URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2019, 15:19

Femeie filmată în timp ce fură dintr-un BMW parcat în cartierul Prima din Oradea (VIDEO)

Atenţie cum şi pe unde vă lăsaţi maşina! O orădeancă face apel la concetăţeni să o ajute în identificarea unei femei care a fost filmată în timp ce intră în maşina ei, un BMW parcat în cartierul Prima din Nufărul, şi i-a furat… asigurarea.

Proprietara maşinii, Claudia O., a făcut apel la BIHOREANUL pentru publicarea filmării realizate de sistemul de monitorizare din cartier. "Poate o recunoaşte cineva", spune păgubita despre hoață, precizând că faptele s-au produs joi seară, în jurul orei 22.

Din filmuleţul transmis BIHOREANULUI se observă cu hoaţa dă târcoale maşinii în cauză, controlează portiera şoferului, care este închisă, dar, în loc să plece, rămâne în zonă. Asigurându-se că nu o vede nimeni, merge direct la portiera pasagerului din dreapta, pe care o deschide cu ușurință şi intră în autoturism. Dupâ câteva zeci de secunde iese şi se face nevăzută.

"Sincer, nu ştiu dacă a mai luat ceva sau nu pe lângă asigurare, dar am găsit pe scaunul şoferului şi pe jos trusa de prim ajutor, şerveţele. De câteva zile nu-mi merge închiderea la maşină şi abia luni am programare la mecanic. Nu am idee cine este femeia în cauză, dar toată lumea care a văzut filmarea spune că se vede că ştia de problemă, ori că m-a urmărit, că nu a încercat la maşinile scumpe din parcare, ci fix la a mea care e o maşină ieftină", a mai spus cititoarea.

Aceasta şi-a contactat deja asiguratorul, pentru a opri eventuale fraude cu documentul furat din maşina parcată şi a mai spus că va face plângere la poliţie în cursul zilei de vineri.

De altfel, chiar în cursul zilei de vineri Poliţia Bihor a făcut public un caz în care patru tineri din Bihor au ajuns în arest pentru furturi în serie din maşini şi de pe şantiere.

Poliţiştii au transmis şi câteva sfaturi, pentru a evita furturile din autoturisme. Le regăsiţi mai jos!


AUTOTURISMELE DUMNEAVOASTRĂ POT FI ÎN SIGURANŢĂ DACĂ:

- Parcaţi autoturismul lângă imobilul în care locuiţi astfel încât să-l puteţi observa permanent, iar locul să fie iluminat în timpul nopţii;

- Încuiaţi autoturismul şi luaţi cheile cu dumneavoastră, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente;

- Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, documente, cărţi de credit, genţi sau îmbrăcăminte.  Dacă se află la vedere, sunt "tentante" chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;

- Faţa detaşabilă de la aparatura electronică de valoare, gen radio-casetofon, CD - player, trebuie luată în casă pe timpul nopţii;

- Montaţi sisteme tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt! Sunt o piedică în calea infractorilor!

"Alegeţi cea mai sigură cale pentru maşina dumneavoastră! Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră! Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri!", a transmis Poliţia Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
boacter esti destept de dai in gropi !
Dupa logica ta eu sunt indreptatit sa iti intru in casa, sa iti cotrobaiesc prin dulapuri, sa iti iau cateva bulendre si sa nu ma intrebe nimeni nimic ca si asa erau fara valoare ! Ai auzit de proprietate privata si drepturile pe care le ai in calitate de proprietar ? Ca sa nu mai vorbim ca pe " hartia aia verde " fara valoare sunt datele personale ale asiguratului, adresa exacta ! Cum ar fi ca dupa ce iti ia asigurarea din masina sa incepi sa fii urmarit si ulterior sa iti sparga si casa ?
Postat 16 Februarie 2019, 20:04 de 1
WOW
Depune plangere ca ti-a furat o hartie verde..omorati-o cu pietre
Postat 15 Februarie 2019, 21:23 de User anonimizat
Buna
Și eu mi-am găsit dimineața BMW seria 5 tot așa cu lucrurile pe scaunul șoferului.tot zona Nufărul dar in capăt in parcarea de la banca Transilvania.
Postat 15 Februarie 2019, 20:06 de Giulia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON