anul 2007. Cu toate că a călătorit până în prezent în multe ţări, aceasta va fi prima lui vizită în România.

Sportivi din toată lumea

Tot luni, și tot la Muzeul Cetății, va avea loc şi un Colocviu internaţional intitulat "Modalităţi de atragere a tineretului pentru practicarea şi popularizarea dansului sportiv".

Marţi, 18 iunie, între orlee 9.30 şi 22, la Opera Events Hall se va ţine Concursul Internaţional de Dans Sportiv "WDSF Varadinum Dance Festival"

"Pe ringurile de dans vor evolua 200 perechi de dans sportiv din Azerbaijan, Belgia, Belarus, Cehia, Federaţia Rusă, Germania, Italia, Israel, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, San Marino, Slovenia, Spania, Turcia şi Ungaria", au transmis organizatorii.

Aici intrarea nu va fi liberă. În sală vor fi circa 400 de locuri pentru spectatori, iar preţul unui bilet de intrare a fost stabilit la 40 de lei.

Tot în cadrul festivalului, între 19 şi 22 iulie, Hotelul Internaţional din Băile Felix va găzdui un seminar internaţional de dans sportiv la care vor participa, potrivit organizatorilor, cei mai reputaţi antrenori din lume.

Managerii festivalului sunt Noémi şi István Tóth, multipli campioni naţionali de dans sportiv.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON